Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 31 Ιουλίου - 2 Αυγούστου

Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 31 Ιουλίου - 2 Αυγούστου

Ιούλιος 31, 2015 - 14:30
0 σχόλια

Το ArcadiaPortal.gr πιστό στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το Παρασκευοσαββατοκύριακο. Όλες οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία συγκεντρωμένες για να επιλέξετε πώς θα περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

Γιορτάζει ο Ιερός Ναός Παναγίας Γιάτρισσας

Μουσική εκδήλωση στην Αγία Σοφία

Θεατρική – μουσικοχορευτική εκδήλωση στη Μεγαλόπολη

Γιορτή της Πανσελήνου στα Πούλιθρα

Γιορτή Ψαρά στο Άστρος με Νίκο Οικονομίδη και Κυριακή Σπανού

Το 1ο τουρνουά Beach Soccer στο Άστρος

Μουσική βαρκάδα στο Λεωνίδιο

Μουσικοθεατρική παράσταση από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Μεγαλόπολης

Θεατρική παράσταση «Ρώσικη Σαλάτα» από την θεατρική ομάδα Μεγαλόπολης

3ο Αφιέρωμα στην Ελιά στα Κούτρουφα

Σκιρίτεια 2015

Ανακήρυξη του Θανάση Βαλτινού ως Επίτιμου Δημότη Νότιας Κυνουρίας

Λιτανεία της εικόνας Παναγίας Τριπολιτσάς

Ο Καραγκιόζης σωματοφύλακας στο θέατρο Παραλίου Άστρους

DVD

Selma

Την άνοιξη του 1965, μια σειρά από δραματικά γεγονότα άλλαξαν την πορεία της Αμερικής και τη σύγχρονη αντίληψη σχετικά με τα δικαιώματα των πολιτών. Θαρραλέοι διαδηλωτές, όπως ο Δρ. Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ, προσπάθησαν αρκετές φορές να προβούν σε ειρηνική πομπή από την πόλη Σέλμα έως το Μοντγκόμερι της Αλαμπάμα διεκδικώντας το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα της ψήφου. Οι συγκλονιστικές αντιπαραθέσεις, η θριαμβευτική πορεία και η ψήφιση του νόμου περί δικαιωμάτων το 1965, είναι πλέον ένα ανεξίτηλο μέρος της Ιστορίας.

Εξόρμηση

Μονή Τιμίου Προδρόμου Κυνουρίας

Παλιό ανδρικό μοναστήρι αφιερωμένο στον Ιωάννη τον Πρόδρομο. Βρίσκεται στο φαράγγι του ποταμού Τάνου κοντά στο χωριό Περδικόβρυση του Καστριού και είναι χτισμένο πάνω σε απόκρημνο βράχο. Το γύρω τοπίο είναι επιβλητικό και ανόθευτο.
Διαθέτει ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και υπόγειες στοές όπου οι καπεταναίοι του αγώνα έκαναν συμβούλια. Το επονομαζόμενο «σπήλαιο του Πανός» που ξεκινά από τη Μονή  καταλήγει στη Μονή Μαλεβής. Το καθολικό του Μοναστηριού είναι τρουλαίος σπηλαιώδης ναός υψωμένος στον δεύτερο όροφο των κτισμάτων.

Ξηροπήγαδο

Πεντακάθαρα νερά – μαγευτικές παραλίες – καλό και φθηνό φαγητό και ευκαιρίες διαμονής στα ενοικιαζόμενα μπορεί να βρει ο επισκέπτης στο Ξηροπήγαδο Κυνουρίας. Τόπος που προσφέρει την ευκαιρία για ξεκούραση, γαλήνη και οικογενειακές διακοπές είτε για λίγες μέρες είτε και περισσότερες. Το Ξηροπήγαδο είναι ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό κτισμένο στους πρόποδες του βουνού, το οποίο το περιβάλει και του δίνει ένα μοναδικό αμφιθεατρικό σχήμα, ιδανικό για καλοκαιρινές και όχι μόνο διακοπές.

Καλό Σαββατοκύριακο και καλά να περάσετε ό,τι κι αν κάνετε!!

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.