Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 21 - 23 Σεπτεμβρίου

Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 21 - 23 Σεπτεμβρίου

Σεπτέμβριος 21, 2018 - 14:02
0 σχόλια

Το ArcadiaPortal.gr πιστό στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το Σαββατοκύριακο.

Όλες οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία συγκεντρωμένες για να επιλέξετε πώς θα περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς

Ημερίδα για τον εθελοντή αιμοδότη και δότη μυελού των οστών στην Τρίπολη

«Η Στρατηγική της Επανάστασης και η Δημοτική μας παράδοση στα χρόνια της Άλωσης της Τριπολιτσάς»

Γιορτή Ντομάτας στην Κανδήλα

Ποδηλατικός γύρος Μεγαλόπολης

Εκδηλώσεις στο Βαλτεσινίκο

Η Άλωση της Τριπολιτσάς, ένα Θεατρικό Δρώμενο που ζωντανεύει την ιστορία

Αρκαδικό γλέντι από την Ένωση Αρκάδων Αγίου Δημητρίου

Tyros Triathlon 2018

Τι ώρα ξεκινά η παρέλαση για την Άλωση της Τριπολιτσάς την Κυριακή

Μουσική Συναυλία «Άξιον Εστί»

Κινηματογράφος

ΚΥΝΗΓΟΣ

Από τα πιο μακρινά σημεία του διαστήματος στους μικρούς δρόμους των προαστίων, το κυνήγι επιστρέφει μέσα από την εκρηκτική επαναφορά της κινηματογραφικής σειράς Κυνηγός του Σέιν Μπλακ. Τώρα, οι πιο θανάσιμοι κυνηγοί του σύμπαντος είναι πιο δυνατοί, πιο έξυπνοι και πιο φονικοί από ποτέ, έχοντας εξελιχθεί γενετικά με DNA από άλλα είδη. Όταν ένα νεαρό αγόρι προκαλέσει κατά λάθος την επιστροφή τους στη Γη, μόνο μια ετερόκλητη ομάδα πρώην στρατιωτών και μια επιστήμονας θα μπορέσουν να εμποδίσουν το τέλος του ανθρώπινου είδους.

(Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του CineVille ΕΔΩ)

Αθλητισμός

Σάββατο (22/9)

Super League

-Αστέρας Τρίπολης-Απόλλωνας Σμύρνης 18:15

Κύπελλο Αρκαδίας 2ος όμιλος, Β' φάση

-Κορακοβούνι-Ερμής Μελιγούς 16:00

Παίδες Β' όμιλος

-Πελασγός-Πολύβιος 15:00

Παίδες Γ' όμιλος

Αρκαδικός-ΑΕ Σπάρτης 17:00

Έφηβοι Β' όμιλος

- Πελασγός-ΝΟ Πύλου 17:00

 

Κυριακή (23/9)

Κύπελλο Αρκαδίας 2ος όμιλος, Β' φάση 16:00

Απόλλωνας Τυρού - Νικηταράς Δολιανών

Ηρακλής Βερβένων - Ολυμπιακός Λεωνιδίου

Βρασιές - Λεωνίδιο

 

Εξόρμηση

Λιμποβίσι

Απέχει 30 χιλιόμετρα από την Τρίπολη χωμένο στο ελατόδασος και μέσα στις μεγάλες χαράδρες του Μαινάλου, σε υψόμετρο 1200μ.  Στο Λιμποβίσι, έχει αναστηλωθεί το Σπίτι των Κολοκοτρωναίων και λειτουργεί σαν μουσείο. Στο προαύλιο του Λιμποβισίου επίσης υπάρχει το ξωκλήσι του Αη-Γιάννη.

Είναι το χωριό των Κολοκοτρωναίων, η αετοφωλιά τους. Εδώ έζησαν και ετοίμασαν το μεγάλο χτύπημα 12 ολόκληρες γενιές αυτής της σπουδαίας οικογένειας. Πρώτος έφτασε κυνηγημένος ο προπάτορας του Θεόδωρου, ο Τριανταφυλλάκος Τσεργίνης. Υπήρξε μεγάλη και τρανή επικράτεια, ένα πραγματικό οχυρό.

Η ύπαρξη του οικισμού μαρτυρείται ήδη από την ενετοκρατία και μάλιστα με ευάριθμους κατοίκους, κοντά στους 500. Σήμερα έχει ανακατασκευαστεί το πατρογονικό του Κολοκοτρώνη με ευγενική δαπάνη του Αρκάδα Αγγελόπουλου.

Λειτουργεί ως μουσείο της οικογένειας και του αγώνα. Ο χώρος γύρω έχει εξωραϊστεί. Έχει αναστυλωθεί και η εκκλησία του Άη – Γιάννη, πνευματικό καταφύγιο του Κολοκοτρώνη και των εμπιστευμένων του. Οι Λιμποβισιώτες υπήρξαν το στέρεο αποκούμπι του Γέρου του Μοριά στις δύσκολες συνθήκες στους αγώνες και στις πολλές απελπισίες. Η πλατεία του χωριού δροσίζεται από γάργαρες πηγές. Το πλάτωμά του αγναντεύει ανεμπόδιστα το Μαίναλο και το ιερό Αρκουδόρεμα, το καταφύγιο της Άρκτου των Αρκάδων.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.