Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 26 - 28 Οκτωβρίου

Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 26 - 28 Οκτωβρίου

Οκτώβριος 26, 2018 - 14:00
0 σχόλια

Το ArcadiaPortal.gr πιστό στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το Σαββατοκύριακο.

Όλες οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία συγκεντρωμένες για να επιλέξετε πώς θα περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Τρίπολη

Τριήμερο φεστιβάλ εκδηλώσεων στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας

Ο 4ος Δρόμος Αθανάτων

Χοροεσπερίδα του Γενικού Λυκείου Άστρους

Εκδήλωση μνήμης στις Καρυές για τους 14 εκτελεσθέντες

Έναρξη Κατηχητικού Σχολείου Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Βασιλείου Τρίπολης

Γιορτή του Κάστανου 2018 στην Καστάνιτσα

«Οι Βιδιακίτες στο Έπος του '40»

Πεζοπορία στο Πηγάδι για τους Τσάκωνες Περιπατητές

Εορτασμός Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου στη Γορτυνία

Οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου 1940 στη Μεγαλόπολη

Η 17η Γιορτή Τσίπουρου στο Παλαιοχώρι Γορτυνίας

Διασκέδαση

Κινηματογράφος

HUNTER KILLER

Για να εμποδίσουν τον πόλεμο, πρέπει να μπουν στην μάχη! Ο κυβερνήτης ενός αμερικάνικου υποβρυχίου αποστέλλεται σε βαθιά ρωσικά ύδατα για να σώσει τον εκλεγμένο Ρώσο πρόεδρο εν μέσω ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος. Από τους παραγωγούς των επιτυχιών «Fast & Furious» και «Olympus has Fallen» η ταινία έχει βασιστεί στο βιβλίο των Ντον Κιθ και Τζορτζ Γουάλας «Firing Point».

(Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του CineVille ΕΔΩ)

Αθλητισμός

Σάββατο (27/10)

Α' ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

-Λακωνικός Κρόνος-Αρκαδικός (18:00)

-Πολύβιος-Κάστρο Μονεμβασιάς (20:00)

 

Κυριακή (28/10)

Super League

-Παναιτωλικός - Αστέρας Τρίπολης (19:00) 

Γ' Εθνική Κατηγορία (8ος όμιλος) 15:00

- Παναργειακός-Παναρκαδικός

 

Δευτέρα (29/10)

Α' ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

-Ευκλής-Δρομείς (18:00)

 

Ολόκληρη η αγωνιστική κίνηση ΕΔΩ

 

Εξόρμηση

Καστάνιτσα

Περιηγηθείτε στην ωραία του Πάρνωνα την Καστάνιτσα

Η Καστάνιτσα είναι ένα από τα αρχαιότερα τσακωνοχώρια που οι κάτοικοί της προέρχονται από τους αρχαίους Δωριείς.

Δεν είναι τυχαίο που έχει χαρακτηριστεί και ως το ομορφότερο χωριό της Τσακωνιάς και του Πάρνωνα και ένα από τα ομορφότερα της Ελλάδας.

Η Καστάνιτσα περικλείεται από 4.000 στέμματα καστανεώνα και δύο ζώνες με πεύκα και έλατα. Οι μόνιμοι κάτοικοι είναι 30 άτομα ενώ τα καλοκαίρια φυσικά πολλαπλασιάζονται οι κάτοικοι.

Τα σπίτια του χωριού σχηματίζουν έναν γοητευτικό λαβύρινθο απλωμένο στην πλαγιά. Όλα είναι πέτρινα, ασπρισμένα με ασβεστολάσπη και οι στέγες είναι σκεπασμένες με σταχτοπράσινο σχιστόλιθο του Πάρνωνα. Όπως θα διαπιστώσετε οι καμάρες, τα τόξα, οι μικρές λουλουδιασμένες αυλές, δίνουν έναν πολύ ρομαντικό τόνο στο χωριό, μια εικόνα μυθική, παραμυθένια. Αρκετά από αυτά είναι πυργόσπιτα χτισμένα από Λαγκαδιανούς μαστόρους πριν από 300 χρόνια.

«Έχουμε καταφέρει και έχουμε κρατήσει όρθιο το χωρίο και σε αυτό συμβάλλει ο Σύλλογος ο οποίος απαρτίζεται από νέα παιδιά, που αγαπούν και σέβονται τον τόπο τους και κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατούν ζωντανό το χωριό»

Η πλατεία της Καστάνιτσας είναι μικρή αλλά γραφικότατη, οι άνθρωποι του χωριού λίγοι αλλά φιλόξενοι και οι γωνίες για να το φωτογραφίσετε είναι αμέτρητες και πολύ βολικές. Ίσως πρόκειται για το πιο φωτογενές χωριό της Αρκαδίας!

Μεγάλη είναι η τουριστική ανάπτυξη της Καστάνιτσας και των γύρω χωριών, οι τουρίστες απολαμβάνουν το μαγευτικό αυτό τοπίο, με τα χαμηλά σπίτια και με τις πέτρινες σκεπές. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι η Καστάνιτσα θα μπορούσε να φέρει θύμισες νησιού, τα στενά σοκάκια, τα πετρόχτιστα σπίτια και οι φιλόξενοι άνθρωποι δίνουν μία άλλη ενέργεια στους επισκέπτες.

Το χωριό έχει ξενώνα, ταβέρνα και καφενείο, τα οποία μπορούν να φιλέψουν τους διψασμένους επισκέπτες δροσερό νερό, και γλυκό κάστανο, αλλά και άλλες λιχουδιές, όπως μαγειρευτά φαγητά με βάση το κάστανο.

Περισσότερα ΕΔΩ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.