Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 27-29 Μαΐου

Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 27-29 Μαΐου

Μάιος 27, 2016 - 14:58
0 σχόλια

Το ArcadiaPortal.gr πιστό στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το Παρασκευοσαββατοκύριακο.

Όλες οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία συγκεντρωμένες για να επιλέξετε πώς θα περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό Παρασκευοσαββατοκύριακο.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

Ημερίδα για τη διαχείριση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Γορτυνίας

Εκλογές στον Σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανικών Αρκαδίας

Η διοργάνωση ποδηλατικού γύρου στην Γορτυνία στο ΔΣ

Γιορτή Μάη και Κερασιού στον Πλάτανο

Πεζοπορία στη ρεματιά των Άνω Δολιανών (vid)

Ημερίδα για την αιμοδοσία και τη δωρεά μυελού των οστών στην Τρίπολη

«Το Κρυφό Σχολειό» - Εκδήλωση μνήμης στο Λεωνίδιο

Εορτή της Αγίας Υπομονής στην Τρίπολη

Θεατρική παράσταση «Το σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα» στη Μεγαλόπολη

Εκδηλώσεις για την επέτειο της Μάχης των Βερβένων

195η Επέτειος Συγκρότησης Πελοποννησιακής Γερουσίας στις Καλτεζές

Παρουσία Κουτσούμπα το ΚΚΕ τιμά το Λαϊκό Διδασκαλείο Πελοποννήσου

Φεστιβάλ Ρίψεων στην Τρίπολη

Θεία Λειτουργία στο εξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου στη Μεγαλόπολη

Περίπατος στα μνημεία της Τρίπολης

Προβολή ταινίας για την καταστροφή της Σμύρνης στο Στάδιο Τεγέας

Κινηματογράφος

THE NICE GUYS

Λος Άντζελες, δεκαετία του ’70. Ο άτυχος ντετέκτιβ Χόλαντ Μαρτς και ο μπράβος Τζάκσον Χίλι πρέπει να συνεργαστούν για να λύσουν την υπόθεση μιας αγνοούμενης κοπέλας, καθώς και μία φαινομενικά ασύνδετη υπόθεση του θανάτου μιας πορν σταρ. Κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους, αποκαλύπτουν μια σοκαριστική συνωμοσία που φτάνει στους υψηλότερους κύκλους εξουσίας. (Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του CineVille ΕΔΩ)

Βιβλίο

Κλεψύδρα, Ντανίλο Κις

1942. Σύνορα Ουγγαρίας-Γιουγκοσλαβίας. Ο Έντουαρντ Σαμ, ένας συνταξιούχος σιδηροδρομικός υπάλληλος εβραϊκής καταγωγής, και οι κρίσεις τρέλας που μεταμορφώνουν τη ζωή του.

Σ' έναν μαύρο φθαρμένο χαρτοφύλακα στριμώχνονται σιωπηλά τα χειρόγραφά του, οι σημειώσεις ενός τρελού: επεισόδια από το παρελθόν, εικόνες από ταξίδια φανταστικά ή πραγματικά, η σύγκρουση με τους ανθρώπους γύρω του, η τραγική μοίρα των Εβραίων, καταδικασμένων σε εξαφάνιση.

Ο Έντουαρντ Σαμ και το διχασμένο εγώ του. Ο άντρας που σκουπίζει τη μύτη του σε εφημερίδες με τη φωτογραφία του Χίτλερ και στη συνέχεια προσπαθεί μανιασμένα να αποκρύψει το πειστήριο του "εγκλήματος". Ο πρόσφυγας Ίκαρος που φορώντας ένα πουά παπιγιόν θα πετάξει με τη δική του ιπτάμενη μηχανή πάνω από την κατεστραμμένη γενέθλια γη. Ο επίδοξος συγγραφέας που σχεδιάζει να εκδώσει ένα μυθιστόρημα τρόμου με πιθανότερους τίτλους "Παρέλαση σε ένα χαρέμι" ή Κλεψύδρα. Ο άνθρωπος που αναλογίζεται ότι όσοι από τη γενιά του καταφέρουν να επιβιώσουν θα θυμίζουνε στο νέο κόσμο θλιβερά απομεινάρια μιας μακρινής ιστορίας.

Μετά τα "Πρώιμα βάσανα" και το "Κήπος, στάχτες", με την "Κλεψύδρα" ολοκληρώνεται η αυτοβιογραφική τριλογία του κορυφαίου Γιουγκοσλάβου συγγραφέα Ντανίλο Κις.

Εξόρμηση

Πλάτανος

Με αφορμή τη Γιορτή Μάη και Κερασιού στον Πλάτανο είναι ευκαιρία να επισκεφθείτε αυτό όμορφο χωριό της Κυνουρίας, το χωριό που είναι αμφιθεατρικά χτισμένο στους πρόποδες του Πάρνωνα ή Μαλεβoύ, στη νοτιοανατολική του πλευρά.

Γνωστό το χωριό για το μικροκλίμα του και για το νερό του. «Σαν του Πλάτανου το νερό δε θα βρεις σ’ άλλα μέρη. Με μια γουλιά δε θες γιατρό, με δυο βρίσκεις ταίρι». Ο παλιός νερόμυλος η πέτρινη βρύση, η επιβλητική εκκλησία, τα σοκάκια, ο Πύρος του Μοίρα που συναντά όποιος φτάνει στο χωριό  προσφέρουν εικόνες που ξεκουράζουν και γαληνεύουν μυαλό και ψυχή. Όσοι αναζητούν περιπέτεια  και άμεση επαφή με τη φύση μπορούν να τη βρουν εξερευνώντας το Φαράγγι Σπηλάκια.

Στην περιοχή υπάρχει η Σπηλιά του Σωτήρος ή Σωσίμου, επίσης μπορεί κανείς να κάνει πεζοπορία στο φαράγγι της Λεπίδας. Πλούσια είναι και η πανίδα της περιοχής, ενώ ξεχωριστές και γνωστές οι γιορτές των ερώτων, των νερών και των φεγγαριών τον Αύγουστο με το γέμισμα του Φεγγαριού αλλά και οι γιορτές των κερασιών το Μάιο.Σε κοντινή απόσταση τα χωριά Χάραδρος και Σίταινα με πλούσια βλάστηση και απαράμιλλη φυσική ομορφιά.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.