Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 17-19 Φεβρουαρίου

Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 17-19 Φεβρουαρίου

Φεβρουάριος 17, 2017 - 13:11
0 σχόλια

Tο ArcadiaPortal.gr πιστό στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το Παρασκευοσαββατοκύριακο.

Όλες οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία συγκεντρωμένες για να επιλέξετε πώς θα περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό Παρασκευοσαββατοκύριακο.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

«Ο Τρελός Πιερό» στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης Δημητσάνας

Αποκριάτικο πάρτι από το Λύκειο Ελληνίδων Τριπόλεως

Αποκριάτικος χορός για τον Σύλλογο Αντισφαίρισης Τρίπολης

Αποκριάτικο γλέντι και κοπή πίτας για τον Σύλλογο Τριτέκνων Τρίπολης

Αποκριάτικο γλέντι στο Δεμίρι

«Η αυλή των θαυμάτων» στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης

Αποκριάτικο γλέντι για τον ΣΑΟΟ

Κοπή πίτας και αρχαιρεσίες για τον Σύλλογο Κουρουναίων

Τα κρασιά της Πελοποννήσου κατακτoύν το Αθηναϊκό κοινό

«Παίζουμε με το τρεχούμενο νερό» στη Δημητσάνα

Maske Party 2017… ΑΕΚ Τρίπολης Τένις και Αρκαδιανή

Ο Σύλλογος Πεζοπόρων Τυρού εξορμά στην παραλία του Αγίου Ανδρέα

Κινηματογράφος

JOHNWICK: ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2

Ο θρυλικός Τζον Γουίκ έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αναγκάζεται όμως να επιστρέψει. Ενας παλιός του εχθρός δίνει ένα τεράστιο ποσό προκειμένου ο Τζον Γουίκ να πεθάνει. Το «συμβόλαιο θανάτου» είναι διεθνές και πληρωμένοι εκτελεστές από όλο τον κόσμο τον αναζητούν. Ο Τζον Γουίκ όμως δεν είναι ένας εύκολος στόχος… (Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του CineVille ΕΔΩ)

Αθλητισμός

Σάββατο (18/2)

Super League

-(19:30) Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός

Α2 Μπάσκετ Ανδρών 17:00

- Αρκαδικός-ΑΕΛ

Α' Αρκαδίας 15:00

- Πανιώνιος Μεγαλόπολης-Ορχομενός

-Λεωνίδιο-Ολυμπιακός Λεωνιδίου

-ΑΕΚ Τρίπολης-Τεγέα

-Πανθυρεατικός-Κορακοβούνι

Κυριακή (19/2)

Γ' Εθνική κατηγορία (3ος όμιλος) 15:00

- Δόξα Μεγαλόπολης-Παναχαϊκή

- Αχαϊκή-Παναρκαδικός

Α' Αρκαδίας 15:00

- Βρασιές-Μαντινειακός

 Β' Αρκαδίας

-(11:00) Νεστάνη – Κανδήλα

-(15:00) Νικηταράς – Ελπίδα

-(15:00) Ερμής - Αχιλλέας

Α' ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

- (16:00) Δρομείς Qatar Gus-Ακάδημος

- (19:00) Πελασγός-Απόλλωνας Τρίπολης        

Δείτε ολόκληρη την αγωνιστική κίνηση του Σαββατοκύριακου ΕΔΩ

Εξόρμηση

Ελληνικό Γορτυνίας

Το Ελληνικό είναι χτισμένο πάνω σε τρεις μικρούς λόφους σε υψόμετρο 700 μ.  Βρίσκεται μεταξύ Στεμνίτσας και Καρύταινας σε υψόμετρο 700 μ. Απέχει από την Αθήνα 210 χλμ. Είναι μια πολύ όμορφη απόδραση για Σαββατοκύριακο.

Η κεντρική πλατεία της Αγίας Τριάδος φιλοξενεί τα μαγαζιά και τα καφενεία του χωριού. Εδώ βρίσκεται και το μεγαλοπρεπές διώροφο διδακτήριο του άλλοτε 3θέσιου δημοτικού σχολείου που σήμερα δεν λειτουργεί. Στην ίδια πλατεία βρίσκεται το ηρώο που είναι αφιερωμένο σε όλους εκείνους που έπεσαν στους πολέμους της πατρίδας. Στην είσοδο του χωριού, από την Μεγαλόπολη βρίσκεται ένα ακόμη μεγαλόπρεπο διδακτήριο, η ΜΑΥΡΑΚΕΙΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ.

Ιδρυτής και δωρητής ο συμπατριώτης Ιωάννης Μαυράκος,κάτοικος Η.Π.Α., μέγας ευεργέτης του χωριού. Το διδακτήριο θεμελιώθηκε το 1965 και σήμερα λειτουργεί ως επαγγελματική σχολή της ΔΕΗ. Οι ναοί του χωριού ανέρχονται στους εννέα. Εντός του οικισμού είναι οι ναοί:Προφήτης Ηλίας που είναι καθεδρικός ναός, Τιμίου Προδρόμου και Άγιος Δημήτριος. Ο Προφήτης Ηλίας(1904-1905),είναι έργο άριστης τέχνης.Έχει ρυθμό βυζαντινό και αρχιτεκτονική δομή μεγαλοπρεπή.

Οι άλλες εκκλησίες Παναγία, Αγ.Γεώργιος,  Αγ.Θεόδωρος, Αγ.Αθανάσιος, Αγ.Νεκτάριος και Μεταμόρφωση είναι εξωκλήσια του χωριού. Στην άκρη του χωριού βρίσκεται και η μονή του Αγ.Νικοδήμου που ιδρύθηκε το1975.

Σε μικρή απόσταση από το Ελληνικό, στις όχθες του ποταμού Λούσιου, όπου και καταλήγουν και τα περισσότερα μονοπάτια του, λόγω της εκπληκτικής φυσικής καλλονής, η Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή αποκάλυψε τα θεμέλια του ναού του Ασκληπιού, και των ιαματικών λουτρών του, καθώς και τμήματα της πόλεως της Γόρτυνας νοτίως του ποταμού, κατά τις ανασκαφές που διεξήχθησαν μεταξύ 1954-55.

Δίπλα στα θεμέλια του ιερού του Ασκληπιού σώζονται τα ιαματικά λουτρά, υπόδειγμα ελληνικής ευρεσιτεχνίας κατά πολύ πιο προηγμένης από την τεχνολογία στα μεταγενέστερα Ρωμαϊκά λουτρά. Τα ιαματικά λουτρά της Γόρτυνας χρησιμοποιούσαν τεχνολογία κίνησης θερμού αέρα και στην ακμή τους μπορούσαν να εξυπηρετήσουν ταυτόχρονα γύρω στους 30 ασθενείς υπό την προστασία του θεού της υγείας Ασκληπιού. Στο χώρο έχουν βρεθεί πολλά αναθήματα αφιερωμένα στους θεούς της ίασης (Ασκληπιού και Υγείας).

Πληροφορίες και φωτογραφίες από το ellinikogortynias.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.