Οι συνταξιούχοι ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ Αρκαδίας διαμαρτύρονται για τις περικοπές συντάξεων και δώρων

Οι συνταξιούχοι ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ Αρκαδίας διαμαρτύρονται για τις περικοπές συντάξεων και δώρων

Φεβρουάριος 07, 2013 - 13:05
1 σχόλια

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ Ν. Αρκαδίας, εκφράζει την αγανάκτηση και την οργή του για τις νέες περικοπές που έγιναν πρόσφατα στις συντάξεις και στα δώρα, τονίζοντας; Ότι  οι Συνταξιούχοι βρίσκονται σε αναστάτωση με τα νέα μέτρα που επάρθηκαν και υποβαθμίζουν περισσότερο τη ζωή τους, αφού αφαιρούν μέρος του εισοδήματος τους και μειώνουν την αγοραστική της δυνατότητα.

Από την άλλη χαράτσια, η φορολογία, το ακριβό πετρέλαιο, τα τιμολόγια της ΔΕΗ, η ανεργία που πλήττει τις οικογένειες και όλα αυτά που εφαρμόζονται για «τελευταία δορά όπως μας λένε» έχουν δημιουργήσει μια δυσάρεστη κατάσταση στον κλάδο και τον οδηγούν σε οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό.

Όλα αυτά που γίνονται σε βάρος μας δεν μπορούμε να τα δεχθούμε αδιαμαρτύρητα και παθητικά. Πρέπει μα αντιδράσουμε και να μην επιτρέψουμε άλλη απαξίωση στη ζωή μας.

Την κρίση και τις συνέπειές της δεν μπορούν να την πληρώσουν οι Συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι, να την πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν.

ΖΗΤΑΜΕ

·Να σταματήσει η επιδρομή στις συντάξεις, στα επικουρικά και να ξαναδοθούν τα δώρα.

·Να επιστραφούν τα χρήματα στο Ταμείο μας από την λεηλασία του χρηματιστηρίου και των ομολόγων που πάρθηκαν με τα μνημόνια. Το κράτος έχει υποχρέωση να τα αποδώσει πάλι στο Ταμείο.

·Να καταργηθούν όλοι οι αντικοινωνικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι που έχουν ψηφιστεί μέσω μνημονίων και γύρισαν τη ζωή μας αρκετά χρόνια πίσω.

·Να επανέλθουν τα όρια στις συντάξεις στα 60 και στα 65 χρόνια όπως ήταν πρίν.

·Να καταργηθεί ο φόρος ειδικής κατανάλωσης στο πετρέλαιο για να μπορέσει ο κόσμος να ζεσταθεί.

·Να εφαρμοστεί θεσμικά και πρακτικά η δωρεάν υγεία : Ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη.

·Να μην προπληρώνουμε τα φάρμακά μας.

·Να προσληφθούν νέοι γιατροί στον ΕΟΠΥΥ και στα Νοσοκομεία.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου     

ΤΕΒΕ- ΟΑΕΕ Ν.ΑΡΚΑΔΙΑΣ


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Οκτώ στους δέκα πολίτες έχουν περιορίσει την αγορά ακόμη και βασικών ειδών διατροφής http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4789253