Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 15 - 17 Νοεμβρίου

Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 15 - 17 Νοεμβρίου

Νοέμβριος 15, 2019 - 14:03
0 σχόλια

Το ArcadiaPortal.gr πιστό στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το Σαββατοκύριακο.

Όλες οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία συγκεντρωμένες για να επιλέξετε πώς θα περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

Εκδήλωση από τον Σύλλογο Γονέων Τριών Τέκνων Μεγαλόπολης ο «Αρκάς»

Αφιέρωμα στους Αρκάδες αγωνιστές για την απελευθέρωση της Μακεδονίας

Εκδήλωση για τον καφέ στην «Πελοπόννησος EXPO»

Εκδήλωση για το κρασί στην «Πελοπόννησος EXPO»

Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι από τον Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης

Μια βραδιά stand up comedy show με Γιάννη Ρούσσο και Άγγελο Σπηλιόπουλο στην Τρίπολη!

Κινηματογράφος

ΔΟΚΤΩΡ ΥΠΝΟΣ

Ο Νταν Τόρανς εξακολουθεί να υποφέρει από το ψυχολογικό τραύμα που υπέστη ως παιδί στο ξενοδοχείο Overlook. Προσπαθεί να βρει την εσωτερική του ηρεμία, μέχρι που συναντά την Άμπρα, μία θαρραλέα νεαρή κοπέλα που διαθέτει, όπως κι αυτός, το υπερφυσικό χάρισμα γνωστό ως "λάμψη". Η Άμπρα ζητά απελπισμένα τη βοήθειά του προκειμένου να πολεμήσει την ανελέητη Ρόουζ, αρχηγό μιας συμμορίας δαιμόνιων δολοφόνων, που αναζητούν ανθρώπους προικισμένους με υπερφυσικές ιδιότητες, προκειμένου να «καταναλώσουν» την αύρα τους και να γίνουν αθάνατοι. Δημιουργώντας μια απρόσμενη συμμαχία, ο Νταν και η Άμπρα ξεκινούν έναν αγώνα ζωής και θανάτου εναντίον της Ρόουζ. Η αθωότητα και το χάρισμα της Άμπρα κάνουν τον Νταν να χρησιμοποιήσει, για πρώτη φορά, τις δικές του δυνάμεις, ν’ αντιμετωπίσει τους φόβους του, που θα φέρουν στην επιφάνεια φαντάσματα του παρελθόντος.

(Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του CineVille ΕΔΩ)

Αθλητισμός

Σάββατο (16/11)

Γ' Εθνική Κατηγορία 15:00

15:00 Παλληνιακός-ΑΕΚ Τρίπολης

Α΄ Αρκαδίας

-Ερμής Μελιγούς-Κορακοβούνι

-Δημητσάνα-Ορχομενός Λεβιδίου

-Απόλλων Τυρού-Ολυμπιακός Λεωνιδίου

Β΄ Αρκαδίας

-ΑΕ Μαρίου-Αχιλλέας

-Α.Ο. Νέων Τρίπολης-Ηρακλής Βερβένων

-ΑΕ Μαρίου-Αχιλλέας

-Α.Ο. Νέων Τρίπολης-Ηρακλής Βερβένων

Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

-18.00 Πάνας Κανδήλας-Πρωτέας

-20.00 Πολύβιος-Καλαμάτα

Κυριακή (17/11)

