Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 19-21 Μαΐου

Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 19-21 Μαΐου

Μάιος 19, 2017 - 14:30
0 σχόλια

Tο ArcadiaPortal.gr πιστό στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το Σαββατοκύριακο.

Όλες οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία συγκεντρωμένες για να επιλέξετε πώς θα περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

 

Το 8ο Πανελλήνιο Θρησκευτικό Φεστιβάλ Χορωδίας στην Τρίπολη

 

6ος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2017 στην Μεγαλόπολη

 

«Εννέα Μουσεία, εννέα τόποι: Χαρτογραφώντας το μέλλον» στην Δημητσάνα

 

Παρουσίαση βιβλίου του Παναγιώτη Χατζηπέρου στο Λεωνίδιο

 

Οι Γορτύνιοι τιμούν τον Άγιο Αθανάσιο Χριστιανουπόλεως

 

Εορτασμός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πάπαρη

 

Εορτασμός της Επετείου της ιστορικής μάχης Δολιανών

 

7ος Λαϊκός αγώνας δρόμου «Θεοδωράκεια 2017» στην Γορτυνία

 

Η Τρίπολη γιορτάζει τους πολιούχους της

Πρόταση για φαγητό

Ταβερνείο Ψηστήρι ...όπως παλιά (δείτε ΕΔΩ)

Κινηματογράφος

ALIEN: COVENANT

Αρκετά χρόνια μετά τα γεγονότα του Prometheusκαι την αναζήτηση των Δημιουργών της ανθρωπότητας από την Δρ. Ελίζαμπεθ Σο, ένα αποικιακό διαστημόπλοιο, ονόματι Covenant, μεταφέρει χιλιάδες ανθρώπους με προορισμό έναν νέο πλανήτη ικανό να φιλοξενήσει και υποστηρίξει ζωή. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού όμως θα δεχτούν ένα σήμα κινδύνου από ένα άλλο σημείο του γαλαξία, με πηγή προέλευσης πιο κοντινή από τον προορισμό τους. Μια ομάδα θα πάει να ερευνήσει το σήμα και την πηγή του και θα βρουν έναν «παρθένο» πλανήτη με ειδυλλιακά μέρη. Η περιέργεια και ο ενθουσιασμός τους θα μετατραπεί σε απόλυτο τρόμο όταν ανακαλύψουν την σκοτεινή φύση του πλανήτη αλλά και των οργανισμών που τον κατοικούν. Ο θρυλικός Ρίντλεϊ Σκοτ έρχεται να προσθέσει ακόμα ένα κομμάτι στην ανθολογία Alien και να επαναφέρει τα τρομερά Ζίνομορφς μετά την μικρή τους απουσία στην ταινία Prometheusτο 2012.

Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ

Βιβλίο

Το κρυφό ημερολόγιο

Καθώς ολόκληρη η οικογένεια Μάλορι συγκεντρώνεται στο Χέιβερστον για να γιορτάσει τα Χριστούγεννα, ένα μυστηριώδες δώρο από έναν άγνωστο αποστολέα εμφανίζεται τελείως ξαφνικά. Το δώρο είναι ένα παλιό ημερολόγιο – μια τρυφερή και συναρπαστική διήγηση του μεγάλου έρωτα ανάμεσα στον δεύτερο μαρκήσιο Κρίστοφερ Μάλορι και σε μια μελαχρινή τσιγγάνα καλλονή, την Αναστασία. Αν και ο Κρίστοφερ, ο εκτυφλωτικός Άγγλος αριστοκράτης που βάζει στο μάτι η Αναστασία, φλέγεται από τον πόθο για την υπέροχη εξωτική τσιγγάνα, δεν θα μπορούσε ποτέ να παντρευτεί μια τόσο κατώτερή του κοινωνικά γυναίκα. Αλλά μέσα από συγκρούσεις και πονηρά τεχνάσματα, οι δύο αυτοί εξαιρετικοί άνθρωποι, που τους χωρίζουν μόνο οι τυχαίες συνθήκες της γέννησής τους, έρχονται πιο κοντά ο ένας στον άλλο. Και καθώς ο έρωτάς τους ανθίζει εκείνα τα μακρινά Χριστούγεννα, σπουδαία διδάγματα αναδύονται που θα κάνουν πιο πλούσια τη ζωή των απογόνων τους – αλλά και όλων εκείνων που τολμούν ακόμα να ονειρεύονται.

Εξόρμηση

Καταπράσινο ορεινό χωριό με υπέροχη θέα και γνωστό για την νικηφόρα μάχη του Νικηταρά, επονομαζόμενου και Τουρκοφάγου, το Μάιο του 1821. Βρίσκεται στα 1050 μέτρα απέχει 25 χιλιόμετρα από την Τρίπολη, 45 από το Άστρος και διαθέτει καλές τουριστικές υποδομές, με ξενώνες, ταβέρνες. Ιδανικό χωριό για Σαββατοκύριακα και τριήμερα, κατάλληλο για όσους αγαπούν τη φύση και τους περιπάτους, από το χωριό περνά το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4. Ενώ ιδιαίτερη προτίμηση δείχνουν οι επισκέπτες και για το Δασικό χωριό που βρίσκεται λίγο πιο έξω από τα Άνω Δολιανά. Φημισμένο είναι το μάρμαρο Δολιανών ενώ μπορείτε να επισκεφτείτε το Λαογραφικό Μουσείο Χριστοφίλη και να δείτε την τέχνη και παράδοση της περιοχής. Μεγάλη προσέλευση έχει η γιορτή καστάνου, τοπικού προϊόντος της ορεινής Κυνουρίας, που γίνεται το Φθινόπωρο, και στην οποία ο επισκέπτης μπορεί να γευτεί το κάστανο σε δεκάδες συνταγές. Οι κάτοικοι του χωριού μεταφέρονται στα Άνω Δολιανά από τα Κάτω Δολιανά την 23η Απριλίου όπου μεταφέρουν και την εικόνα του Αγίου Γεωργίου από το ένα χωριό στο άλλο με τα πόδια, έθιμο που περνά από γενιά σε γενιά.

Εξόρμηση από το discoverkynouria.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.