Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 24-26 Μαρτίου

Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 24-26 Μαρτίου

Μάρτιος 24, 2017 - 14:30
0 σχόλια

Tο ArcadiaPortal.gr πιστό στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το Παρασκευοσαββατοκύριακο.

Όλες οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία συγκεντρωμένες για να επιλέξετε πώς θα περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό Παρασκευοσαββατοκύριακο.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

Έκθεση «Παλλιγγενεσίας Εγκώμιον» στην Τρίπολη

Ετήσια συγκέντρωση για τους απόφοιτους του 1965 στην Τρίπολη

Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 στο Λεωνίδιο

Εορτασμός Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 στην Μεγαλόπολη

Εορτασμός Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 στην Γορτυνία

Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου στην Τρίπολη

Aναβίωση στιγμών από την επανάσταση 1821 στην Καρύταινα

Λαμπαδηδρομίες 2017 στη Δημητσάνα

3η Λαμπαδηφορία Βυτίνας

«Οι περιπέτειες του Κοντορεβιθούλη» στη Μεγαλόπολη

«Οι 10 μικροί νέγροι» στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο

Κινηματογράφος

ΤΡΕΞΕ!

Ο αφρο-αμερικανός Κρις θα κάνει μια εκδρομή στο πατρικό της κοπέλας του για να τον γνωρίσουν οι γονείς της. Μετά την αρχική αμηχανία, ο Κρις θα αρχίσει να παρατηρεί ότι η συμπεριφορά των κατοίκων αυτής της μικρής πόλης είναι λίγο περίεργη. Σύντομα όμως θα έρθει αντιμέτωπος με την αλήθεια πίσω από αυτό το ήσυχο μέρος αλλά και τον απόλυτο εφιάλτη! (Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του CineVille ΕΔΩ)

Αθλητισμός

Σάββατο (25/3)

Α2 Μπάσκετ Ανδρών 17:00

-Χολαργός-Αρκαδικός

Κυριακή (26/3)

Β' Αρκαδίας

-Νεστάνη-Αχιλλέας

-Νικηταράς-Κανδήλα

-Ερμής-Ελπίδα

Α' ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

-(20:00) Πελασγός-Δρομείς Qatar Gus

-(17:00) Απόλλωνας-ΑΕ Σπάρτης

Δείτε ολόκληρη την αγωνιστική κίνηση του Σαββατοκύριακου ΕΔΩ

Εξόρμηση

Kαταρράκτες της Λεπίδας

Αν υπάρχει ένα μέρος σε ολόκληρη την Κυνουρία όπου ζει ακόμα ο παλαιός κόσμος των νυμφών που -κατά την παράδοση- λούζονται στα νερά, αυτό είναι οι καταρράκτες της Λεπίδας στον Πάρνωνα, ανάμεσα στα χωριά Πλάτανος και Άγιος Ιωάννης του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Ονομάζονται «Λεπίδα», επειδή οι δύο κάθετοι καταρράκτες είναι στενοί και τα νερά τους λαμποκοπούν στον ήλιο σαν λάμα, σαν λεπίδα. Το μέγεθός τους τούς κάνει ορατούς από τον δρόμο, ενώ η βουή τους όταν έχουν πολύ νερό, τους χειμερινούς μήνες, φέρνει στον νου όλη την αντάρα της αρκαδικής φύσης.

Οι υπέροχοι καταρράκτες της Λεπίδας βρίσκονται στο ομώνυμο φαράγγι  σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από το χωριό Αϊ - Γιάννη του Πάρνωνα.  Ο μεγάλος καταρράκτης έχει ύψος 70 μέτρα και ο μικρός 45 μέτρα. Ορειβατικοί σύλλογοι διοργανώνουν canyoning στο φαράγγι και καταρρίχηση με σχοινί (ραπέλ) στους καταρράκτες.

Οι καταρράκτες της Λεπίδας θεωρούνται από τα ομορφότερα αλλά και συνάμα άγνωστα θαύματα της φύσης του Πάρνωνα. Τα βράχια γύρω από τους καταρράχτες έχουν σταχτί χρώμα και το νερό πέφτει με ιδιαίτερη δύναμη πάνω τους. Η περιοχή μυρίζει ρίγανη, φασκόμηλο ενώ τα μικρά πλατάνια πάνω στις πέτρες συνθέτουν ένα μοναδικό γραφικότατο τοπίο. Το καλοκαίρι υπάρχει η περίφημη λιμνούλα για βουτιές.

Στους καταρράκτες θα έρθετε από το χωριό Πλάτανος, στο οποίο θα φτάσετε οδικώς από το Παράλιο Άστρος μέσω Αγίου Ανδρέα – Χάραδρου. Ο Πλάτανος απέχει 9 χλμ. από το Χάραδρο και 31 χλμ. από το παράλιο Άστρος. Το Παράλιο Άστρος απέχει από το Άργος 31 χλμ.

Ξεκινάτε από το χωριό Πλάτανος με αυτοκίνητο οδηγώντας στον κεντρικό ασφαλτόδρομο με κατεύθυνση προς Άστρος. 1,6 χλμ.μετά το χωριό φτάνετε σε διασταύρωση, στρίβετε δεξιά και σε περίπου 500 μ. παρκάρετε δίπλα σε στροφή (υπάρχει πάρκινγκ). Ακολουθείτε στην αρχή το μονοπάτι και μετά περπατάτε κυριολεκτικά στην κοίτη του ρέματος γι αυτό και θα πρέπει να αποφύγετε τις μέρες με βροχή ή χιόνι.

Σε 800 μ. -ή σε 30’ πεζοπορίας- φτάνετε στους καταρράκτες της Λεπίδας.

(Πληροφορίες: discoverkynouria.gr)


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.