Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 19 - 21 Οκτωβρίου

Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 19 - 21 Οκτωβρίου

Οκτώβριος 19, 2018 - 14:15
0 σχόλια

Το ArcadiaPortal.gr πιστό στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το Σαββατοκύριακο.

Όλες οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία συγκεντρωμένες για να επιλέξετε πώς θα περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

Αγρυπνία για τον Άγιο Αρτέμιο στο Άστρος

Εορτή Αγίου Αρτεμίου, Προστάτη της Αστυνομίας στην Τρίπολη

Επιστημονική διημερίδα στο Ελληνικό Γορτυνίας

Γιορτή Σύκου και Κάστανου στον Πλάτανο Κυνουρίας

Άθλος Μαινάλου 2018

Yποδοχή της Αγίας Ζώνης της Παναγίας στην Τρίπολη

Η Αγία Ζώνη της Παναγίας στην Τρίπολη: Πρόγραμμα ΙΝ Αγίου Βασιλείου

Αγώνας ορεινής ποδηλασίας ENDURO στο Βαλτεσινίκο

Ο Φοίβος Δεληβοριάς και τα παιδικά του τραγούδια έρχονται στην Τρίπολη

 

Κινηματογράφος

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Το φιλμ ακολουθεί την πορεία του Άρμστρονγκ από το 1961 έως το 1969, την περίοδο δηλαδή που η NASA προετοίμαζε πυρετωδώς το θρυλικό διαστημικό της πρόγραμμα, ώστε να στείλει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στο φεγγάρι. Ο αγώνας αυτός οδήγησε σε μια από τις πιο ριψοκίνδυνες και σπουδαίες αποστολές στην ιστορία της ανθρωπότητας. Η νέα ταινία του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη του «Whiplash» και του «La La Land», αποτελεί ένα συγκινητικό biopic του αστροναύτη Νιλ Άρμστρονγκ, του πρώτου ανθρώπου που πάτησε στη Σελήνη, στις 20 Ιουλίου του 1969.

(Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του CineVille ΕΔΩ)

Αθλητισμός

Σάββατο (20/10)

Α' Αρκαδίας 16:00

-Νικηταράς Δολιανών-Ερμής Μελιγούς

-Κορακοβούνι-Ορχομενός Λεβιδίου

Α' ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

17:00 Δρομείς-Λακωνικός Κρόνος

17:00 Κάστρο Μονεβασιάς-ΓΣ Μεσσήνης

20:00 Πελασγός-Πολύβιος

 

Κυριακή (21/10)

Γ' Εθνική Κατηγορία (8ος όμιλος) 11:00

- Παναρκαδικός-ΑΟ Εικοσιμίας

Α' Αρκαδίας 16:00

-Απόλλων Τυρού-Δόξα Μεγαλόπολης

-Πανθυρεατικός-Ολυμπιακός Λεωνιδίου

-Τεγέα-Κορακοβούνι

Α' ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

20:00 Αρκαδικός-Σπαρτιατικός

 

Δευτέρα (22/10)

Super League

- Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης 19:00

ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

18:00 Καλαματα 1980-Ευκλής

20:00 Ακάδημος-Άτλας

Ολόκληρη η αγωνιστική κίνηση ΕΔΩ

 

Εξόρμηση

Πλάτανος Κυνουρίας

Πρόκειται για ένα μικρό χωριό, αμφιθεατρικά χτισμένο στους πρόποδες του Πάρνωνα ή Μαλεβoύ, στη νοτιοανατολική του πλευρά. Λίγα χιλιόμετρα πιο πάνω, συνεχίζοντας την ανάβαση του Μαλεβού, μπορείς να επισκεφθείς τη Σίταινα και την Καστάνιτσα, με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της.

Γνωστό το χωριό για το μικροκλίμα του και για το νερό του. «Σαν του Πλάτανου το νερό δε θα βρεις σ’ άλλα μέρη. Με μια γουλιά δε θες γιατρό, με δυο βρίσκεις ταίρι».

Το χωριό εξελίσσεται κλιμακωτά, με ένα κεντρικό καλντερίμι να τον διατρέχει. Τα νερά σχηματίζουν μικρούς και μεγάλους καταρράκτες για να ενωθούν με το ποτάμι.
Οι Χαρές είναι ο κεντρικός καταρράκτης του χωριού, και ονομάζονται έτσι επειδή εκεί έπλεναν τα προικιά πριν από τον γάμο, μέσα σε χαρές και τραγούδια. Στο ίδιο σημείο η παλιά νεροτριβή λειτουργεί, και έτσι, όποιος θέλει να πλύνει τα ρούχα του, έχει αυτή τη δυνατότητα.

Από τα εμβληματικά σημεία του χωριού, το μονότοξο πέτρινο γεφύρι στις όχθες του Βρασιάτη ποταμού, που χτίστηκε επί τουρκοκρατίας και ένωνε όλα τα χωριά με την παραλιακή Κυνουρία. Πόσοι αγωγιάτες δεν πέρασαν από εκεί για να μεταφέρουν τα αγαθά της Βόρειας Κυνουρίας στα παράλια για πώληση... Στις μέρες μας, γίνεται προσπάθεια αποκατάστασης των φθορών του.

Σε στιλ λαβύρινθου είναι χτισμένα τα σπίτια. Από το 1978 είναι κηρυγμένος παραδοσιακός πληθυσμός. 480 μέτρα υψόμετρο, 280 χλμ. από την Αθήνα και 61 χλμ από Τρίπολη.

Πηγαίνετε και σίγουρα θα ερωτευτείτε. Εξάλλου, «σαν του Πλατάνου το νερό δεν θα 'βρεις σ' άλλα μέρη, μ εμια γουλιά δεν θες γιατρό, με δύο βρίσκεις ταίρι».

Εκμεταλλευτείτε τη Γιορτή Σύκου και Κάστανου που πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο για να επισκεφθείτε το όμορφο χωριό της Κυνουρίας.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.