Οι Συνταξιούχοι ΟΑΕΕ Μεγαλόπολης στο πλευρό των Λιγνιτωρύχων της ΔΕΗ

Οι Συνταξιούχοι ΟΑΕΕ Μεγαλόπολης στο πλευρό των Λιγνιτωρύχων της ΔΕΗ

Ιούνιος 12, 2019 - 08:00
0 σχόλια

Το σωματείο Ο.A.E.E. (Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών) Μεγαλοπόλεως έχοντας επίγνωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ και ειδικότερα οι 8μηνίτες και οι εργολαβικοί που εργάζονται στα Λιγνιτωρυχεία στον ΑΗΣ και τα Συνεργεία της ΔΕΗ συμπαραστεκόμαστε στην πανελλαδική κινητοποίηση που προκήρυξε η Ομοσπονδίας μεταλλωρύχων Ελλάδος (ΟΜΕ) και τα σωματεία μελών της στη Μεγαλόπολη.

            Μετά από ενημέρωση που είχαμε από το Σωματείο ενέργειας στη Μεγαλόπολη (ΣΕΕΝΠ) καταγγέλλουμε τον Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ), για τη πλήρη αδιαλλαξία του και τα εκβιαστικά διλλήματα, όρους και προαπαιτούμενα, που βάζει στην ΟΜΕ προκειμένου να υπογραφεί νέα Σ.Σ.Ε .

       Παράλληλα καταγγέλλουμε και τη Διοίκηση της ΔΕΗ – ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ που δεν εφάρμοσε πλήρως και σε ορισμένους χώρους την ισχύουσα ΣΣΕ.

      Καλούμε όλους τους φορείς να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράσταση τους και στηρίζουμε τον αγώνα του εργαζόμενων που δουλεύουν με άθλιες εργασιακές σχέσεις και συνθήκες και απαιτούμε να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα τους που αφορούν την:

Άμεση υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας 2019-2021
Άμεση πληρωμή των εργαζομένων σε ΑΗΣ και ΣΒΟ με την σύμβαση της ΟΜΕ όπως έχει συμβεί και στους εργαζόμενους που εργάζονται στο ορυχείο.
Άμεση πληρωμή των εργολαβικών υπάλληλων που εργάζονται σε εργασίες για λογαριασμό της ΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ.
Την πληρωμή των αναδρομικών των μελών του σωματείου ενέργειας (ΣΕΕΝΠ) από την 24 Ιανουαρίου καθώς και των αναδρομικών των μελών του σωματείου μεταλλωρύχων Αρκαδίας και όσων δεν ανήκουν σε κανένα από τα σωματεία από την 20 Φεβρουαρίου που έγινε η επεκτασιμότητα της σύμβασης.
Τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας καθώς από τη στιγμή που έφυγαν 250 εργαζόμενοι από το λιγνιτικό κέντρο μετράμε 4 ατυχήματα σε 3 μήνες.
Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για να σταματήσουν οι εργασιακές σχέσεις – γαλέρας με 8μηνα και εργολαβικούς.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΟΥΜΟΥΡΑΣ ΠΕΤΡΟΣΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.