Οι πρώτοι χαιρετισμοί σε Μελιγού και Βέρβενα (pics)

Οι πρώτοι χαιρετισμοί σε Μελιγού και Βέρβενα (pics)

Φεβρουάριος 24, 2018 - 10:50
0 σχόλια

Πρώτη Παρασκευή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και η Εκκλησία μας καλεί τους πιστούς στην τέλεση της Ακολουθίας του Πρώτου Οίκου των Χαιρετισμών. «Άγγελος Πρωτοστάτης ουρανόθεν επέμφθη» να μας οδηγήσει πνευματικά στο Μυστήριο του Ευαγγελισμού αλλά και πιο κοντά στη ζωή της Παναγίας.

Οι Χαιρετισμοί εμπερικλείουν σε ποιητική μορφή, με πανέμορφα λόγια, όλες τις βασικές διδασκαλίες της Ορθοδοξίας για τον Χριστό, την ενανθρώπισή Του, τον ρόλο της Παναγίας στη σωτηρία του ανθρώπου, και εξυμνούν την αγνότητα και την αγιότητά Της. Ακόμα, εκφράζουν τον αγώνα του ανθρώπου για ένωση με τον Θεό και τη βοήθεια που ζητάει από τον Χριστό και την Παναγία σε αυτή του την προσπάθεια.

Οι Χαιρετισμοί τελέστηκαν  και στην περιοχή μας. Οι καμπάνες των ενοριών σήμαναν στις 7 το απόγευμα και κάλεσαν τον κόσμο στις κατανυκτικές ακολουθίες. Οι φωτογραφίες, από τον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Μελιγούς και από τον Βερβενιώτικο Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Άστρους.

(ΠΗΓΗ: astrosnews.gr)

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.