Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Μάιος 25, 2018 - 14:10
0 σχόλια

Το πρώτο τριήμερο του καλοκαιριού έφτασε!

Το ArcadiaPortal.gr σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε ωραία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας συναντά τη Βουλή των Ελλήνων

Εκδήλωση στην Τρίπολη για τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ

Θεατρική παράσταση από το ΚΔΑΠ Βόρειας Κυνουρίας

Η μαγευτική κωμόπολη της Αρκαδίας, ο Τυρός, αγκαλιάζει το δρομικό κίνημα

«Ανοιχτές Πόρτες» στο Οινοποιείο Τρουπή

Διεθνής δανειστική βιβλιοθήκη πεζοπορικού τουρισμού στη Στεμνίτσα

Εκδήλωση για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης στο Λεωνίδιο

Γιορτή του Τσοπάνη στο χωριό Δάρα

Εγκαινιάζεται το μονοπάτι Ροεινό - Αλωνίσταινα

Εορτασμός της 197ης Επετείου της Ιστορικής Μάχης των Βερβένων

Εκδηλώσεις στην Ι.Μ. Καλτεζών για την Α' Πελοποννησιακή Γερουσία

Εκδηλώσεις εορτασμού για τη μάχη της Δραμπάλας

Μεταφορά Εικόνας Αγίας Τριάδος στη Μελιγού

Εορτασμός της Αγίας Τριάδας στο Βουτσαρά

Κινηματογράφος

TAXI 5

Ο Σιλβέν Μαρό, ένας επιτυχημένος Παριζιάνος αστυνομικός και άσος στην οδήγηση, μετατίθεται παρά τη θέλησή του στο αστυνομικό τμήμα της Μασσαλίας. Ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας, Ζιλμπέρτ, που είναι πια Δήμαρχος της πόλης (αλλά πάντα χαμηλά στις δημοσκοπήσεις), του αναθέτει να σταματήσει τη δράση της «Ιταλικής Συμμορίας» που ληστεύει κοσμηματοπώλες και καταφέρνει να ξεφεύγει χάρη σε μια γρήγορη Ferrari. Για να τα καταφέρει, ο Μαρό δεν έχει άλλη επιλογή από το να συνασπιστεί με τον χειρότερο οδηγό Uber στη Μασσαλία που, όμως, είναι ο μοναδικός που μπορεί να τον βοηθήσει μιας και γνωρίζει που βρίσκεται το θρυλικό, «φτιαγμένο», λευκό ταξί της Μασσαλίας! (Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του CineVille ΕΔΩ)

Εξόρμηση

Βέρβενα

Ιστορικό χωριό γνωστό από την Επανάσταση του 1821. Εδώ δόθηκε η μία εκ των δύο νικητήρια μάχη υπό τον Κ.Καράμπελα κατά του Μουσταφά μπέη, η άλλη ήταν των Δολιανών, που οδήγησε στην Άλωση της Τριπολιτσάς. Από τα πιο ορεινά χωριά της Πελοποννήσου σε υψόμετρο 1160 μέτρα, έχει στα πόδια του τον κάμπο της Τρίπολης. Κατοικείται κατά κύριο λόγο το Καλοκαίρι, όπως και το διπλανό του χωριό Άνω Κούτρουφα, που είναι χαμένο μέσα σε καστανιές και καρυδιές. Απέχει 40 χιλιόμετρα από την Τρίπολη και ξεχωρίζει για τα πετρόχτιστα και μαρμαρόχτιστα σπίτια του. Επιβλητική είναι η Εκκλησία της Παναγίας που έχει κατασκευαστεί από Τηνιακούς μαστόρους. Στο χωριό λειτούργησε το πρώτο τυπογραφείο του Αγώνα του 1821, ενώ μαρμάρινη πλάκα που τοποθετήθηκε το 1920, υπενθυμίζει το γεγονός της άφιξης του Δημήτρη Υψηλάντη στο χωριό στις 21 Ιουνίου του 1821 όπου εγκαταστάθηκε και η Πελοποννησιακή Γερουσία. Τα Άνω Βέρβενα πυρπολήθηκαν το 1826 από τον Ιμπραήμ. Οι κάτοικοί του έχουν μεταφερθεί στα Κάτω Βέρβενα, παραθαλάσσιο οικισμό κοντά στο Παράλιο Άστρος.

Παράλιο Άστρος

Ένα από τα πιο γνωστά καλοκαιρινά θέρετρα της Πελοποννήσου γνωρίζει ταχεία ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια λόγω της κοντινής απόστασης από τα αστικά κέντρα. Απέχει 165 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 49 από την Τρίπολη.

Διαθέτει ανεπτυγμένες τουριστικές υποδομές για κάθε προτίμηση,  παραλίες χιλιομέτρων με πεντακάθαρα νερά και τη δυνατότητα θαλάσσιων δραστηριοτήτων.

Περιοχή επισκέψιμη όλο το χρόνο, ιδανική για Σαββατοκύριακο και τριήμερα.

Ξεχωριστής ομορφιάς το νέο λιμάνι αλλά και το επονομαζόμενο από τους ντόπιους «Νησί» με την απίστευτη θέα στον Αργολικό Κόλπο.

«Νησί» ονομάζεται ένα τμήμα του οικισμού που είναι χτισμένο στις πλαγιές αστεροειδούς υψώματος. Τα σπίτια στο κομμάτι αυτό έχουν διατηρήσει το παραδοσιακό τους χρώμα ενώ στην κορυφή υπάρχει το γνωστό μεσαιωνικό κάστρο του Παραλίου Άστρους. Στο θεατράκι που διαθέτει η κωμόπολη γίνονται πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ πλούσιες είναι και οι αθλητικές δραστηριότητες.

Καλό τριήμερο και καλά να περάσετε ό,τι κι αν κάνετε!!


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.