Οι πρώτες εκλογές στην ΕΝΠΕ- Στήριξε ΚΚΕ ο Τατούλης;

Οι πρώτες εκλογές στην ΕΝΠΕ- Στήριξε ΚΚΕ ο Τατούλης;

Οκτώβριος 22, 2011 - 09:35

Το ΠΑΣΟΚ αναδείχθηκε πρώτη πολιτική δύναμη στις πρώτες εκλογές της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας  για την ανάδειξη των 12 εκ των 25 μελών του διοικητικού συμβουλίου.  Τις άλλες θέσεις καταλαμβάνουν αυτοδίκαια οι περιφερειάρχες. Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ κέρδισε 6 έδρες, η ΝΔ 4 έδρες, ενώ από μία έδρα καταλαμβάνουν το ΚΚΕ και η Δημοκρατική Αριστερά. Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου εξέλεγη ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος ενώ ο Νίκος Γόντικας και ο Λάμπρος Μπούκλης που ήταν υποψήφιοι δεν κατάφεραν να εκλεγούν.

Τα ονόματα των εκλεγέντων είναι:

Από το ΠΑΣΟΚ: Α. Παπατόλιας-Θεσσαλία (106 ψήφοι), Β. Αργύρης-Ήπειρος (105 ψήφοι), Γ. Παπαϊορδανίδης-Δυτ. Μακεδονία (102 ψήφοι), Γ. Πασχαλίδης-Κεντρική Μακεδονία (102 ψήφοι), Τ. Χειβιδόπουλος-Πελοπόννησος (91 ψήφοι) και Στ. Χρήστου-Αττική (68 ψήφοι).
Από τη ΝΔ: Γ. Παυλίδης-Ανατολική Μακεδονία Θράκη (68 ψήφοι), Ν. Σφελινιώτης-Κεντρική Μακεδονία (58 ψήφοι), Π. Βογιατζής-Βόρειο Αιγαίο (56 ψήφοι) και Γρ. Ζαφειρόπουλος-Αττική (54 ψήφοι).
Από το ΚΚΕ: Ν. Καραθανασόπουλος (15 ψήφοι)
Από τη ΔΗΜΑΡ: Ν. Γαλανός-Αττική (8 ψήφοι)
Το 25μελές διοικητικό συμβούλιο της ΕΝΠΕ θα συγκληθεί εντός πέντε ημερών από την εκλογή του και με μυστικές ψηφοφορίες θα εκλέξει ξεχωριστά το προεδρείο του, δηλαδή τον πρόεδρο, τον Α’ αντιπρόεδρο, τον Β’ αντιπρόεδρο, τον γενικό γραμματέα και τον ταμία.

Να σημειώσουμε ότι ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Γόντικας έλαβε 6 ψήφους και είναι ο πρώτος αναπληρωματικός στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ) και ο υποψήφιος με την Οικολογική Αυτοδιοίκηση Λάμπρος Μπούκλης έλαβε 3 ψήφους. Πληροφορίες αναφέρουν πως σύμβουλοι του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη στήριξαν υποψήφιο του ΚΚΕ!!!