Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 7 - 9 Ιουνίου

Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 7 - 9 Ιουνίου

Ιούνιος 07, 2019 - 14:11
0 σχόλια

Tο ArcadiaPortal.gr πιστό στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το Παρασκευοσαββατοκύριακο.

Όλες οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία συγκεντρωμένες για να επιλέξετε πώς θα περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό Παρασκευοσαββατοκύριακο.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

Τρίπολη: Εορτή Αγίας Καλλιόπης στο εξωκλήσι του Αγίου Χαραλάμπους

Πανηγυρίζει το ξωκλήσι των Αγίων Θεοδώρων στο χωριό Πάπαρι

Ξεκινά το «Tripolis Open 2019»

Τρίπολη: Εορτασμός ημέρας ίδρυσης Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Στην Τρίπολη το 1ο Συνέδριο Φαρμακοποιών Περιφέρειας Πελοποννήσου

Έναρξη λειτουργίας των Ιαματικών Λουτρών Ηραίας

Εκδήλωση μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων στην Τρίπολη

Εθελοντικός καθαρισμός στον Πραστό

Εκδήλωση για την Α' Πελοποννησιακή Γερουσία στη Στεμνίτσα

Ποδηλατάδα με τις Στρίγκλες και τον Τεγεατικό Σύνδεσμο

6ος αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross στη Μεγαλόπολη

Ο 3ος αγώνας δρόμου ειρήνης «Γρηγόριος Λαμπράκης» - Η προκήρυξη

Τριήμερες εκδηλώσεις για τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό στον Προφήτη Ηλία Τρίπολης

 

Κινηματογράφος

ROCKETMAN

Το Rocketman είναι ένα επικό μιούζικαλ φαντασίας για την απίθανη ιστορία των πρώτων χρόνων της καριέρας του Έλτον Τζον. Η ταινία ακολουθεί το μεγαλειώδες ταξίδι της μεταμόρφωσης του Ρέτζιναλντ Ντουάιτ από ντροπαλό πιανίστα στον παγκόσμιο σταρ Έλτον Τζον. Πρόκειται για την ιστορία τού πώς ένα αγόρι από μια μικρή πόλη γίνεται μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της μουσικής και της ποπ κουλτούρας γενικότερα.

(Ολόκληρο το πρόγραμμα ΕΔΩ)

Εξόρμηση

Κοσμάς

Ο Κοσμάς ένα όμορφο, παραδοσιακό χωριό σε υψόμετρο 1150 μέτρα στον Πάρνωνα, απέχει 50 χιλιόμετρα από τον Τυρό, 32 χιλιόμετρα από το Λεωνίδιο και 24 χιλιόμετρα από τη Σκάλα και βρίσκεται στο δρόμο που συνδέει τους νομούς Αρκαδίας και Λακωνίας. Η απόσταση από την Τρίπολη είναι 87 χλμ.

Η διαδρομή από το Λεωνίδιο προς το χωριό Κοσμά είναι συναρπαστική, καθώς περνά μέσα από πολλές ομορφιές. Ο δρόμος διασχίζει πρώτα το επιβλητικό φαράγγι του ποταμού Δαφνώνα και στη συνέχεια ανεβαίνει στον Πάρνωνα και μπαίνει σε ένα πανέμορφο ελατόδασος.

Στη μέση της διαδρομής Λεωνιδίου-Κοσμά, επάνω σε έναν τεράστιο βράχο του Πάρνωνα, στέκεται επιβλητικό και μεγαλόπρεπο το μοναστήρι της Παναγίας Ελώνης.  Από κει το θέαμα που προκαλεί ο πελώριος βράχος του Πάρνωνα είναι εκπληκτικό.

Τα σπίτια του χωριού είναι πετρόκτιστα και ακολουθούν την τοπική παραδοσιακή αρχιτεκτονική, ενώ η θέα είναι μαγευτική. Η κεντρική πλατεία του χωριού είναι σκεπασμένη με θεόρατα υπεραιωνόβια πλατάνια (που φυτεύτηκαν το 1883) και υπάρχουν γραφικά καφενεία και ταβέρνες. Εκεί στην πλατεία βρίσκεται και η  εκκλησία των Αγίων Αναργύρων, δίπλα στην υπάρχει μία πανέμορφη τριπλή μαρμάρινη βρύση.

Αξίζει να δοκιμάσετε τα γλυκά όπως καρυδόπιτα, μελομακάρονα, γαλακτομπούρεκα και δίπλες. Στις ταβέρνες της πλατείας δοκιμάστε ντόπια κρέατα (μπριζόλες, παϊδάκια και γενικώς όλα είναι εγγυημένα), σαλάτα σανό (αποξηραμένα χόρτα που τα τρώνε το χειμώνα), πιταρούδια, γκόγκες (παραδοσιακά ζυμαρικά).

Το λαογραφικό μουσείο Κοσμά αποτελεί μία απ΄ τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις που περιμένουν τον επισκέπτη. Μέσα στον χώρο αυτό είναι διατηρημένη θαυμάσια η μνήμη των περασμένων. Εκεί βρίσκονται εργαλεία των Κοσμιτών χτενάδων, έργα ντόπιας ξυλογλυπτικής, κεραμικής, υφαντικής και κεντητικής τέχνης. Αρχαιολογικά ευρήματα, ιστορικά έγγραφα και την Κοινοτική Βιβλιοθήκη.

Αξίζει κανείς να επισκεφθεί αυτό το πολύ ωραίο χωριό του Πάρνωνα...

Με πληροφορίες από το koinotitakosma.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.