Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 6 - 8 Ιουλίου

Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 6 - 8 Ιουλίου

Ιούλιος 06, 2018 - 14:30
0 σχόλια

Το ArcadiaPortal.gr πιστό στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το Σαββατοκύριακο.

Όλες οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία συγκεντρωμένες για να επιλέξετε πώς θα περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

Γιορτάζει η Αγία Κυριακή στη Δημητσάνα

Εορτασμός της Αγίας Κυριακής στη ΒιΠε Τρίπολης

Γιορτάζει το εξωκλήσι της Αγίας Κυριακής στην Τρίπολη

Εορτάζει η Αγία Κυριακή στο χωριό Κάψια

Το Αρχείο Τσακωνιάς συμμετέχει στο Μελιτζάzz 2018

Ξεναγήσεις και μαθήματα τσακώνικου χορού στο Κέντρο Πληροφόρησης Πάρνωνα στο Λεωνίδιο στο πλαίσιο του Μελιτζάzz 2018

Ο μεγαλύτερος τσακώνικος χορός στο Guinness World Records

Η «Μήδεια» του Μποστ από το Θεατρικό Εργαστήρι Άστρους

«Όταν η Μουσική προσεγγίζει τα Θαυμάσια» στο Σπήλαιο Κάψια

Εκδήλωση από την Ένωση Αρκάδων Χαλανδρίου στο Θέατρο Ρεματιάς

Γιορτή του Τσοπάνη στο χωριό Ράδου

Βραδιά Deep Sky στο Αστεροσκοπείο Ασέας

Γιορτή Σκόρδου στα Λιθοβούνια

Πρόταση για φαγητό

Ταβερνείο Ψηστήρι ...όπως παλιά (δείτε ΕΔΩ)

Μην χάσετε

Το φεστιβάλ Μελιτζάzz Λεωνιδίου είναι μια πολύχρωμη, πολυεθνική συνεύρεση πολιτισμών, στην πρωτεύουσα της Τσακωνιάς. Προσκεκλημένοι καλλιτέχνες και chef μεταφέρουν την ατμόσφαιρα των τόπων τους, συνεισφέροντας στη γιορτή με μουσική, χορό, πολιτισμό και γεύσεις. Διάσπαρτες εκδηλώσεις απλώνονται στα σοκάκια, τις πλατείες και τα πυργόσπιτα του παραδοσιακού γραφικού οικισμού του Λεωνιδίου, συναυλιακές σκηνές δρόμου στήνονται σε όλη την πόλη του Λεωνιδίου, οι δρόμοι μετατρέπονται σε open air bar και το street food αποκτά άλλη διάσταση, όπου μουσικές και χοροί μπλέκονται με μυρωδιές και γεύσεις από την τοπική αλλά και τη διεθνή γαστρονομία.

 

Βιβλίο

Ο ΜΕΓΑΣ ΘΕΟΣ ΠΑΝ

MACHEN ARTHUR

"...Η κοπέλα έκλεισε τα βλέφαρά της, λες κι ήταν κουρασμένη κι ήθελε πάρα πολύ να κοιμηθεί, και ο Ρέιμοντ κράτησε το πράσινο φιαλίδιο μπρος στα ρουθούνια της. Το πρόσωπό της έγινε άσπρο, πιο άσπρο κι από το φόρεμά της· στην αρχή αγωνίστηκε κάπως, ύστερα όμως με το αίσθημα της απόλυτης υποταγής μέσα της σταύρωσε τα χέρια απάνω στο στήθος της σαν ένα παιδί που πάει να πει την προσευχή του... Ύστερα έγινε κάτασπρη κι έμεινε ακίνητη και ο γιατρός σήκωσε το ένα από τα βλέφαρα της. Ήταν εντελώς αναίσθητη. Ο Ρέιμοντ πίεσε βίαια ένα από τους μοχλούς και η καρέκλα αυτόματα έγειρε πίσω. Ο Κλαρκ τον είδε να της ξυρίζει τα μαλλιά σε κύκλο, σαν τους φραγκισκανούς μοναχούς, και η λάμπα μετακινήθηκε πιο κοντά. Ο Ρέιμοντ πήρε ένα μικρό γυαλιστερό εργαλείο από μια θηκούλα και ο Κλαρκ γύρισε από την άλλη μεριά ανατριχιάζοντας. Όταν ξανακοίταξε το γιατρό, αυτός έδενε το τραύμα που είχε κάνει..."
Σε αυτό τον τόμο, που περιλαμβάνει εφτά διηγήματα, η δυνατή πένα του Άρθουρ Mάχεν φέρνει στην επιφάνεια πράγματα πιο παλιά κι από τα φαντάσματα και τον αναγνώστη σε επαφή με τις στοιχειώδεις δυνάμεις του κακού, με τις μαγείες που επιβιώνουν στο χρόνο και με τις κακόβουλες δυνάμεις που αναφέρονται στη λαϊκή παράδοση και στα παραμύθια... (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Εξόρμηση

Λεωνίδιο 

Το Λεωνίδιο είναι πεδινή κωμόπολη και παραδοσιακός οικισμός στο νοτιανατολικό τμήμα του νομού Αρκαδίας, κοντά στην ακτή του Αργολικού κόλπου, χτισμένο στις ακτές του Μυρτώου πελάγους κάτω από το όρος Πάρνωνας. Απέχει 93 χλμ. από την Τρίπολη και 210 χλμ. από την Αθήνα. Ονομάζεται επίσης Λενίδι και στην τσακώνικη διάλεκτο Αγελίδι. Το Λεωνίδιο πήρε το όνομα του από το εκκλησάκι του Αγίου Λεωνίδα και χαρακτηριστικό γνώρισμα του είναι ο επιβλητικός κόκκινος βράχος που ορθώνεται πάνω από τον οικισμό. Ο πληθυσμός του είναι Τσακώνικης καταγωγής και ανήκει στους οικισμούς που ομιλείται ακόμα και σήμερα η Τσακωνική διάλεκτος.

Αναπτύχθηκε μετά το 1826, όταν η παλιά πρωτεύουσα της Κυνουρίας, ο Πραστός, καταστράφηκε από τον τουρκικό στρατό. Το Λεωνίδιο υπήρξε έδρα του δήμου Λιμναίου που σχηματίστηκε το 1835. Στο διάστημα 1912-1947 υπήρξε έδρα της κοινότητας Λεωνιδίου. Από το 2011 το Λεωνίδιο αποτελεί έδρα του δήμου Νότιας Κυνουρίας.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.