Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 7 - 9 Φεβρουαρίου

Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 7 - 9 Φεβρουαρίου

Φεβρουάριος 07, 2020 - 14:05
0 σχόλια

Το ArcadiaPortal.gr πιστό στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το Σαββατοκύριακο.

Όλες οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία συγκεντρωμένες για να επιλέξετε πώς θα περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

Έκθεση φωτογραφίας για την κλιματική αλλαγή στο Λεβίδι

Στην Τρίπολη η ετήσια συνάντηση της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδος

Η Βλαχέρνα προετοιμάζεται για τα 200 χρόνια από το 1821

Κοπή πίτας για τον ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας παρουσία Έφης Αχτσιόγλου

Μουσική βραδιά από την Ένωση Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων Αν. Αρκαδίας

«Ο Αμερικάνος» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στο Μαλλιαροπούλειο

Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο για τον Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη

Μνημόσυνο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη από την Παγγορτυνιακή Ένωση

Κοπή πίτας Εταιρείας Πλαπούτα

Κοπή πίτας για τον Σύλλογο Ακοβιτών Αθήνας - Πειραιά

Ο χορός του Συνδέσμου Αραχαμηταίων Αθήνας

Αποκριάτικο μασκέ πάρτι του 1ου Νηπιαγωγείου Τρίπολης

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία της Πελοποννήσου

Ο χορός του Συλλόγου Πιανιωτών στην Αθήνα

Γιορτάζει το εξωκκλήσι του Αγίου Χαραλάμπους στην Τρίπολη

«Τραγούδια από τον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο» στο Στασινοπούλειο

Κινηματογράφος

ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΠΤΗΝΑ

Η αξέχαστη Χάρλεϊ Κουίν από την Ομάδα Αυτοκτονίας αποκτά -επιτέλους- τη δική της συμμορία σε μία έκρυθμη ιστορία από το στόμα της ίδιας, όπως μόνο αυτή ξέρει να διηγείται. Η έξαλλη ζωή της Χάρλεϊ Κουίν εκτροχιάζεται ακόμα περισσότερο μετά τον ιδιαίτερα εκρηκτικό χωρισμό της από τον Τζόκερ. Για πρώτη φορά, είναι απροστάτευτη, με τον κάθε αλήτη της Γκόθαμ να την καταδιώκει. Εντωμεταξύ, ο αρχιμαφιόζος Ρόμαν Σαϊόνις  έχει βάλει λυτούς και δεμένους για να βρει τη νεαρή πορτοφολού Κας, που έκλεψε το πολύτιμο διαμάντι του. Το μονοπάτι της Χάρλεϊ διασταυρώνεται με την Κυνηγό, την Μπλακ Κανάρι και τη Ρενέ Μοντόγια και το αλλόκοτο επιτελείο δεν έχει επιλογή από το να συνεργαστεί για να εξολοθρεύσει τον Ρόμαν μέσα σε μία θεότρελη, φονική μέρα. 

(Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του CineVille ΕΔΩ)

Αθλητισμός

Σάββατο (8/2)

Α΄ Αρκαδίας

-Ορχομενός-Τεγέα

-Πανθυρεατικός-Κορακοβούνι

-Ολυμπιακός Λεωνιδίου-Λεωνίδιο

-Μαντινειακός-Δημητσάνα

Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

17:00 Πάνας Κανδήλας-ΑΟ Μονεμβασιάς

19:00 Πολύβιος-Πρωτέας

 

Κυριακή (9/2)

Super League

-15:00 Αστέρας Τρίπολης-Άρης

Γ' Εθνική Κατηγορία

-ΑΕΚ Τρίπολης-Παναρκαδικός

Γ' Εθνική Μπάσκετ

-17.00 Ηλυσιακός-ΣΔΥ Τρίπολης

Α΄ Αρκαδίας

-Απόλλωνας Τυρού-Δόξα Μεγαλόπολης

Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

-17:00 Πάνας Κανδήλας-Δίων Κυπαρισσίας

-19:00 Πολύβιος-ΓΣ Γαργαλιάνων

Ολόκληρη η αγωνιστική κίνηση ΕΔΩ

 

Εξόρμηση

Πεζοπορία από την Ελάτη έως τη Βυτίνα

Διαδρομή από την Ελάτη ως τη Βυτίνα, το οποίο αποτελεί το τέταρτο τμήμα από τα συνολικά οκτώ της διαδρομής Menalon Trail, της μεγάλης ορεινής πεζοπορίας μήκους 75 χλμ. με αφετηρία τη Στεμνίτσα και προορισμό τα Λαγκάδια, περνώντας από τη Δημητσάνα, το Ζυγοβίστι, την Ελάτη, τη Βυτίνα, την Νυμφασία, τα Μαγούλιανα και το Βαλτεσινίκο. Το Menalon Trail έχει οργανωθεί σε οκτώ σειριακά τμήματα.

