Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 24 - 26 Νοεμβρίου

Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 24 - 26 Νοεμβρίου

Νοέμβριος 24, 2017 - 14:04
0 σχόλια

Tο ArcadiaPortal.gr πιστό στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το Σαββατοκύριακο.

Όλες οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία συγκεντρωμένες για να επιλέξετε πώς θα περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

Σεμινάριο για λογιστές στην Τρίπολη

Εκδήλωση «2017 έτος εφέδρου στην Πολεμική Αεροπορία» στην 124 ΠΒΕ

Χοροεσπερίδα του 4ου ΓΕ.Λ. Τρίπολης

«Στην Αρκαδία μια φορά...» θα μας ταξιδέψει η Θεατρική Ομάδα Τρίπολης!

«Le greek c'est chic» την Παρασκευή στην Μέντα

Η 11η γιορτή υποδοχής του Χειμώνα στην Αλωνίσταινα

Εξόρμηση ΣΑΟΟ στο Αρτεμίσιο

Εορτασμός επετείου της Εθνικής Αντίστασης στην Τρίπολη

Εορτασμός επετείου της Εθνικής Αντίστασης στη Μεγαλόπολη

Συναυλία - αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο από τη Χορωδία Τρίπολης

Κινηματογράφος

ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

Η νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή, στοχεύει να αναδείξει την συναρπαστική προσωπικότητα του Νίκου Καζαντζάκη, καθώς και το μαγευτικό τοπίο της Ελλάδας μέσα στο οποίο διαμορφώθηκε. Ο μεγάλος Κρητικός συγγραφέας έλεγε ότι η ζωή του ορίζεται από τα ταξίδια του και τα όνειρα του. Αυτό ακριβώς επιχειρεί ο σκηνοθέτης να πετύχει με την ταινία που είναι βασισμένη στο «Αναφορά στον Γκρέκο». Παρουσιάζει τα ταξίδια του στη Γερμανία, την Αυστρία, τη Ρωσία, τη Γαλλία και ο όρος Σινά και μέσα από αυτές τις εμπειρίες αναδεικνύει τις φιλοσοφικές και μεταφυσικές αναζητήσεις του Καζαντζάκη!(Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του CineVille ΕΔΩ)

Αθλητισμός

Σάββατο (25/11)

Α2 Κατηγορία Ανδρών

-17.00 Αρκαδικός-Απόλλων Π.

Α' Αρκαδίας (15:00)

-Ορχομενός Λεβιδίου – Μαντινειακός

-Δόξα Μεγαλόπολης - Πανιώνιος Μεγαλόπολης

-Αχιλλέας - Απόλλων Τυρού

Κυριακή (26/11)

Super League

-(17:15) Αστέρας Τρίπολης-Λεβαδειακός

Α' Αρκαδίας (15:00)

-Τεγέα – Πανθυρεατικός

-Κορακοβούνι - Βρασιές

-Ερμής Μελιγούς - ΑΕΚ Τρίπολης

Δείτε ολόκληρη την αγωνιστική κίνηση ΕΔΩ

Εξόρμηση

Καμενίτσα – Το ορεινό χωριό με την αρχαία ιστορία

Η Καμενίτσα είναι ένα ορεινό χωριό του Νομού Αρκαδίας, χτισμένο στις δυτικές πλαγιές του Μαινάλου, σε υψόμετρο 580 μ. Η περιοχή παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όχι μόνο για τη φυσική της ομορφιά, αλλά και εξαιτίας των σημαντικών αρχαιοτήτων που έχουν έρθει στο φως από τον περασμένο αιώνα.

 

Οι πρώτες ανασκαφές, που έγιναν από τον Έφορο Αρχαιοτήτων Δρ. Θεόδωρο Σπυρόπουλο, αποκάλυψαν έναν σημαντικό νεολιθικό οικισμό στη θέση Σακοβούνι, ενώ πλησίον βρέθηκε και σπήλαιο, με εμφανή ίχνη κατοίκησης από τη νεολιθική εποχή, που περιλαμβάνουν θραύσματα οστών και αγγείων. Το σπήλαιο αυτό βρίσκεται στη θέση «Παναγία», εκεί όπου εικάζεται ότι βρισκόταν η αρχαία κώμη Τορθύνιον.

Η Καμενίτσα βρίσκεται μέσα στην κοιλάδα του ποταμού Μυλάοντα, στα σύνορα της Μαντίνειας με τη Γορτυνία. Είναι ορεινό χωριό, χτισμένο σε υψόμετρο 580 μ., στις δυτικές πλαγιές του Μαινάλου.

Οι ανασκαφικές έρευνες έχουν φέρει στο φως ίχνη κατοίκησης της περιοχής σε διάφορες περιόδους: έτσι, στο λόφο Σακοβούνι έχει αποκαλυφθεί τμήμα νεολιθικού-μυκηναϊκού οικισμού, στις θέσεις Αγιάννης και Κάστρο λείψανα από προϊστορικό οικισμό, οικισμός της ελληνιστικής περιόδου έχει αποκαλυφθεί στη θέση Αγία Σωτήρα, που πιθανολογείται ότι είναι η αρχαία κώμη Τορθύνιον, ενώ λείψανα και φρούριο των μεσαιωνικών χρόνων έχουν έλθει στο φως στις θέσεις Αβύσαινα και Κάστρο αντίστοιχα. Το σημαντικότερο όλων όμως, κρίνεται το σπήλαιο που ανακαλύφθηκε στη θέση Παναγία, στην είσοδο του χωριού, το οποίο, σύμφωνα με τα προϊστορικά ευρήματα που αποκάλυψε, μάλλον κατοικήθηκε στη νεολιθική εποχή.

Φεύγοντας από το σπήλαιο, έχουμε την ευκαιρία να δούμε κι άλλα σημεία ενδιαφέροντος στην Καμενίτσα, όπως για παράδειγμα το ασκητήριο της Ανάληψης, το οποίο θα το προσεγγίσουμε ύστερα από πορεία 3 χλμ. σε χωματόδρομο που πάει παράλληλα με την αριστερή όχθη του Μυλάοντα. Εκεί, πάνω στα επιβλητικά βράχια θα δούμε ένα εκκλησάκι κι ένα μικρό οχυρό, ενώ ακριβώς απέναντι δεσπόζει ο βράχος του Κότρωνα, που χρησίμευσε ως καταφύγιο κλεφτών και κατατρεγμένων στη διάρκεια του Αγώνα. Μπορούμε επίσης να δούμε ένα μονότοξο πέτρινο γεφύρι του 1885, καθώς και τα ερείπια του μεσαιωνικού κάστρου γνωστού με το όνομα Πεδινό Αγγελόκαστρο.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.