Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 7 - 9 Δεκεμβρίου

Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 7 - 9 Δεκεμβρίου

Δεκέμβριος 07, 2018 - 14:00
0 σχόλια

Το ArcadiaPortal.gr πιστό στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το Σαββατοκύριακο.

Όλες οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία συγκεντρωμένες για να επιλέξετε πώς θα περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

«Βορεάδες» από τη χορευτική ομάδα «ρέον» στο Μαλλιαροπούλειο

«Καθιστώντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου ιδανικό προορισμό για τουρισμό ΑΜΕΑ και Ιατρικό Τουρισμό»

«Ο Καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικών» από τον ΦΟΤ

Εορτή της Αγίας Άννας στην ΙΜ Φιλοσόφου Δημητσάνας

Αφηγηματικός περίπατος στη Δημητσάνα

Γιορτή Τσίπουρου στο Λεβίδι

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ι.Ν. Προφήτη Ηλία και Αγ. Ραφαήλ

Φεστιβάλ - Αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο από τη Χορωδία Τρίπολης

Κινηματογράφος

ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ

Ο κόμης Ρομπέν του Λόξλεϊ, ένας σκληραγωγημένος από τον πόλεμο Σταυροφόρος, και ο Μαυριτανός διοικητής του, Λιτλ Τζον, ξεκινούν μια τολμηρή εξέγερση ενάντια στο διεφθαρμένο αγγλικό στέμμα. Μια συναρπαστική περιπέτεια που περιλαμβάνει σκληρές και καταιγιστικές μάχες, εντυπωσιακά χορογραφημένες σκηνές και έναν έρωτα κλασσικό και διαχρονικό.

(Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του CineVille ΕΔΩ)

Αθλητισμός

Σάββατο (8/12)

Super League

-17:15 Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα

Α' Αρκαδίας

-ΑΕΚ Τρίπολης-Κορακοβούνι

-Βρασιές-Λεωνίδιο

-Ορχομενός Λεβιδίου-Μαντινειακός

Β' Αρκαδίας

-Πανιώνιος-Ηρακλής

-ΑΕ Μαρίου-Δημητσάνα

Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

-18:00 Ακάδημος-Δρομείς

 

Κυριακή (9/12)

Γ' Εθνική Κατηγορία (8ος όμιλος) 15:00

- Παναρκαδικός-ΑΟ Υπάτου

Α' Αρκαδίας

-Ολυμπιακός Λεωνιδίου-Τεγέα

-Δόξα Μεγαλόπολης-Ερμής Μελιγούς

Β' Αρκαδίας

-11:00 ΠΑΟΚ Τρίπολης-ΑΕ Κορυθίου

-15:00 Αχιλλέας-Παγγορτυνιακός

-15:00 Νεστάνη-Κανδήλα

Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

-18:00 Κάστρο Μονεμβασιάς-Αρκαδικός

Ολόκληρη η αγωνιστική κίνηση ΕΔΩ

 

Εξόρμηση

Λεβίδι

Το Λεβίδι, στις παρυφές του Μαινάλου, λίγα μόλις χιλιόμετρα βόρεια από την Τρίπολη, στον δρόμο για την Βυτίνα, είναι μια ιστορική, με πλούσια λαογραφική παράδοση, περιποιημένη κωμόπολη, πατρίδα του σημαντικού πολιτικού άνδρα των αρχών του 20ού αιώνα Αλέξανδρου Παπαναστασίου.  Οι παραδοσιακοί ξενώνες αλλά και οι χώροι να γευτεί ο επισκέπτης τα νόστιμα προϊόντα και τα φημισμένα κρασιά της πεδιάδας, η όμορφη κεντρική πλατεία, η εκκλησία των Αγίων Ταξιαρχών στην κορυφή του λόφου με πανοραμική θέα στον οικισμό, το Αρκαδικό Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας. 

Οι αξιόλογες τοποθεσίες στη γύρω περιοχή όπως ο αρχαίος Ορχομενός και η Μαντίνεια, η Μονή Κανδήλας, το σπήλαιο Κάψα με σταλαγμίτες και σταλακτίτες, το Χιονοδρομικό Κέντρο του Μαινάλου, καθιστούν το Λεβίδι έναν πολύ ελκυστικό τόπο για παραμονή και ξεκούραση όλες τις εποχές.

Μουσείο Αλέξανδρου Παπαναστασίου

Στη γενέτειρα του Αλέξανδρου Παπαναστασίου, στο Λεβίδι Αρκαδίας, δημιουργήθηκε μουσείο το οποίο σκοπό έχει να αποκαλύψει στο κοινό στιγμιότυπα από τη ζωή και τη συναρπαστική πορεία του σπουδαίου αυτού Έλληνα πολιτικού. Το μουσείο ιδρύθηκε το 1976 και στεγάζεται σε χώρο του Δημαρχείου.

Στους χώρους του μουσείου ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δει εκθέματα από τα προσωπικά αντικείμενα του πολιτικού, όπως κοστούμια, τα γάντια του, το κομπολόι του, την ομπρέλα του, αλλά και αντικείμενα που σχετίζονται με την πολιτική του σταδιοδρομία, όπως το πρωθυπουργικό του πηλίκιο και την επιστολή παραίτησής του, που έστειλε στον Ελευθέριο Βενιζέλο. Υπάρχει επίσης πλήθος φωτογραφιών από στιγμές της ζωής του, ενώ εδώ στεγάζεται και η προσωπική του βιβλιοθήκη, που απαριθμεί περίπου 2.000 τόμους. Το εντυπωσιακότερο όλων βέβαια των εκθεμάτων είναι ο εγκέφαλος του Αλέξανδρου Παπαναστασίου, ο οποίος διατηρείται εδώ σε ειδικό χημικό υγρό!

Το Μουσείο αυτό, που εξυμνεί μία σπουδαία προσωπικότητα του ελληνικού πολιτικού βίου, φιλοξενεί ένα ακόμα έκθεμα, από τα πιο παράξενα που θα μπορούσε ίσως κανείς να συναντήσει σε έναν μουσειακό χώρο: μέσα σε μία γυάλα, σε ειδικό υγρό συντήρησης, επιπλέει ο εγκέφαλος του Αλέξανδρου Παπαναστασίου, ίσως σαν μία έμμεση δήλωση της μεγαλοφυΐας αυτού του άνδρα. Σύμφωνα με μία φήμη, ο εγκέφαλος του πολιτικού ήταν υπερμεγέθης, και γι’ αυτό λένε ότι τον κράτησαν ώστε να ερευνηθεί μελλοντικά από την επιστήμη.

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.