Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 22-24 Σεπτεμβρίου

Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 22-24 Σεπτεμβρίου

Σεπτέμβριος 22, 2017 - 14:00
0 σχόλια

Το ArcadiaPortal.gr, πιστό στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή, σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το Σαββατοκύριακο. Βρείτε εδώ όλες τις εκδηλώσεις στην Αρκαδία συγκεντρωμένες.

Η Τρίπολη έχει την τιμητική της αυτό το τριήμερο, με πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα για την επέτειο της Άλωσης στις 23 Σεπτεμβρίου 1821.

 

To Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης γιορτάζει τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

 

Εκδηλώσεις εορτασμού της 196ης επετείου της «Άλωσης της Τρίπολης»

 

Δείτε το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για την επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς

 

Έκθεση του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών για την Ελληνική Επανάσταση στην Τρίπολη

 

Ιερά Αγρυπνία στον ΙΝ Αγίου Βασιλείου Τρίπολης

 

Ενημερωτική εκδήλωση του Συλλόγου Τριτέκνων Μεγαλόπολης στην Καρύταινα

 

Επετειακή εκδήλωση των Αρκάδων Βριλησσίων για την Άλωση της Τριπολιτσάς

 

Μια σύμπραξη χορού, μουσικής και εικόνας για την Άλωση της Τριπολιτσάς

 

3ος αγώνας του Φιλικού Πρωτάθληματος Κατάβασης 2017

Αθλητικά

Γ’ φάση Κυπέλλου Αρκαδίας (1ος όμιλος)

Σάββατο (23/9)

(16:00) Ορχομενός-Μαντινειακός

Κυριακή (24/9)

(16:00) Παναρκαδικός-Τεγέα

Γ' φάση κυπέλλου Αρκαδίας (2ος όμιλος)

Κυριακή (24/9)

(16:00) Λεωνίδιο-Βρασιές

Πρόγραμμα Παίδων (4η Αγωνιστική)

Κυριακή (24/9)

(15:00) Αρκαδικός-Πελασγός

(16:00) Πολύβιος-Δρομείς

Προγραμμα Νεανίδων (4η Αγωνιστική)

Σάββατο (23/9)

(16:00) Αρκαδικός-ΆμιλλαΕξόρμηση

Βιβλίο

«Υφαντόκοσμος», του Κλάιβ Μπάρκερ, μετάφραση: Γιώργος Μπαρουξής, Bell / Χαρλένικ Ελλάς, 2009, 732 σελ.

Εξόριστα από το βασίλειο των ανθρώπων, κυνηγημένα από τις σκοτεινές δυνάμεις που θέλουν την καταστροφή τους, τα πλάσματα του ονείρου υφαίνουν για να σωθούν ένα χαλί μέσα στο οποίο κρύβουν τον παραμυθένιο κόσμο τους. Ο Υφαντόκοσμος, η κιβωτός της μαγείας που απομένει στο σύμπαν, θα ζήσει μέσα στο υφάδι του παράξενου χαλιού βυθισμένος στο λήθαργο. Θα αφυπνιστεί μόνο όταν οι εχθροί του τον απειλήσουν ξανά...

Ο Καλ Μούνεϊ και η Σουζάνα Πάρις αφήνονται στη μυστηριακή έλξη του χαλιού και του κόσμου που αναδύεται μέσα από την ύφανσή του, χωρίς να ξέρουν ακόμη τι πρόκειται να αντιμετωπίσουν. Γιατί η τρομερή Ιμακολάτα με τις αποτρόπαιες δίδυμες αδερφές της έχει ήδη εντοπίσει τον Υφαντόκοσμο. Και η τελική αναμέτρηση ανάμεσα στις δυνάμεις του καλού και του κακού πλησιάζει...

