Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 8-10 Απριλίου

Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 8-10 Απριλίου

Απρίλιος 08, 2016 - 14:21
0 σχόλια

Το ArcadiaPortal.gr πιστό στο ραντεβού του έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το Παρασκευοσαββατοκύριακο.

Όλες οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία συγκεντρωμένες για να επιλέξετε πώς θα περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό τριήμερο.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

O γνωστός ορειβάτης - αθλητής Νίκος Μαγγίτσης στην Τρίπολη (pics)

Διασυλλογικός αγώνας ποδηλασίας στο Δυρράχι Αρκαδίας

Ημερίδα ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού στην Τρίπολη

Eκδήλωση «Ο υπαρξισμός ως φιλοσοφικό ρεύμα»

Η Δημητσάνα τιμά τη μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Ε

Επέτειος συστάσεως 1ου επισήμου Στρατοπέδου Ελλήνων υπό του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη στο Πάπαρη

Καθαρισμός μονοπατιού στα Άνω Δολιανά

Ανοιχτή συνάντηση συλλογικοτήτων στην Τρίπολη για τα απορρίμματα

Έκτακτη Γενική Συνέλευση για την Ένωση Βαχλαίων

Ημερίδα για το ΕΣΠΑ στη Μεγαλόπολη

«Φαρενάιτ 451» από τη Θεατρική Ομάδα Τρίπολης

 

Κινηματογράφος

ΓΑΜΟΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ 2

Ποιος δε θυμάται τη φασαριόζικη οικογένεια Πορτοκάλος και τον «Γάμο αλά Ελληνικά» του 2002 που σάρωσε εισπρακτικά χαρίζοντας άπειρες στιγμές γέλιου; Η πολυαναμενόμενη συνέχειά της με τίτλο «Γάμος Αλά Ελληνικά 2» έρχεται, με τους ίδιους πρωταγωνιστές και μία προσθήκη- έκπληξη, που ακούει στο όνομα Έλενα Καμπούρις κι ενσαρκώνει την έφηβη κόρη της Τούλας και του Ίαν, η οποία ετοιμάζεται να φύγει για σπουδές στο Κολέγιο! Όπως, όμως, σε κάθε ελληνική οικογένεια ανά τον κόσμο, ο απογαλακτισμός των παιδιών είναι μια δύσκολη υπόθεση… Ιδίως όταν, την ίδια στιγμή, μαθαίνεις πως πρέπει να οργανώσεις άλλον ένα γάμο αλά ελληνικά για κάποιους αγαπημένους σου ανθρώπους. (Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του CineVille ΕΔΩ)

Αθλητισμός

Σάββατο 9 Απριλίου

Basket League (17:00)

- ΑΕΚ-Αρκαδικός

Γ' Εθνική (3ος όμιλος)

- Παναρκαδικός-Παναργειακός (16:00)

Α' Αρκαδίας (16:00)

- Δόξα Μεγαλόπολης-Βρασιές

-Απόλλων-Πανθυρεατικός

Β' Αρκαδίας (μπαράζ ανόδου) 16:00

-Ορχομενός-Ερμής Μελιγούς

-Μαντινειακός-Ηρακλής

Κυριακή 10 Απριλίου

Super League

- Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός (19:00)

Α' Αρκαδίας (16:00)

- Τεγέα-Πανιώνιος

-Νικηταράς-Παγγορτυνιακός

-Κορακοβούνι-Ολυμπιακός

ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Πρωτάθλημα Γυναικών

- Δρομείς-Πελασγός (16:00)

Δείτε ολόκληρη την αθλητική κίνηση του Σαββατοκύριακου ΕΔΩ

Βιβλίο

Ιστορία (κωμικοτραγική) του νεοελληνικού κράτους 1830-1974, Βασίλης Ραφαηλίδης
 
Τούτη η συνοπτική ιστορία της Ελλάδας από το 1830 μέχρι το 1974, που γράφηκε για να είναι κατ αρχήν ένα ευχάριστο ανάγνωσμα, επιμένει περισσότερο στα αρνητικά παρά στα θετικά γεγονότα της ιστορίας μας. Δίνει δηλαδή μεγαλύτερη σημασία στους προδότες, τους δοσίλογους όλων των περιόδων και τους πατριδοκάπηλους που δεν έλειψαν ποτέ, παρά σ αυτούς που νοιάστηκαν ειλικρινά για τούτον τον δύσμοιρο τόπο, που συνεχίζει να υποφέρει από έλλειψη ιστορικής ειλικρίνειας.

Αυτό το βιβλίο αγαπάει την Ελλάδα. Και γι αυτό δεν την κολακεύει. Λέει τα σύκα, σύκα, και τους προδότες, προδότες και όχι εθνικούς ήρωες. Θα μπορούσε να έχει τίτλο «Αρνητική Ιστορία της Νέας Ελλάδας», αν η άρνηση δεν ήταν αναγκαία για την κατάφαση. Συνεπώς, αυτό το βιβλίο στοχεύει την κατάφαση μέσα από την άρνηση, κατά την προτροπή του Τέοντορ Αντόρνο.

Εξόρμηση

Ιερά Μονή Λουκούς

Η μονή Λουκούς αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα μοναστικά κέντρα της  Αρκαδίας, το πιο σημαντικό στην επαρχία της Κυνουρίας. Είναι δε από τα πιο γνωστά μοναστικά κέντρα και το πιο προσιτό στον προσκυνητή που έρχεται από την Αργολίδα, καθώς προσεγγίζεται εύκολα. Από το μεσόγειο Άστρος απέχει μόνο 4 χιλιόμετρα.

Η περιοχή της μονής Λουκούς παρουσιάζει πολλά και αξιόλογα  ενδιαφέροντα στοιχεία. Όπως γράφει ο Κ. Ρωμαίος, εδώ βρισκόταν «η Εύα, η μεγίστη των Θυρεατικών κωμών», σύμφωνα με τον περιηγητή Παυσανία. Εδώ επίσης ήταν το Ιερόν του Πολεμοκράτους, φημισμένο θεραπευτήριο, που περιέθαλπε όσους προσέτρεχαν σε αυτό και «τιμάς παρά των προσοίκων είχε». Ο Ηρώδης ο Αττικός, μία πολυσυζητημένη  προσωπικότητα των ρωμαϊκών χρόνων, που γνώρισε μεγάλη δόξα και ευτυχία, αλλά και τις μεγαλύτερες ανθρώπινες δυστυχίες, έζησε πολλές ημέρες της ζωής του στην περιοχή αυτή, όπου διέθετε κτήματα και πολυτελή έπαυλη.

Στην περιοχή αυτή βρίσκεται η μονή της Λουκούς, περικυκλωμένη αρμονικά από τις οροσειρές των βουνών Ζάβιτσα, Παλαιοπαναγιά και Ελληνικό και κοντά σε δύο ιστορικούς τόπους, την πόλη του Άστρους και το χωριό των Κάτω Δολιανών. Η μονή δεσπόζει στην είσοδο της πεδιάδας του ποταμού Τάνου, που μετά από μία διαδρομή 65χλμ. εκβάλλει στον Αργολικό κόλπο.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.