Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 3 - 5 Αυγούστου

Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 3 - 5 Αυγούστου

Αύγουστος 03, 2018 - 14:25
0 σχόλια

Το ArcadiaPortal.gr πιστό στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το Σαββατοκύριακο.

Όλες οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία συγκεντρωμένες για να επιλέξετε πώς θα περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο Βάστα

Α.Ε.Ε. Σύλλογος Κορακοβουνίου: Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2018

Πανηγύρι στο Κακούρι

Ο ετήσιος χορός του Κυνηγετικού Συλλόγου Λεωνιδίου

Έκθεση ζωγραφικής στην Αίθουσα Τέχνης Κούρος

Ανοιχτές βραδιές κοινού στο Αστεροσκοπείο Ασέας

Βόρεια Κυνουρία: Βeach party με τους Onirama

«Μάθε παιδί μου γράμματα» στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Πανηγύρι από τον ΑΣ Νικηταρά στα Κάτω Δολιανά

Το 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Ελληνικών Χορών και Μουσικής έρχεται στο Παράλιο Άστρος

Eπιμνημόσυνη δέηση για τους μεγάλους ευεργέτες Αθηνόδωρο Δρακόπουλο και Κων/νο Δρακόπουλο στο Θεόκτιστο

Πανηγύρι στα Βούρβουρα

Πανηγύρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στις Αραχαμίτες

Βιβλίο

Να Ζεις σε Καράβι-Ευγένιος ντε Ζιλά, Εκδόσεις Θίνες

Ο συγγραφέας-καθηγητής φιλοσοφίας αποφασίζει να εγκαταλείψει την ακαδημαϊκή καριέρα του για να ζήσει μαζί με τη γυναίκα του σε ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος 13 μέτρων. Ξεκινώντας από το παλιό λιμάνι της Μασσαλίας, διασχίζοντας την Κορσική, τη Σαρδηνία, τις Αιολίδες νήσους, το παρθενικό ταξίδι ολοκληρώνεται στο λιμάνι της Πύλου.

Εξόρμηση

Παραλία Χερρονήσι

Μία από τις πολλές μικρές παραλίες της Κυνουρίας,  που οφείλει την ονομασία της στη λιμνοθάλασσα του Χερρονησίου (η δεύτερη λιμνοθάλασσα μετά τη λιμνοθάλασσα του Μουστού) που σχηματίζεται από τα νερά που αναβλύζουν από πηγή που βρίσκεται στο λόγο Χερρονησίου. Η λιμνοθάλασσα επικοινωνεί κατευθείαν με τη θάλασσα.

Λιμάνι Αγίου Ανδρέα

Γραφικό λιμάνι σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από το χωριό με θέα το Μυρτώο πέλαγος. Καθαρή θάλασσα για όλες τις δραστηριότητες. Το λιμάνι δεν έχει άναρχη τουριστική ανάπτυξη και προσφέρει χαλάρωση και απόλυτη ηρεμία. Η μία παραλία έχει βότσαλο και πέτρες και είναι η αγαπημένη των παιδιών, ενώ περνώντας το ποτάμι είναι μία δεύτερη μεγάλη παραλία με ψιλό βοτσαλάκι και διάφανα νερά και σήμα κατατεθέν τον ερειπωμένο ανεμόμυλο που είναι μέσα στο νερό. Η περιοχή είναι γνωστή στους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, λόγω των ανέμων, ενώ νότια του λιμανιού υπάρχει βραχώδης ακτή κατάλληλη για υποβρύχιο ψάρεμα.

Δίπλα στην θάλασσα υπάρχει το «νησί του Αγίου Ανδρέα» όπου κανείς μπορεί να δει ερείπια κυκλώπειου τείχους που ανήκουν σύμφωνα με τις μαρτυρίες στην αρχαία πόλη Ανθήνη. Σώζονται τμήματα από τον εξωτερικό περίβολο με πύργους του 5ου-4ου αιώνας. π.Χ. Αργότερα η πόλη μεταφέρθηκε χαμηλότερα προς τη θάλασσα, όπου σώζονται υστερορωμαϊκά ερείπια και συμπληρωματική οχύρωση από τους βυζαντινούς χρόνους. Κοντά στο κάστρο σώζεται μισό κατεστραμμένο τοξωτό λιθόκτιστο γεφύρι.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.