Οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες της νέας περιφερειακής αρχής Πελοποννήσου (vid)

Οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες της νέας περιφερειακής αρχής Πελοποννήσου (vid)

Σεπτέμβριος 11, 2019 - 15:40
3 σχόλια

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Ε. Νίκας την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη, προκειμένου να ενημερώσει τους δημοσιογράφους για πρακτικά, κυρίως, ζητήματα.

Ο κ. Νίκας ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι θα υπάρχει μόνον μία κεντρική ιστοσελίδα για την Περιφέρεια, από την οποία θα ενημερώνονται ακόμα και για τις συνεντεύξεις Τύπου. Ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου ορίστηκε ο κ. Βασίλης Μπακόπουλος, επαγγελματίας δημοσιογράφος, με έδρα την Καλαμάτα. Όπως σημείωσε ο Περιφερειάρχης, θα υπάρχουν «αντένες» ενημέρωσης, με την πιο ισχυρή στην Αρκαδία.

Ακολούθως, ανακοίνωσε τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες:

Αντιπεριφέρεια Διοικητικών Θεμάτων, Καπέλιος Βασίλης

Υποδομές, Βυτινιώτης Χάρης

Περιβάλλον, Τσουκαλάς Ανδρέας

Υγείας και Πρόνοιας ο Σχοινοχωρίτης Δημήτρης

Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Τζινιέρης Νίκων

Παιδείας και Πολιτισμού Κόρκα -Κώνστα Αθηνά

Ο κ. Νίκας ανέδειξε σε κρίσιμο το ζήτημα της συνεργασία των θεματικών αντιπεριφερειαρχών με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες. Κανένας δεν μπορεί να κάνει μόνος του κάτι, υπογράμμισε.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στο κρίσιμο ζήτημα των κτιρίων στα οποία στεγάζονται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας. «Πληρώνουμε 2 εκατ. ευρώ ενοίκια. Ιδιαίτερα για την Τρίπολη, οι υπηρεσίες απλώνονται σε 11 κτίρια, είναι κρίσιμο να μεταφερθούν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας. Όσον αφορά στη Μεσσηνία, ξεκίνησε η διαδικασία της μελέτης για την ανακατασκευή του Διοικητηρίου, που αν δεν ανακατασκευαστεί, θα πρέπει σε δύο – τρία χρόνια να εγκαταλειφθεί. Ως τη λήξη της θητείας μας θα έχει ολοκληρωθεί αυτό. Ως τα Χριστούγεννα θα υπάρχει πλήρης προσβασιμότητα για τα ΑμεΑ στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας στην Τρίπολη. Θα υπάρχει βοήθεια για Ρομά και για μετανάστες», είπε.

Ακόμη, κατόπιν ερώτησης δημοσιογράφου, ο κ. Νίκας αναφέρθηκε στο ζήτημα της αξιοποίησης των στρατοπέδων, ιδιαιτέρως της Κορίνθου, για να φιλοξενήσει μετανάστες από τα νησιά που ζουν σε άθλιες συνθήκες.

 Ενημερωθήκατε από τον Δήμο; Το μνημόνιο συνεργασίας έχει ακυρωθεί;

Επισκέφθηκα τον ΓΓ Εθνικής Άμυνας, το έχουμε κουβεντιάσει, έστειλα επίσημη επιστολή, μέρος του στρατοπέδου να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της Περιφέρειας, και για την Τρίπολη και για το Ναύπλιο.

«Το 2014 όταν ήμουν πρόεδρος της ΠΕΔ, είχα συγκεκριμένη θέση. Τον πρώτο λόγο έχουν οι τοπικές κοινωνίες. Είχα ταυτιστεί με τη θέση του ΔΣ Κορινθίων. Το ΔΣ Τρίπολης έχει αποφασίσει διαφορετικά. Η τοπική κοινωνία που έχει τον χώρο και την ευθύνη, τοποθετείται για το συγκεκριμένο θέμα. Ως δήμαρχος έχω υποδεχθεί με πολλή αγάπη πολλά καράβια μεταναστών, με τον προϋπολογισμό του Δήμου, με την ελπίδα να θυμούνται τη φιλοξενία. Η πατρίδα μας δέχεται επίθεση αυτή τη στιγμή, με ανθρώπινα κορμιά. Η πατρίδα μας πρέπει να τηρεί με ευλάβεια το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Η χώρα χρειάζεται να περιφρουρήσει καλύτερα τα σύνορά της. Κάνω έκκληση. Είχα συνάντηση με τον περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή, η βοήθειά μας στην Αστυνομία σε υλικό θα είναι απεριόριστη. Η φιλοξενία του Έλληνα να καταδεχθεί και πάλι».

Τέλος, επεσήμανε: «Εγώ δεν είμαι λαϊκιστής, οι αποφάσεις σε αυτό το μείζον εθνικό ζήτημα πρέπει να υποστηριχθούν από τον Έλληνα της φιλοξενίας και της αγάπης. Σας εκλιπαρώ να μην δημιουργηθούν ζητήματα».

Video: 

ArcadiaPortal.gr Οι νέοι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες της περιφέρειας Πελοποννήσου


3 Σχόλια

ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ .......ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΗΡΘΑΝ ΜΕ ΚΑΡΑΒΙΑ ......ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ......

Με έδρα την Καλαμάτα... Το γραφείο τύπου. Σιγά σιγά - βήμα βήμα την κατεβάζει την έδρα στην Καλαμάτα ο Νίκας. Παράλληλα με τα βήματα της μεταφοράς της έδρας του πανεπιστημίου...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.