Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 21-23 Οκτωβρίου

Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 21-23 Οκτωβρίου

Οκτώβριος 21, 2016 - 14:30
0 σχόλια

Tο ArcadiaPortal.gr πιστό στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το Παρασκευοσαββατοκύριακο.

Όλες οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία συγκεντρωμένες για να επιλέξετε πώς θα περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό Παρασκευοσαββατοκύριακο.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

Ημερίδα του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων στη Μεγαλόπολη

Γιορτή Σύκου και Κάστανου στον Πλάτανο

Σε Άστρος και Τρίπολη η νέα εθελοντική αιμοδοσία από τον Σύλλογο «Άξιον Εστί»

Άθλος Μαινάλου 2016

«Ο Μαγικός Κόσμος του Σκρουτζ» με τον Χάρη Ρώμα στην Τρίπολη

Έναρξη κατηχητικού έργου Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας

Εγκαίνια του Κέντρου Πληροφόρησης για τη Χλωρίδα του Πάρνωνα στο Λεωνίδιο

Έναρξη των Συνάξεων Νέων της Ι. Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας

Παρουσίαση του βιβλίου «Επιφανείς Αρχαίοι Έλληνες» στη Μεγαλόπολη

Κινηματογράφος

Ο ΛΟΓΙΣΤΗΣ

Ο Κρίστιαν Γουλφ, ένας εξαιρετικός μαθηματικός με αυτισμό, αναλαμβάνει να “μαγειρεύει” τα λογιστικά βιβλία των πιο επικίνδυνων εγκληματιών. Όταν η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος αρχίσει να τον ερευνά, ο Κρίστιαν θα αναλάβει τα λογιστικά μιας νόμιμης εταιρείας ρομποτικής. Μια υπάλληλος όμως θα ανακαλύψει κάτι ύποπτο στην εταιρεία και θα το αναφέρει στον Κρίστιαν. Όσο πιο κοντά έρχονται στην αλήθεια, τόσο ο αριθμός των πτωμάτων θα ανεβαίνει! (Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του CineVille ΕΔΩ)

Βιβλίο

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ, ΓΚΑΤΑ ΓΙΑΣΜΙΝ
Εκδότης: ΜΕΛΑΝΙ
Μετά το θάνατο του Ασπρογένη, δεξιοτέχνη στο ταρ, (μουσικό όργανο, πρόδρομος της κιθάρας), ο πρωτότοκος γιος του Χοσεΐν κληρονομεί το ταρ του πατέρα του. Όμως, παρόλο που τα ταρ πάντα «παραδίνονται» στους αρπισμούς των πρωτότοκων κληρονόμων, το συγκεκριμένο όργανο αντιστέκεται στις προσπάθειες του Χοσεΐν˙ κάτω από τα δάχτυλά του δεν μοιάζει τίποτε παραπάνω από ένα στεγνό, άκαμπτο ξύλο, χωρίς σφρίγος – ήχοι ξεροί ......

Αθλητισμός

Σάββατο 22/10

Super League

-16:00 Κέρκυρα-Αστέρας Τρίπολης

Α2 Μπάσκετ Ανδρών

- ΑΕ Λάρισας – Αρκαδικός

Α' Αρκαδίας

- Πανιώνιος-Τεγέα

Β' Αρκαδίας (1ος όμιλος) 15:00

- Νεστάνη-Ελαιοχώρι

-Ελπίδα-Άρης Τρίπολης

Β' Αρκαδίας (2ος όμιλος) 15:00

- Αχιλλέας-Φορτούνα

-Ερμής-Ηρακλης

Κυριακή 23/10

Γ' Εθνική (15:00)

 -Δόξα Μεγαλόπολης – ΑΟ Λουτράκι

-ΑΟ Ζευγολατιού – Παναρκαδικός

Α' Αρκαδίας 16:00

- Ορχομενός-Πανθυρεατικός

-Λεωνίδιο-Απόλλων Τυρού

-Βρασιές-Κορακοβούνι

-Μαντινειακός -Ολυμπιακός Λεωνιδίου

Β' Αρκαδίας (1ος όμιλος)

-(11:00) Μέγας Αλέξανδρος-ΑΕ Κορυθίου

Β' Αρκαδίας (2ος όμιλος) 15:00

-Νικηταράς-ΑΕ Μαρίου

Εξόρμηση

Πλάτανος

Πρόκειται για ένα μικρό χωριό, αμφιθεατρικά χτισμένο στους πρόποδες του Πάρνωνα ή Μαλεβoύ, στη νοτιοανατολική του πλευρά. Λίγα χιλιόμετρα πιο πάνω, συνεχίζοντας την ανάβαση του Μαλεβού, μπορείς να επισκεφθείς τη Σίταινα και την Καστάνιτσα, με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της.

Γνωστό το χωριό για το μικροκλίμα του και για το νερό του. «Σαν του Πλάτανου το νερό δε θα βρεις σ’ άλλα μέρη. Με μια γουλιά δε θες γιατρό, με δυο βρίσκεις ταίρι».

Το χωριό εξελίσσεται κλιμακωτά, με ένα κεντρικό καλντερίμι να τον διατρέχει. Τα νερά σχηματίζουν μικρούς και μεγάλους καταρράκτες για να ενωθούν με το ποτάμι.
Οι Χαρές είναι ο κεντρικός καταρράκτης του χωριού, και ονομάζονται έτσι επειδή εκεί έπλεναν τα προικιά πριν από τον γάμο, μέσα σε χαρές και τραγούδια. Στο ίδιο σημείο η παλιά νεροτριβή λειτουργεί, και έτσι, όποιος θέλει να πλύνει τα ρούχα του, έχει αυτή τη δυνατότητα.

Από τα εμβληματικά σημεία του χωριού, το μονότοξο πέτρινο γεφύρι στις όχθες του Βρασιάτη ποταμού, που χτίστηκε επί τουρκοκρατίας και ένωνε όλα τα χωριά με την παραλιακή Κυνουρία. Πόσοι αγωγιάτες δεν πέρασαν από εκεί για να μεταφέρουν τα αγαθά της Βόρειας Κυνουρίας στα παράλια για πώληση... Στις μέρες μας, γίνεται προσπάθεια αποκατάστασης των φθορών του.

Σε στιλ λαβύρινθου είναι χτισμένα τα σπίτια. Από το 1978 είναι κηρυγμένος παραδοσιακός πληθυσμός. 480 μέτρα υψόμετρο, 280 χλμ. από την Αθήνα και 61 χλμ από Τρίπολη.

Πηγαίνετε και σίγουρα θα ερωτευτείτε. Εξάλλου, «σαν του Πλατάνου το νερό δεν θα 'βρεις σ' άλλα μέρη, μ εμια γουλιά δεν θες γιατρό, με δύο βρίσκεις ταίρι».

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.