Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 29 - 31 Μαρτίου

Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 29 - 31 Μαρτίου

Μάρτιος 29, 2019 - 14:03
0 σχόλια

Tο ArcadiaPortal.gr πιστό στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το Παρασκευοσαββατοκύριακο.

Όλες οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία συγκεντρωμένες για να επιλέξετε πώς θα περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό Παρασκευοσαββατοκύριακο.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

Στη Βυτίνα το 29ο Συμπόσιο του Τμήματος Επανορθωτικής Χειρουργικής Ισχίου και Γόνατος

Το 3° Πανελλήνιο Folk Festival της Χορωδίας Τρίπολης

Λεωνίδιο: Εκδήλωση για το θεσμικό και αναπτυξιακό περιβάλλον στην Αυτοδιοίκηση

«Η γυναίκα στην ελληνική ζωγραφική» από τον Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης

Τελετή μνήμης των απαγχονισθέντων και εκτελεσθέντων πατριωτών στην Ψηλή Βρύση

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ορεινής Ποδηλασίας Πάρνωνα

Ο Σύνδεσμος των εν Αττική Λαγκαδινών τιμά τον Ιωάννη Θεοφιλόπουλο (Καραβόγιαννη)

Ετήσιος χορός Βαχλαίων και Δημητριωτών

Ο Άρχων Μαΐστωρ της Μ.τ.Χ.Ε. Γρηγόριος Νταραβάνογλου θα ψάλλει στην Τρίπολη

Μουσική Κυριακή στο Μουσικό Σχολείο Τρίπολης

Ιστορική πολιτιστική εκδήλωση από τον Σύλλογο Αρκάδων Ιλίου

 

Κινηματογράφος

ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ

Η «Πολιορκία», είναι η δεύτερη κατά σειρά ιστορική ταινία μεγάλου μήκους της Aratos Films, μετά την «Έξοδο 1826». Η «Πολιορκία», βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και δη στο ιστορικό γεγονός της μάχης της Μονής Δοβρά στη Βέροια, το Μάρτιο του 1822. Η ιστορία όμως επαναλαμβάνεται. Δύο αξιωματικοί του Ελληνικού στρατού στο οχυρό Ρούπελ, το Μάρτιο του 1941, έχουν να αντιμετωπίσουν τις ίδιες προκλήσεις λίγες μέρες πριν την επίθεση των Γερμανών.

(Ολόκληρο το πρόγραμμα ΕΔΩ)

Αθλητισμός

Σάββατο (30/3)

Super League

19:30 ΑΕΛ-Αστέρας Τρίπολης

Α' Αρκαδίας 16:00

-Βρασιές-Ερμής Μελιγούς

Β' Αρκαδίας 16:00

-Πανιώνιος Μεγαλόπολης-ΑΕ Μαρίου

-ΠΑΟΚ Τρίπολης-Νεστάνη

-Δημητσάνα-Ηρακλής

 

Κυριακή (31/3)

 

Γ' Εθνική Κατηγορία (8ος όμιλος) 16:00

-ΑΟ Υπάτου-Παναρκαδικός

Α' Αρκαδίας 16:00

-Ολυμπιακός-Λεωνιδίου-Κορακοβούνι

-Δόξα Μεγαλόπολης-Τεγέα

-Μαντινειακός-Απόλλωνας Τυρού

-Ορχομενός-Λεωνίδιο

Β' Αρκαδίας 16:00

-Κανδήλα-Αχιλλέας

Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

-15:00 Καλαμάτα 1980-Δρομείς

-20:00 Ακάδημος-Αρκαδικός

Ολόκληρη η αγωνιστική κίνηση ΕΔΩ

Εξόρμηση

Άνω Δολιανά

Τα Άνω Δολιανά, ένα παραδοσιακό χωριό, αμφιθεατρικά χτισμένο έχουν μπει δυναμικά στην ατζέντα των φθινοπωρινών γουικέντ, καθώς η φύση έχει ντυθεί τα χρυσοκόκκινα χρώματά της και τα δρομάκια και τα μονοπάτια της γεμάτα ξερά φύλλα και καβούκια από τις καστανιές σε προκαλούν να τα περπατήσεις. Τα Άνω Δολιανά βρίσκονται  λίγα μόλις 26 χλµ. από την Τρίπολη στις βόρειες πλαγιές του Πάρνωνα. Το υψόμετρο κυμαίνεται από 1.000 μ. έως και 1.120 μ. (στην πλατεία 1.050 μ.).

