Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 27 - 29 Σεπτεμβρίου

Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 27 - 29 Σεπτεμβρίου

Σεπτέμβριος 27, 2019 - 14:03
0 σχόλια

Το ArcadiaPortal.gr πιστό στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το Σαββατοκύριακο.

Όλες οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία συγκεντρωμένες για να επιλέξετε πώς θα περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

«Ελευθερίας Προανάκρουσμα 198 χρόνια μετά την Άλωση της Τριπολιτσάς»

Νυχτερινή ανάβαση στο Αρτεμίσιο Όρος με τον ΕΟΣ Τρίπολης

Σπάρταθλον 2019: Υποδοχή αθλητών στην Αλέα Τεγέας

Οι εκδηλώσεις για την επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς

Ημερίδα για αναπτυξιακές διαταραχές και μαθησιακά προβλήματα

Έναρξη ορειβατικής περιόδου για τον ΕΟΣ Τρίπολης

Μουσικοχορευτική παράσταση στην πλατεία Άρεως

Γιορτή Ντομάτας στην Κανδήλα

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας η εκδήλωση στην Καρύταινα για τον Νικόλαο Δημητρακόπουλο

Φωτογραφικός περίπατος στα Άνω Δολιανά

Κινηματογράφος

RAMBO: ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΙΜΑ

Σχεδόν τέσσερις δεκαετίες μετά την πρώτη ταινία, ο Σιλβέστερ Σταλόνε επιστρέφει ως ένας από τους κορυφαίους ήρωες δράσης όλων των εποχών, ως Τζον Ράμπο. Τώρα, ο Ράμπο θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με το παρελθόν του και να φέρει ξανά στην επιφάνεια τις ανελέητες πολεμικές του ικανότητες με σκοπό να πάρει εκδίκηση στην τελευταία του επικίνδυνη αποστολή. Το τελευταίο κεφάλαιο της θρυλικής σειράς είναι ένα θανάσιμο ταξίδι εκδίκησης κι αίματος.

(Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του CineVille ΕΔΩ)

Εξόρμηση

Λιμποβίσι

Απέχει 30 χιλιόμετρα από την Τρίπολη χωμένο στο ελατόδασος και μέσα στις μεγάλες χαράδρες του Μαινάλου, σε υψόμετρο 1200μ.  Στο Λιμποβίσι, έχει αναστηλωθεί το Σπίτι των Κολοκοτρωναίων και λειτουργεί σαν μουσείο. Στο προαύλιο του Λιμποβισίου επίσης υπάρχει το ξωκλήσι του Αη-Γιάννη.

Είναι το χωριό των Κολοκοτρωναίων, η αετοφωλιά τους. Εδώ έζησαν και ετοίμασαν το μεγάλο χτύπημα 12 ολόκληρες γενιές αυτής της σπουδαίας οικογένειας. Πρώτος έφτασε κυνηγημένος ο προπάτορας του Θεόδωρου, ο Τριανταφυλλάκος Τσεργίνης. Υπήρξε μεγάλη και τρανή επικράτεια, ένα πραγματικό οχυρό.

Η ύπαρξη του οικισμού μαρτυρείται ήδη από την ενετοκρατία και μάλιστα με ευάριθμους κατοίκους, κοντά στους 500. Σήμερα έχει ανακατασκευαστεί το πατρογονικό του Κολοκοτρώνη με ευγενική δαπάνη του Αρκάδα Αγγελόπουλου.

Λειτουργεί ως μουσείο της οικογένειας και του αγώνα. Ο χώρος γύρω έχει εξωραϊστεί. Έχει αναστυλωθεί και η εκκλησία του Άη – Γιάννη, πνευματικό καταφύγιο του Κολοκοτρώνη και των εμπιστευμένων του. Οι Λιμποβισιώτες υπήρξαν το στέρεο αποκούμπι του Γέρου του Μοριά στις δύσκολες συνθήκες στους αγώνες και στις πολλές απελπισίες. Η πλατεία του χωριού δροσίζεται από γάργαρες πηγές. Το πλάτωμά του αγναντεύει ανεμπόδιστα το Μαίναλο και το ιερό Αρκουδόρεμα, το καταφύγιο της Άρκτου των Αρκάδων.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.