Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 30 Αυγούστου - 1 Σεπτεμβρίου

Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 30 Αυγούστου - 1 Σεπτεμβρίου

Αύγουστος 30, 2019 - 14:02
0 σχόλια

Το ArcadiaPortal.gr πιστό στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το Σαββατοκύριακο.

Όλες οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία συγκεντρωμένες για να επιλέξετε πώς θα περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

Έκθεση φωτογραφίας «Το χρώμα του νερού» στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Τρίπολης

Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Παναγίας Αρτοκωστάς

Ιερά αγρυπνία στον ΙΝ Αγίου Βασιλείου Τρίπολης

Η Γιορτή της Θάλασσας, των Ναυτικών και των Ψαράδων στον Τυρό

Σεμινάριο Οινογνωσίας - Οινογευσίας στο Επιμελητήριο Αρκαδίας για επαγγελματίες της εστίασης

Πανηγυρικὸς Εσπερινὸς στην Κόκκινη εκκλησία στο χωριό Λουκά

Φεστιβάλ ΚΝΕ «Οδηγητή» στην Τρίπολη

Γιορτή κρασιού στο Ζευγολατιό

3oς Αγώνας Open Downhill στη Δημητσάνα

Καλωσόρισμα της νέας κυνηγετικής περιόδου από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Τρίπολης

Αθλητισμός

Κυριακή 1/9 21:30

Super League

- Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ

Εξόρμηση

Τυρός

Ο Τυρός στην Κυνουρία, 21 χλμ. νότια από το Άστρος, κοντά στο αρχαίο ιερό του Απόλλωνα Τυρίτα, είναι ένα πανέμορφο παραθεριστικό κέντρο που αποτελείται από τον Άνω Τυρό στις κατάφυτες πλαγιές του Πάρνωνα, τον Κάτω Τυρό λίγο χαμηλότερα και την Παραλία Τυρού, που ακουμπά στα υπέροχα νερά του Μυρτώου πελάγους. Η Παραλία Τυρού, με άρτια τουριστική υποδομή, προσφέρει μια μεγάλη ακτή για κολύμπι, πλούσια βλάστηση στην ενδοχώρα της, ένα μικρό θεατράκι που χρησιμοποιείται για πολιτιστικές εκδηλώσεις το καλοκαίρι ενώ τα πανηγύρια και ο εορτασμός του Πάσχα διατηρούν πολλά από τα ιδιαίτερα έθιμα της Τσακωνιάς. Γραφικοί ορμίσκοι και δαντελωτές ακρογιαλιές, Κρυονέρι, Τσέρφος, Ζαρίτσι γειτονεύουν με το παραλιακό χωριό. Λίγο νοτιότερα από την Παραλία Τυρού στον παραδοσιακό οικισμό Σαπουνακαίικα, διατηρούνται λείψανα αρχαίου κάστρου. Ο Άνω Τυρός, αμφιθεατρικά χτισμένος, αγναντεύει το πέλαγος ενώ ορεινό μονοπάτι οδηγεί σε υπέροχες πεζοπορικές εμπειρίες.

Ο Τυρός στην Κυνουρία, 21 χλμ. νότια από το Άστρος –κοντά στο αρχαίο ιερό του Απόλλωνα Τυρίτα, που λατρευόταν με αυτό το προσωνύμιο ως προστάτης της παραγωγής γάλατος και τυριού–, είναι ένα πανέμορφο παραθεριστικό κέντρο που αποτελείται από τον Άνω Τυρό στις κατάφυτες πλαγιές του Πάρνωνα, τον Κάτω Τυρό λίγο χαμηλότερα και την Παραλία Τυρού, που ακουμπά στα υπέροχα νερά του Μυρτώου πελάγους.

Ο Άνω Τυρός, αμφιθεατρικά χτισμένος με ωραία πέτρινα σπίτια, αγναντεύει το πέλαγος, ενώ ορεινό μονοπάτι οδηγεί σε υπέροχες πεζοπορικές εμπειρίες προς το οροπέδιο Παλαιοχωρίου. Στο βουνό Ωριόντας, σε υψόμετρο 1.000 μ., υπάρχουν ερείπια μεσαιωνικού κάστρου.

Η Παραλία Τυρού, με άρτια τουριστική υποδομή, προσφέρει μια μεγάλη ακτή – σχεδόν δύο χιλιόμετρα– για κολύμπι, πλούσια βλάστηση στην ενδοχώρα της, καθώς κι ένα μικρό θεατράκι που χρησιμοποιείται για πολιτιστικές εκδηλώσεις το καλοκαίρι. Πολλές όμορφες παραλίες προσφέρονται και για ψαροντούφεκο ή ήσυχο μπάνιο (Τρίκερι, Τηγάνι), ενώ στην ενδοχώρα υπάρχουν σπηλιές (Φούρνος) και σπηλαιοβάραθρα (Δέσσε).


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.