Κάθε μεγάλο τμήμα συνέχεται με ένα μικρότερο, ώστε ο πεζοπόρος να μπορεί να κάνει το βέλτιστο συνδυασμό.Το τμήμα Ελάτη-Βυτίνα ακολουθεί την κοιλάδα του Μυλάοντα ποταμού προς τα κατάντι και μόνο στο τέλος την αφήνει για να ανέβει στη Βυτίνα.

Κάθε εποχή, η διαδρομή αυτή ντύνεται έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, εναλλάσσοντας χρώματα και μορφές. Χάρις στη μικρή υψομετρική διαφορά, το τμήμα αυτό είναι κατάλληλο για μια οικογενειακή εκδρομή.

Οι πεζοπόροι ξεκίνησαν από την Ελάτη στην κοίτη του Μυλάοντα, όπου συναντά το παρόχθιο μονοπάτι.

Μέσα στις ομορφιές του αρκαδικού τοπίου ξεπετάγονται οι αιώνιοι κάτοικοι της αρκαδικής γης, δηλαδή τα κατσίκια που βόσκουν αμέριμνα τα χόρτα και τα λουλούδια στις πλαγιές και στα μικρά ξέφωτα, σύντροφοι σε όλη τη διάρκεια της πεζοπορίας. 

Οι δύο άντρες ακολούθησαν το καλά σημαδεμένο ίχνος, που άλλοτε οδηγεί σε καλντερίμι και άλλοτε σε απλό μονοπάτι δίπλα από τη μεγάλη υδρομάστευση στις Πηγές Πυργακίου (που υδρεύει τη Βυτίνα) και μετά την πετρόχτιστη βρύση Μακρίνου. Για 970 μ. μπήκαν σε χωματόδρομο ως τη θέση Ελληνικά, κάτω από τον λόφο όπου βρίσκεται η ακρόπολη του αρχαίου Μεθυδρίου.

Καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής, το μικρό ποτάμι με το πεντακάθαρο νερό «μουρμούριζε» ήσυχα, τρέφοντας την πλούσια χλωρίδα, ολάνθιστη και μυρωδάτη. Έλατα, πλάτανοι, δέντρα κάθε είδους, πόες και πολλά λουλούδια συνθέτουν το πολύχρωμο μωσαϊκό που γεμίζει τα μάτια και φέρνει την αιώνια αρκαδική ευδαιμονία στην ψυχή.

 Ένα σύντομο μονοπάτι τους έφερε σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο, που όμως άφησαν για να περάσουν κάτω από τον επαρχιακό δρόμο Βυτίνας-Δημητσάνας, δρασκελίζοντας το μικρό ποτάμι και περνώντας κάτω από τη μικρή γέφυρα και να φθάσουν στον παλιό μουλαρόδρομο της Βυτίνας.

Αυτό το τμήμα είναι το πιο πλούσιο της διαδρομής: Οι πεζοπόροι κινήθηκαν ανάντι του Μυλάοντα μέσα σε ψηλή παρόχθια βλάστηση πλατάνων και συνάντησαν διαδοχικά τα ερείπια τριών νερόμυλων. Μετά το ξύλινο γεφυράκι στο ρέμα Μπαρμπά, ανηφόρισαν σε ωραίο λαξεμένο μονοπάτι που τους έφερε στη βρύση Αρτότση. 

Από εκεί και μέσα από διάφορα δρομάκια μπήκαν στη Βυτίνα και έφθασαν στην κεντρική πλατείας της. Η Βυτίνα, το κεφαλοχώρι της περιοχής, είναι στους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς ήδη από τον 19ο αιώνα και διαθέτει όλες τις υποδομές για κάθε επισκέπτη. 

Οι πεζοπόροι βρέθηκαν μπροστά στον ανδριάντα του μαθητή Ματ. Πόταγα, ο οποίος δολοφονήθηκε από Γερμανό αξιωματικό όταν μπήκε μπροστά στη γερμανική φάλαγγα.

Το τέλος της εύκολης αλλά μοναδικής ομορφιάς πεζοπορίας από την Ελάτη στη Βυτίνα ζητάει έναν απολαυστικό καφέ και κουβέντα για τις ομορφιές του Menalon Trail.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.