Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 9 - 11 Μαρτίου

Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 9 - 11 Μαρτίου

Μάρτιος 09, 2018 - 14:00
0 σχόλια

Το ArcadiaPortal.gr πιστό στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το Σαββατοκύριακο.

Όλες οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία συγκεντρωμένες για να επιλέξετε πώς θα περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

Η Πέππα στην Τρίπολη

Βράβευση μαθητή στο πλαίσιο έκθεσης ζωγραφικής στην Τρίπολη

Φεστιβάλ φολκ χορωδιακής μουσικής στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο

Tripoli Apnea Competition 2018

Oμιλία στον Άγιο Ανδρέα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Κινηματογράφος

DEATH WISH

Ο Δρ. Πολ Κέρσι είναι ένας φιλήσυχος οικογενειάρχης και επιτυχημένος χειρουργός που βλέπει από απόσταση τη βία να εξαπλώνεται στην πόλη του. Μέχρι που η γυναίκα του (Ελίζαμπεθ Σου) και η νεαρή κόρη του (Καμίλα Μορόνε) δέχονται επίθεση στο σπίτι τους στα προάστια. Με την αστυνομία να έχει προς εξιχνίαση δεκάδες ακόμα εγκλήματα, ο Πολ, διψασμένος για εκδίκηση, παίρνει τον νόμο στα χέρια του. Όμως, καθώς τα φονικά αυξάνονται στην πόλη, οι κάτοικοι και τα μίντια αρχίζουν να αναρωτιούνται αν ο ανελέητος εκδικητής είναι ένας φύλακας άγγελος ή απλώς ο… Χάρος.

(Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του CineVille ΕΔΩ)

Αθλητισμός

Σάββατο (10/3)

Super League

-19:30 Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης

Α2 Κατηγορία Ανδρών

-Αρκαδικός - Παπάγος

Α' Αρκαδίας (15:00)

-Μαντινειακός-Ορχομενός

-Πανιώνιος Μεγαλόπολης-Δόξα Μεγαλόπολης

-Απόλλωνας Τυρού-Αχιλλέας

Κυριακή (11/3)

Γ' Εθνική Κατηγορία (5ος όμιλος)

-Πανηλειακός-Λεωνίδιο

-Παναρκαδικός-Καλαμάτα

Α' Αρκαδίας

-Πανθυρεατικός-Τεγέα

-Βρασιές-Κορακοβούνι

-ΑΕΚ Τρίπολης-Ερμής Μελιγούς

Δείτε ολόκληρη την αγωνιστική κίνηση ΕΔΩ

Εξόρμηση

Μονή Λουκούς

Το πιο προσιτό στον επισκέπτη μοναστήρι της Αρκαδίας. Μόλις 4 χιλιόμετρα πριν το Μεσόγειο και 7 χιλιόμετρα πριν το Παράλιο Άστρος. Χτισμένο, στην είσοδο της πεδιάδας του Τάνου,  στο χώρο της αρχαίας Εύας, μίας από τις σπουδαιότερες Θυρεατικές Κώμες. Περικυκλωμένο από τις οροσειρές των βουνών Ζάβιτσα, Παλαιοπαναγιά και Ελληνικό.

Η πιο πιθανή ετυμολογία της ονομασίας του μοναστηριού είναι από τη λατινική λέξη Lucus που σημαίνει ιερό δάσος. Σύμφωνα με τα ιστορικά και αρχαιολογικά στοιχεία η μονή έχει χτιστεί πάνω σε παλαιοχριστιανική Εκκλησία και στους τοίχους του καθολικού διακρίνονται αρχαία ανάγλυφα και επιστύλια. Στο χώρο σώζεται αγωγός ρωμαϊκής εποχής και το μοναστήρι θεωρείται ότι αποτελεί σύνθεση ελληνικού και χριστιανικού πολιτισμού. Από το χώρο της Μονής, για όσους αγαπούν το περπάτημα, ξεκινά μονοπάτι για το αρχαίο Ελληνικό ή Τειχιό.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.