Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 8 - 10 Δεκεμβρίου

Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 8 - 10 Δεκεμβρίου

Δεκέμβριος 08, 2017 - 14:03
0 σχόλια

ο ArcadiaPortal.gr πιστό στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το Σαββατοκύριακο.

Όλες οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία συγκεντρωμένες για να επιλέξετε πώς θα περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

Ημερίδα «Προσβασιμότητα για όλους - Τουρισμός για όλους»

20ο Φεστιβάλ Ολυμπίας για παιδιά και νέους - Προβολές στη Δημητσάνα

Συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης στην Γορτυνία

Ημερίδα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη στην Τρίπολη

Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα μέλη του ΚΑΠΗ Τρίπολης

Συλλογή τροφίμων για το «Καλάθι του πτωχού αδελφού» στην Τρίπολη

Εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης

Συγκέντρωση των κατοίκων του Βαλτεσινίκου για το νερό

Αναβίωση εθίμου γουρουνοχαράς στο Άγαλι

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ι.Ν. Προφήτη Ηλία και Αγ. Ραφαήλ

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 11ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης

Κινηματογράφος

Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ

Η σύγχρονη ιστορία εξελίσσεται σε ένα παραθαλάσσιο χωριό της Κρήτης. Η - προσφάτως - χήρα Θεώνη Κανελοπιπεράκη, μένει στον χρεοκοπημένο ξενώνα της στην Κρήτη και προσπαθεί να ανταπεξέλθει στα χρέη, που της άφησε ο μακαρίτης. Τα δωμάτια όμως δεν ενοικιάζονται ιδιαίτερα εύκολα. Έτσι, μαζί με την ανιψιά της, την Λουκία, σκαρφίζονται ένα τέχνασμα, και διαδίδουν πως στην πανσιόν ο μακαρίτης έχει κρύψει ένα θησαυρό. Πολύ γρήγορα η πανσιόν γεμίζει από θησαυροθήρες που με διάφορες δικαιολογίες ζητούν να νοικιάσουν ένα δωμάτιο. Ανάμεσά τους, ο Νεόκοπος Χαιρετάκης, επί σαρανταετία ερωτευμένος με την Θεώνη, που λόγω μιας παλιάς βεντέτας δεν μπορεί να τον εξωτερικεύσει, και ο Στέλιος Προυσαλάκης, ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ και ιδιαίτερα ζηλιάρης, με την Ιταλίδα γυναίκα του. Όλη η περιοχή είναι υπό τον έλεγχο του Μητσάκου Παρασχάκη, τοκογλύφου και μαφιόζου, που θέλει να «βάλει χέρι» στον ξενώνα της Θεώνης και να χτίσει στη θέση του πεντάστερο resort. Υπολογίζει όμως χωρίς την ξενοδόχο. Ο αγώνας δρόμου για την ανεύρεση του θησαυρού ξεκινά, φέρνοντας στην επιφάνεια διάφορα κωμικοτραγικά και αισθηματικά γεγονότα που θα φέρουν τα πάνω-κάτω στην μικρή κοινότητα της περιοχής.

(Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του CineVille ΕΔΩ)

Αθλητισμός

Σάββατο (9/12)

Α2 Κατηγορία Ανδρών

-17.00 Αρκαδικός-Αμύντας

Α' Αρκαδίας (15:00)

-Ορχομενός Λεβιδίου – Κορακοβούνι

-Ερμής Μελιγούς – Πανθυρεατικός

-ΑΕΚ Τρίπολης – Βρασιές

Κυριακή (10/12)

Super League

-(15:00) Απόλλωνας Αθηνών-Αστέρας Τρίπολης

Γ' Εθνική Κατηγορία (5ος όμιλος) 15:00

-(14:00) Παναρκαδικός  – Ζάκυνθος

-ΠΑΟ Βάρδας  – Λεωνίδιο

Α' Αρκαδίας (15:00)

-Δόξα Μεγαλόπολης – Τεγέα

-Αχιλλέας – Μαντινειακός

-Απόλλων Τυρού - Πανιώνιος Μεγαλόπολης

Δείτε ολόκληρη την αγωνιστική κίνηση ΕΔΩ

Εξόρμηση

Λιμποβίσι

Απέχει 30 χιλιόμετρα από την Τρίπολη χωμένο στο ελατόδασος και μέσα στις μεγάλες χαράδρες του Μαινάλου, σε υψόμετρο 1200μ.  Στο Λιμποβίσι, έχει αναστηλωθεί το Σπίτι των Κολοκοτρωναίων και λειτουργεί σαν μουσείο. Στο προαύλιο του Λιμποβισίου επίσης υπάρχει το ξωκλήσι του Αη-Γιάννη.  Στην πλατεία λειτουργεί  καφενείο.

Είναι το χωριό των Κολοκοτρωναίων, η αετοφωλιά τους. Εδώ έζησαν και ετοίμασαν το μεγάλο χτύπημα 12 ολόκληρες γενιές αυτής της σπουδαίας οικογένειας. Πρώτος έφτασε κυνηγημένος ο προπάτορας του Θεόδωρου, ο Τριανταφυλλάκος Τσεργίνης. Υπήρξε μεγάλη και τρανή επικράτεια, ένα πραγματικό οχυρό.

Η ύπαρξη του οικισμού μαρτυρείται ήδη από την ενετοκρατία και μάλιστα με ευάριθμους κατοίκους, κοντά στους 500. Σήμερα έχει ανακατασκευαστεί το πατρογονικό του Κολοκοτρώνη με ευγενική δαπάνη του Αρκάδα Αγγελόπουλου.

Λειτουργεί ως μουσείο της οικογένειας και του αγώνα. Ο χώρος γύρω έχει εξωραϊστεί. Έχει αναστυλωθεί και η εκκλησία του Άη – Γιάννη, πνευματικό καταφύγιο του Κολοκοτρώνη και των εμπιστευμένων του. Οι Λιμποβισιώτες υπήρξαν το στέρεο αποκούμπι του Γέρου του Μοριά στις δύσκολες συνθήκες στους αγώνες και στις πολλές απελπισίες. Η πλατεία του χωριού δροσίζεται από γάργαρες πηγές. Το πλάτωμά του αγναντεύει ανεμπόδιστα το Μαίναλο και το ιερό Αρκουδόρεμα, το καταφύγιο της Άρκτου των Αρκάδων.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.