Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 30 Νοεμβρίου - 2 Δεκεμβρίου

Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 30 Νοεμβρίου - 2 Δεκεμβρίου

Νοέμβριος 30, 2018 - 14:02
0 σχόλια

Το ArcadiaPortal.gr πιστό στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το Σαββατοκύριακο.

Όλες οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία συγκεντρωμένες για να επιλέξετε πώς θα περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

Πρεμιέρα για το Arcadian Screenings στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο

Ημερίδα αγώνων ρίψεων «ΛΥΚΑΙΑ 2018»

Ταινίες κινουμένων σχεδίων για μικρούς και μεγάλους στη Δημητσάνα

Διασυλλογικοί αγώνες 12ο Κύπελλο ΚΟΑΤ

Η 12η γιορτή υποδοχής του Χειμώνα στην Αλωνίσταινα

Εγκαινιάζεται ο ΙΝ Αγίου Νεκταρίου στον Άγιο Ανδρέα Κυνουρίας

Παρουσίαση βιβλίου της Δέσποινας Σωτηροπούλου στην Δημητσάνα

Εκδήλωση από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Αρκαδίας

Μεγάλο Κρητικό παραδοσιακό γλέντι στην Τρίπολη

Κινηματογράφος

ΚΡΙΝΤ ΙΙ

Η ζωή έχει γίνει ένας διαρκής αγώνας ισορροπίας για τον Άντονις Κριντ. Εν μέσω προσωπικών υποχρεώσεων και προπόνησης για τον επόμενο μεγάλο αγώνα του, βρίσκεται απέναντι στη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του: αυτή τη φορά θα πρέπει να αντιμετωπίσει στο ρινγκ έναν αντίπαλο που προέρχεται από το οικογενειακό του περιβάλλον. Ο Ρόκι Μπαλμπόα βρίσκεται στο πλευρό του και μαζί θα αντιμετωπίσουν το κοινό τους παρελθόν, θ’ αναρωτηθούν για εκείνα που αξίζει να αγωνίζεται κανείς και θ’ ανακαλύψουν ότι τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την οικογένεια. Στο ΚΡΙΝΤ II, το κοινό θ’ ανακαλύψει ξανά όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν κάποιο πρωταθλητή και θα θυμηθεί ότι ανεξάρτητα από τον προορισμό, κανείς ποτέ δεν μπορεί να ξεφύγει από το πεπρωμένο του.

(Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του CineVille ΕΔΩ)

Αθλητισμός

Σάββατο (1/12)

Α' Αρκαδίας

-Κορακοβούνι-Ολυμπιακός Λεωνιδίου

-Τεγέα-Δόξα Μεγαλόπολης

-Πανθυρεατικός-Νικηταράς Δολιανών

Β' Αρκαδίας

-Πανιώνιος Μεγαλόπολης-ΠΑΟΚ Τρίπολης

Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

-16:00 Αρκαδικός-Πελασγός

 

Κυριακή (2/12)

Super League

-17:15 Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης

Γ' Εθνική Κατηγορία (8ος όμιλος) 15:00

- Αμβρυσσέας Διστόμου-Παναρκαδικός

Α' Αρκαδίας

-Ερμής Μελιγούς-Βρασιές

-Απόλλων Τυρού-Μαντινειακός

-Λεωνίδιο-Ορχομενός Λεβιδίου

Β' Αρκαδίας

-11:00 Παγγορτυνιακός-Δημητσάνα

-15:00 ΑΕ Κορυθίου-Αχιλλέας

-15:00 Κανδήλα-ΑΕ Μαρίου

-15:00 Ηρακλής-Νεστάνη

Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

-17:00 Δρομείς-Κάστρο Μονεμβασιάς

Ολόκληρη η αγωνιστική κίνηση ΕΔΩ

 

Εξόρμηση

Αλωνίσταινα

Στα 25 χιλιόμετρα από την Τρίπολη βρίσκεται η μοναδική Αλωνίσταινα. Είναι η πολιτεία των άφθονων νερών. Ο τόπος κατοικείται από τη βαθειά αρχαιότητα, ακριβώς λόγω του προνομίου του νερού. Είναι σκαρφαλωμένη στα 1200 μέτρα και ανήκει στα υπέροχα χωριά της Φαλάνθου. Την στολίζουν πολλές εκκλησίες.

Το Κεφαλόβρυσο, ονομαστή πηγή, είναι το αγίασμα του Αγίου Νικολάου που τιμάται εδώ. Πάμπολλες βρύσες χαρίζουν δροσιά στον τόπο. Έτσι θεόρατα πλατάνια, ακακίες και πουρνάρια στολίζουν το σώμα της Αλωνίσταινας. Τα παλιά χρόνια τα χάνια της Αλωνίσταινας ήταν ξακουστά για τη φιλοξενία που πρόσφεραν στους στρατοκόπους. Κοντά στο κεφαλάρι του Αγίου Νικολάου βρίσκονται τα ερείπια από ένα τέτοιο χάνι. Όπως και όλη η Αρκαδία έχει μακρά παράδοση στη φιλοξενία. Το υπέροχο κλίμα που προσφέρει το Μαίναλο, τα πάμπολλα δέντρα, η διατηρημένη αρχιτεκτονική και οι πολλές εκκλησιές δημιουργούν μια ακαταμάχητη αίσθηση στον ταξιδιώτη. Η ιστορία της είναι μεγάλη, όπως και μεγάλη είναι η προσφορά της στην επανάσταση του 1821.

Τα σπίτια της είναι φτιαγμένα από λαγκαδιανούς μαστόρους, φημισμένους για την τέχνη τους. Έχουν μεγάλα τοξωτά ανοίγματα και πυργόσχημη κατασκευή. Η περιοχή έχει και μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον, αφού έχουν έρθει στο φως σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα. Η Αλωνίσταινα ανήκει στις αρχαίες πόλεις που συνδέονταν με τους περίφημους αρμακάδες, τους δρόμους της αρχαιότητας οι οποίοι συνέθεταν το εμπορικό δίκτυο. Η σημερινή Αλωνίσταινα έχει πάρα πολλά παραδοσιακά καταλύματα για να φιλοξενήσει τους σύγχρονους περιηγητές. Το περίφημο ελατίσιο μέλι της, γνωστό σαν βανίλια Μαινάλου υπάρχει στα καταστήματα πραγματικά παραδοσιακών προϊόντων.

Εδώ μπορεί επίσης να απολαύσει αγνά γαλακτοκομικά, σπάνια και ευεργετικά βότανα, παραδοσιακά ζυμαρικά. Και στις αυθεντικές ταβέρνες της Αλωνίσταινας να γευτεί εξαίρετο παστό και άλλους «κρεούς μεζέδες» με τη σφραγίδα της παράδοσης.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.