Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 9 - 12 Αυγούστου

Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 9 - 12 Αυγούστου

Αύγουστος 09, 2019 - 14:03
0 σχόλια

Tο ArcadiaPortal.gr πιστό στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το Παρασκευοσαββατοκύριακο.

Όλες οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία συγκεντρωμένες για να επιλέξετε πώς θα περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό Παρασκευοσαββατοκύριακο.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

Ημερίδα για τη χρήση απινιδωτή στον Άγιο Ιωάννη Κυνουρίας

Πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Ίσιωμα Καρυών

Ενθρόνιση του νέου καθηγούμενου της μονής Παναγιάς Κολοκοτρώνη Εκκλησούλας

Εκδηλώσεις του Αυγούστου στο Ροεινό

Φεστιβάλ Ασέας 2019

«Κάπου σε έχω ξαναδεί»: Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο Λεωνίδιο

Κινηματογραφικό φεστιβάλ στα Άνω Δολιανά - Το πρόγραμμα

1ο Γύρος Αμπελώνων Κρασιού στα Πελετά

Εκδηλώσεις από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίταινας Κυνουρίας

Κνακεάτεια 2019 στα Βέρβενα

Παραδοσιακό και λαϊκό πανηγύρι στα Τσιτάλια

Χρήστος Νικολόπουλος, Πίτσα Παπαδοπούλου, Στέλιος Διονυσίου και Ασπασία Στρατηγού στο Νεοχώρι

Αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο στον Άκοβο Μεγαλόπολης

Το 2o Krekonian RUN στα Λαγκάδια

Eνημερωτική ομιλία για το bullying στο Ροεινό

Παρουσίαση του Ντοκιμαντέρ «Η Ανατολή Έδυσε» στον Πύργο Πλαπούτα

Πολιτιστικό καλοκαίρι Ακόβου 2019

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις στον Πύργο στο χωριό Παλούμπα

7η Γιορτή Κρασιού στα Πελετά

Πελασγός 3on3 στις 12 και 13 Αυγούστου

Εκδηλώσεις παιδιών 5 - 12 ετών στο Ροεινό

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο Χρυσοβίτσι

Αποδημητικά πουλιά του Πάρνωνα

Παράσταση μελοποιημένης Αρκαδικής ποίησης

Βελημάχι: Διαγωνισμός για το πιο όμορφο μουστάκι και γιορτή σαρδέλας

Εκδηλώσεις Αυγούστου στο Δάρα

Village Festival στη Δόξα

Εξόρμηση

Ο Άγιος Πέτρος Κυνουρίας έχει εξελιχθεί πλέον σε ιδανικό ορμητήριο τόσο για εκδρομές στα δάση και πεζοπορίες όσο και για να επισκεφθεί κάποιος τα  χωριά του Πάρνωνα, που εξελίσσονται σε πόλο έλξης. 

Βρίσκεται σε υψόμετρο 950 μέτρων, 35 χιλιόμετρα έξω από την Τρίπολη, ανάμεσα σε έλατα, καστανιές, κερασιές κ.ά. και αποτελεί κεφαλοχώρι της περιοχής, εκεί όπου ο καπετάνιος Αναγνώστης Κοντάκης, ύψωσε το 1821 το λάβαρο της Επαναστάσεως και το 1826 πυρπόλησε τον Ιµπραήµ.

Ήδη από τη δεκαετία του ‘60 τα πούλμαν γνώριζαν τον δρόμο για το κεφαλοχώρι της Κυνουρίας, που καθιερώθηκε ως ο δημοφιλέστερος σταθμός πριν ή μετά την επίσκεψη στην περίφημη μονή της Παναγίας της Μαλεβής.

Ο Άγιος Πέτρος, άλλοτε ακμάζον χωριό και πρωτεύουσα επαρχίας, σιγά-σιγά φθίνει από κατοίκους, αλλά παρ’ όλα αυτά καταφέρνει και στέκει αξιοπρεπώς: οι μόνιμοι κάτοικοί του φτάνουν τα 450 άτομα, ενώ το καλοκαίρι υπερβαίνει τους 1.500.

Το πιο φημισμένο τοπικό προϊόν είναι το κάστανο. Τα τελευταία χρόνια δεν πουλιέται μόνο ωμό, αλλά και σε όποια μορφή που μπορείτε να φανταστείτε: Γλυκό του κουταλιού, λικέρ, σε πίτα, μαρμελάδα, σοκολατάκι και φυσικά ως συνοδευτικό σε μαγειρευτά φαγητά.

Το γενικότερο φυσικό περιβάλλον είναι αυτό που μπορεί να ανταμείψει τον κάθε επισκέπτη. Πεζοπορία, ορειβασία, επίσκεψη στον Πύργο του Τρικαλίτη, ο οποίος είναι μέσα στο χωρίο και έχει επισκευαστεί, αλλά παραμένει κλειστός προς το παρόν, είναι κάποιες από τις δραστηριότητες που προσφέρει το χωριό.

 

Στον Άγιο Πέτρο υπάρχει ποικιλία καταλυμάτων, πολλές ταβέρνες και για ξαποστάσει και να χορτάσει την πείνα του, αλλά και καφενεδάκια για να απολαύσει γλυκά του κουταλιού και αλλά παραδοσιακά εδέσματα. Η Ι.Μ. Μαλεβής είναι πηγή ζωής για το χωριό καθώς πλήθος προσκυνητών καταφθάνει όλο τον χρόνο για να προσκυνήσει την χάρη της Παναγίας και με την ευκαιρία να εκδράμει στο όμορφο κεφαλοχώρι.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.