Ο «Υφαντόκοσμος» είναι ένα έπος της φαντασίας, των πλασμάτων και των τόπων του ονείρου. Μια ιστορία αναζήτησης, τιτάνιου αγώνα, αγάπης και ελπίδας. Ένα βιβλίο ενορατικής σύλληψης και τρόμου που σαγήνευσε εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο και σήμερα θεωρείται ομόφωνα ένα από τα κορυφαία έργα του είδους.

Eξόρμηση

Η Δημητσάνα και το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Η Δημητσάνα είναι ιστορικό χωριό της Πελοποννήσου, πρωτεύουσα της επαρχίας Γορτυνίας του Νομού Αρκαδίας. Είναι χτισμένη πάνω σε λoφοράχη σε υψόμετρο 950 μέτρων, από τη μεσημβρινή πλευρά της οποίας παρέχεται θαυμάσια θέα της πεδιάδας της Μεγαλόπολης και του Ταΰγετου. Αποτελεί έδρα του διευρυμένου δήμου Γορτυνίας, ενώ μέχρι πρόσφατα ήταν έδρα του Δήμου Δημητσάνας. Η ιστορία της αρχίζει κατά τους Ομηρικούς χρόνους, όταν στη θέση της βρισκόταν η μικρή αρκαδική πόλη Τεύθις.

Αποτελεί κοινότητα μαζί με τα χωριά Παλαιοχώρι, Καρκαλού και τις μονές Αιμυαλών - Φιλοσόφου, με συνολικό πληθυσμό 740 κατ. Προπολεμικά η Δημητσάνα είχε διπλάσιο πληθυσμό,το 1960 είχε 2.000, αλλά πολλοί Δημητσανίτες μετανάστευσαν κι εγκαταστάθηκαν στην Αμερική, την Αυστραλία και αλλού.

Η Δημητσάνα στα χρόνια της Τουρκοκρατίας διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο με το «κρυφό σχολειό» και το 1821 με το «Δημητσανίτικο μπαρούτι» που παρασκεύαζε. Είναι πατρίδα του Εθνομάρτυρα Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε΄, του οποίου το άγαλμα δεσπόζει στην κεντρική πλατεία του χωριού, που υπήρξε δωρεά του Μαρασλή, και του Μητροπολίτη Παλαιών Πατρών Γερμανού, όπου αμφοτέρων οι οικίες διασώζονται.
Στο μουσείο της Δημητσάνας που στεγάζεται στη Βιβλιοθήκη, εκτίθενται υφαντά, αργαλειοί, είδη λαϊκής τέχνης και αρχαιολογική συλλογή. Λίγο έξω από τη Δημητσάνα βρίσκεται και το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, που στόχο έχει την ανάδειξη των παραδοσιακών υδροκίνητων εγκαταστάσεων που παλιότερα ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένες στην περιοχή.

Το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα είναι ένα θεματικό μουσείο που προβάλλει τη σημασία της υδροκίνησης στην παραδοσιακή κοινωνία, παρουσιάζοντας τις βασικές προβιομηχανικές τεχνικές που χρησιμοποιούν το νερό ως κύρια πηγή ενέργειας για την παραγωγή διαφόρων προϊόντων.

Το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης ανήκει στο δίκτυο θεματικών τεχνολογικών μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς.

Ώρες λειτουργίας

Από 1 Μαρτίου έως 15 Οκτωβρίου:
Καθημερινά (εκτός από την Τρίτη) 10 π.μ.-6 μ.μ.
Από 16 Οκτωβρίου έως 28 Φεβρουαρίου:
Καθημερινά (εκτός από την Τρίτη) 10 π.μ.-5 μ.μ.

Κλειστό: Κάθε Τρίτη, 1η Ιανουαρίου, Μ. Παρασκευή (μέχρι 12:00 μ.μ.), Κυριακή του Πάσχα, 1η Μαΐου, 7 Ιουλίου (τοπική εορτή), 15 Αυγούστου, 25-26 Δεκεμβρίου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.