Γ' Εθνική Κατηγορία 13:00

-13:00 Παναρκαδικός-Αιολικός

Α΄ Αρκαδίας

-Λεωνίδιο-Τεγέα

-Δόξα Μεγαλόπολης-ΠΑΟΚ Τρίπολης

-Μαντινειακός-Πανθυρεατικός

Β΄ Αρκαδίας

-Βρασιές-Νεστάνη

Ολόκληρη η αγωνιστική κίνηση ΕΔΩ

Εξόρμηση

Δημητσάνα

Η Δημητσάνα, επιβλητική και αμφιθεατρικά χτισμένη στις πλαγιές του Μαινάλου, 59 χλμ. βορειοδυτικά από την Τρίπολη, τριγυρισμένη από κατάφυτες πλαγιές, εντυπωσιάζει με τα πέτρινα σπίτια και γοητεύει με τα λιθόστρωτα δρομάκια της, τις εκκλησιές και το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης αλλά και τα γεφύρια, τις κρήνες, τους μύλους και όλες τις ομορφιές που κρύβει ο Λούσιος ποταμός, που ρέει κοντά στον οικισμό. Η Δημητσάνα γνώρισε μεγάλη ακμή κυρίως από τον 17ο και ως τις αρχές του 20ου αιώνα. Οι κάτοικοι ασχολήθηκαν με το εμπόριο και τη μεταλλοτεχνία και η οικονομική άνθηση έφερε και την πνευματική ακμή της πόλης με την περίφημη Ελληνική Σχολή, ενώ παράλληλα έγινε διάσημη για τις εγκαταστάσεις υδροκίνησης που λειτουργούσαν αλευρόμυλους, νεροτριβές, βυρσοδεψία αλλά κυρίως μπαρουτόμυλους και πήρε το προσωνύμιο το «οπλοστάσιο του Αγώνα» του 1821. Σήμερα η Δημητσάνα με το πλούσιο παρελθόν, τα μνημεία και τα αρχαιολογικά και προβιομηχανικά αξιοθέατα, τις φυσικές ομορφιές, τις κομψές εκκλησιές, τα εντυπωσιακά φημισμένα μοναστήρια και τα ονομαστά χωριά τριγύρω αποτελεί από τις πιο ενδιαφέρουσες περιοχές της Αρκαδίας.

Η Δημητσάνα, τριγυρισμένη από κατάφυτες πλαγιές, επιβλητική και αμφιθεατρικά χτισμένη στις πλαγιές του Μαινάλου, 59 χλμ. βορειοδυτικά από την Τρίπολη, εντυπωσιάζει με τα πέτρινα σπίτια της και γοητεύει με τα λιθόστρωτα δρομάκια της, τις εκκλησιές και το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, αλλά και τα γεφύρια, τις κρήνες, τους μύλους και όλες τις ομορφιές που κρύβει ο Λούσιος ποταμός που ρέει κοντά στον οικισμό.

Η Δημητσάνα βρίσκεται σχεδόν 1 χλμ. πάνω από τον Λούσιο ποταμό, που στην περιοχή έχει αφενός μια άγρια παρθένα ομορφιά με πλούσια χλωρίδα και πανίδα, παλιές βιοτεχνικές εγκαταστάσεις που εκμεταλλεύονταν τη δύναμη των νερών και, αφετέρου στο φαράγγι του υπάρχουν μονές, ασκηταριά και ερημητήρια που αναπτύχθηκαν κυρίως στα μεταβυζαντινά χρόνια. Όλες αυτές οι ομορφιές είναι προσβάσιμες με μονοπάτια παλιά αλλά και καινούργια, που διευκολύνουν τους πεζοπόρους.

Ο παραδοσιακός, πέτρινος οικισμός της Δημητσάνας γοητεύει με την άρτια υποδομή του –καταλύματα, εστιατόρια, ταβέρνες–, με τα παραδοσιακά προϊόντα (γλυκά, κρέας, μέλι, ζυμαρικά), με τα κτίρια-μνημεία του πλούσιου οικονομικά και πνευματικά παρελθόντος του αλλά και με τα μουσεία και τις δυνατότητες περιπατητικών εκδρομών στον περιβάλλοντα χώρο.

Η περιήγηση στην πόλη της Δημητσάνας επιτρέπει στον επισκέπτη να θαυμάσει από κοντά κομψές εκκλησίες (Αγίας Κυριακής, Αγίου Γεωργίου, Αγίου Χαραλάμπους, Μεταμόρφωση του Σωτήρος, κ.ά.) και το Εκκλησιαστικό Μουσείο, που στεγάζεται στο αναπαλαιωμένο σπίτι του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄. Τα παλιά αρχοντικά, μεταξύ των οποίων το μοναδικό πενταώροφο σπίτι του Ξένιου με τοιχογραφίες, που σήμερα είναι διαμορφωμένο σε ξενώνα, ο ολομάρμαρος πύργος καμπαναριού, τα πέτρινα γεφύρια, οι κρήνες, οι θαυμάσιες εκδρομούλες στα «κατάφυτα» μοναστήρια (Παλιά και Νέα Μονή Φιλοσόφου, Μονή Τιμίου Προδρόμου, Μονή Αιμυαλών), το φαράγγι του Λουσίου και τα κοντινά όμορφα χωριά Παλαιοχώρι, Μάρκο και Ζάτουνα, το καθένα με μοναδικότητες και άξιες θέασης γωνιές, όλα ολοκληρώνουν μια μοναδική αρκαδική εμπειρία.

Eξόρμηση από το mythicalpeloponnese.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.