Οι πρώτες αντιδράσεις των κομμάτων μετά το διάγγελμα Τσίπρα

Οι πρώτες αντιδράσεις των κομμάτων μετά το διάγγελμα Τσίπρα

Αύγουστος 20, 2015 - 22:18
3 σχόλια

Ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνέντευξη τύπου που έδωσε για τις εξελίξεις, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για τυχοδιωκτισμό και ότι δεν υπολόγισε τους εταίρους στην απόφασή του τονίζοντας ότι περίμενε την έγκριση από τα κοινοβούλια για να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Αναφερόμενος στις διερευνητικές εντολές ζήτησε να τηρηθεί η θεσμική διαδικασία προαναγγέλλοντας ότι η ΝΔ θα πάρει την εντολή επισημαίνοντας ότι η ΝΔ θα εξαντλήσει όλες τις προσπάθειες ώστε οι εκλογές να είναι η τελευταία λύση. Όσο για το αποτέλεσμα των εκλογών προέβλεψε οτι η ΝΔ θα διεκδικήσει την πρώτη θέση. Ο κ. Μεϊμαράκης θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής για να μετρηθούν οι ψήφοι που έχει ο κ. Τσίπρας. Πιο εύκολα μπορώ να συναντήσω τον κ. Λαφαζάνη, ο οποίος έχει πιο ηθικό πλεονέκτημα από τον Τσίπρα.

Σε ανακοίνωση των ΑΝ.ΕΛ. οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα παραμείνουν οι εγγυητές και στην αυριανή κυβέρνηση, με τις «κόκκινες γραμμές» μας στα εθνικά θέματα, στα θέματα της Ορθοδοξίας και της προστασίας της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας. «Ο Ελληνικός λαός θα αποφανθεί με την ψήφο του για την κυβέρνηση που επιθυμεί», καταλήγει η ανακοίνωση των ΑΝ.ΕΛ.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε ότι το ΚΚΕ θα δώσει τη μάχη των εκλογών για να δυναμώσει το μήνυμα της αντίστασης, της πάλης ενάντια στα επαίσχυντα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς, τους αντιλαϊκούς νόμους, για να ενισχυθεί η μοναδική δύναμη που μπορεί να στηριχτεί πάνω της το εργατικό λαϊκό κίνημα, να ηγηθεί της πάλης για μια πραγματική εναλλακτική διέξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού, για το ίδιο το μέλλον της νέας γενιάς. Το ΚΚΕ θα σταθεί απέναντι σε κάθε εκβιαστικό δίλημμα, σε κάθε προσπάθεια κοροϊδίας, αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης. Αυτή τη στιγμή δεν έχουν κανένα νόημα οι όποιες τυπικές διαδικασίες των διερευνητικών εντολών για σχηματισμό κυβέρνησης μετά την απόφαση παραίτησης της σημερινής.

«Το Ποτάμι θα είναι η απάντηση των ανθρώπων που παράγουν και δημιουργούν», τονίζεται σε ανακοίνωση. Η πονηρή σκέψη "να κάνουμε τώρα εκλογές πριν καταλάβει ο κόσμος τι έχει να πληρώσει το φθινόπωρο" οδηγεί τον Αλέξη Τσίπρα σε μια τραγική για την χώρα επιλογή, τονίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης, σχολιάζοντας την εξαγγελία για προσφυγή στις κάλπες. 

Για δραπέτευση από την ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα μέσω των εκλογών έκανε λόγο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σε δήλωσή της για την προκήρυξη των εκλογών. Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε την Πρωθυπουργό, ότι η απόφαση του για εκλογές είναι ομολογία αδυναμίας και αναφερόμενη στην κυβέρνηση τόνισε ότι «ανίκανοι και ανήμποροι να διαπραγματευτούν, να βελτιώσουν, ακόμη και αυτά που οι ίδιοι υπέγραψαν».

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Πάλι με τα κουβαδάκια = Εκλογές παίζεις ρε Τσιπράκο? Τίποτα άλλο ξέρεις να κάνεις ή θα σου κολλάνε στο εξής ένσημα μόνο γι' αυτό?

Που πας ρε νδουλα με το ψευτομαγκα το μειμαρακη; για ταβερνα με τετοια φατσα καλος ειναι. για αρχηγος σου ειναι λιγος... λεει το τσιπρα παληκαράκι, πονηρουλη, ψευτρακο, δραπετη, αντιδημοκρατη, δικτάτορα, αλαζονα... πιασε μισο κιλο κρασι ακομα και μια φετα. λες και κανει κουβεντα στη ταβερνα.

Άντε ρε νηπιαγωγεία Τσιριζαίοι να πιείτε κανά τσιπουράκι με κανά μεζεδάκι. Δεν κάνετε και για τίποτα άλλο. Έχετε τα μούτρα και μιλάτε ακόμα!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.