Ιδανικό χωριό για Σαββατοκύριακα και τριήμερα, κατάλληλο για όσους αγαπούν τη φύση και τους περιπάτους, από το χωριό περνά το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4. Ενώ ιδιαίτερη προτίμηση δείχνουν οι επισκέπτες και για το Δασικό χωριό που βρίσκεται λίγο πιο έξω από τα Άνω Δολιανά. Φημισμένο είναι το μάρμαρο Δολιανών ενώ μπορείτε να επισκεφτείτε το Λαογραφικό Μουσείο Χριστοφίλη και να δείτε την τέχνη και παράδοση της περιοχής.

ΤΟ ΔΑΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ
 
Το Δασικό Χωριό κατασκευάστηκε από το Δασαρχείο Κυνουρίας έχει δυο οδικούς άξονες πρόσβασης. Η έκτασή του είναι 29 στρέμματα και αποτελείται από 20 ξύλινες μονοκατοικίες. Από αυτές, άλλες έχουν μια κρεβατοκάμαρα - όπου μπορούν να φιλοξενηθούν άνετα 2-3 άτομα - και άλλες δυο ξεχωριστές κρεβατοκάμαρες – όπου μπορούν να μείνουν 4-5 άτομα. Οι μονοκατοικίες συμπληρώνονται με μπάνιο, κουζίνα, ψυγείο, κι έναν ενιαίο ευρύχωρο καθιστικό χώρο με τζάκι και τραπεζαρία.
 
Επίσης, υπάρχει ένα κεντρικό εστιατόριο διακοσίων ατόμων, με ένα μεγάλο τζάκι στη μέση, όπου οι επισκέπτες απολαμβάνουν τις ντόπιες λιχουδιές, φτιαγμένες με αρκαδικές συνταγές, από γνήσια τοπικά προϊόντα.
 
Ο επισκέπτης, όλες τις εποχές του χρόνου, μπορεί να αποδράσει για λίγο μακριά από το άγχος και τη ρύπανση του περιβάλλοντος των μεγαλουπόλεων, και να περιπλανηθεί στο γραφικό περιβάλλον του Δασικού Χωριού, με τους πέτρινους τοίχους, τα πεζούλια και τα μονοπάτια, να παρατηρήσει και να θαυμάσει την πλούσια φύση και τις λειτουργίες της, να την αγαπήσει και να την προστατέψει. Μπορεί επίσης να μάθει την ιστορία και να γνωρίσει τη ζωή των σύγχρονων κατοίκων της Αρκαδίας, καθώς η θέση του δασικού χωριού είναι τέτοια, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ορμητήριο για επισκέψεις στα πανέμορφα παραδοσιακά χωριά της περιοχής.
Οι επισκέπτες του δασικού χωριού έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με διάφορες άλλες εναλλακτικές δραστηριότητες, όπως ιππασία, τοξοβολία, ποδήλατο βουνού, paint bull, πεζοπορία.

ΤΟ ΤΑΜΠΟΥΡΙ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΑΡΑ

Μην ξεχάσετε και επισκεφθείτε το Ιστορικό και Εθνογραφικό Μουσείο που βρίσκεται στο χωριό. Τιμώντας αυτή την ιστορική μάχη οι κάτοικοι της περιοχής αποφάσισαν να λειτουργήσουν το σπίτι του Χριστοφίλη γνωστό και ως «ταμπούρι του Νικηταρά» ως μουσείο.
 
Να αναφέρουμε ότι στη μάχη, ο Νικηταράς, που κρατούσε με 200 άντρες τα Άνω Δολιανά, κατάφερε να αποκρούσει 6.000 Τούρκους που επιτίθεντο με πυροβολικό. Σύμφωνα με την παράδοση, σε αυτή τη μάχη ο Νικηταράς πήρε το προσωνύμιο «Τουρκοφάγος» διότι σύμφωνα με την παράδοση έπεσαν πολλοί Τούρκοι από το χέρι του.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.