Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 15 - 17 Φεβρουαρίου

Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 15 - 17 Φεβρουαρίου

Φεβρουάριος 15, 2019 - 14:02
0 σχόλια

Tο ArcadiaPortal.gr πιστό στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το Παρασκευοσαββατοκύριακο.

Όλες οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία συγκεντρωμένες για να επιλέξετε πώς θα περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό Παρασκευοσαββατοκύριακο.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου

Παρουσίαση βιβλίου «Βεβαιότητες και ψευδαισθήσεις» στην Τρίπολη

Κοπή πίτας για τον Κώστα Βλάση παρουσία Γεωργιάδη

«Θέμα χρόνου» από τη Λαογραφική Εστία Τρίπολης

Τρίπολη: Εκδηλώσεις τιμής για τους απαγχονισθέντες της οδού Ταξιαρχών

Ο Σύλλογος Αγιοπετριτών Αττικής κόβει τη πρωτοχρονιάτικη πίτα του

Ο Σύλλογος των απανταχού Βυτιναίων και φίλων της Βυτίνας κόβει την πίτα του

Peloponnese Wine festival 2019

Χορός του συλλόγου «Ο Άγιος Γεώργιος» Πιάνας

Παρουσίαση του βιβλίου «Ισαραίικες αναμνήσεις» του Γεωργίου Νικ. Μεντή

Βραδιά με βιολοντσέλο και πιάνο στο Στάδιο Τεγέας

Κινηματογράφος

ΨΥΧΡΗ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ

Καλώς ήρθατε στην πόλη Kehoe, η θερμοκρασία είναι 10 βαθμοί υπό το μηδέν , και συνεχώς κατεβαίνει σε αυτό το γκλαμουράτο χειμερινό θέρετρο στα Βραχώδη Όρη. Η τοπική Αστυνομία συνήθως δεν έχει δουλειά μέχρι την ημέρα που ο γιος του Νελς, ενός ταπεινού οδηγού εκχιονιστικού μηχανήματος του δήμου, δολοφονείται ύστερα από εντολή του “Viking”, του τοπικού Βαρόνου των ναρκωτικών. Οργισμένος και εξοπλισμένος με βαριά μηχανήματα ο Νελς αποφασίζει να εξολοθρεύσει το καρτέλ ξεπαστρεύοντας ένα, ένα τα μέλη του, αλλά το μόνο που γνωρίζει από φόνους είναι ό,τι έχει διαβάσει από αστυνομικά μυθιστορήματα. Καθώς τα πτώματα στοιβάζονται, ένας πόλεμος ξεσπά μεταξύ του Βαρόνου των ναρκωτικών “Viking” και του Αρχιμαφιόζου “ White Bull” και οι πλαγιές της μικρής πόλης από ολόλευκες βάφονται κόκκινες.

(Ολόκληρο το πρόγραμμα ΕΔΩ)

Αθλητισμός

Σάββατο (16/2)

Super League

19:00 Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης

Γ' Εθνική Κατηγορία (8ος όμιλος) 15:00

-ΑΕ Πελλάνας-Παναρκαδικός

Α' Αρκαδίας 15:00

-Βρασιές-Μαντινειακός

-Ολυμπιακός-Πανθυρεατικός

-ΑΕΚ Τρίπολης-Ορχομενός

Β' Αρκαδίας 15:00

-Πανιώνιος-Αχιλλέας

 

Κυριακή (17/2)

Α' Αρκαδίας

-Δόξα Μεγαλόπολης-Απόλλωνας Τυρού

-Κορακοβούνι-Τεγέα

Β' Αρκαδίας

-11:00 Νεστάνη-ΑΕ Μαρίου

-15: 00 Ηρακλής-ΠΑΟΚ Τρίπολης

-15: 00 Κορύθιο-Δημητσάνα

Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

-18:00 Αρκαδικός-Άτλας

-20:00 Δρομείς-ΓΣ Μεσσήνης

Ολόκληρη η αγωνιστική κίνηση ΕΔΩ

Εξόρμηση

Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας βρίσκεται στον παραδοσιακό οικισμό της Αλέας του Δήμου Τρίπολης, στο κέντρο της Πελοποννήσου. Πρόκειται για ένα από τα πρώτα δημόσια μουσεία του ελεύθερου ελληνικού κράτους (ιδρύθηκε το 1907). 

Το 2012, στο πλαίσιο του προγράμματος «Επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Τεγέας», το Μουσείο αναβαθμίστηκε και δημιούργησε τη νέα έκθεσή του, η οποία εκτός των εκθεμάτων υψίστης σημασίας περιλαμβάνει ανέκδοτο αρχειακό υλικό, που παρουσιάζεται με μοναδικό διαδραστικό τρόπο σε τελευταίας γενιάς τεχνολογίες. Το μουσείο, η κτιριακή και εκθεσιακή αναβάθμιση του οποίου έγινε με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επαναλειτουργεί από το 2014.

Στο μουσείο έχει διαμορφωθεί βάσει των ανθρωπίνων αναγκών, αφού έχει γίνει μια ολοκληρωμένη δουλειά για τα άτομα με ειδικές ικανότητες. Υπάρχει Ακουστική - Ηχητική Ξενάγηση για ΑΜΕΑ, πινακίδες σε γραφή Braiile, ψηφιακές εφαρμογές εμβάθυνσης στην Ιστορία και Αρχαιολογία της Τεγεάτιδος.

Στην τέταρτη αίθουσα υπάρχει ένα μεγάλο video wall και η αφήγηση κορυφώνεται. Παρουσιάζεται το μεγάλο ιερό της Τεγέας, το ιερό της Αθηνάς Αλέας. Γύρω από αυτό συγκροτήθηκε η πόλη της Τεγέας. Εξιστορείται η εξέλιξή του από τους γεωμετρικούς μέχρι τους ελληνιστικούς χρόνους: Γέννηση - Μνημειοποίηση και Αναμόρφωσή του τον 4ο αι. π.Χ. από τον αρχιτέκτονα και γλύπτη Σκόπα.

Το αρχαιολογικό μουσείο αφηγείται την ιστορία της γέννησης και της εξέλιξης της ισχυρότερης πόλης της αρχαίας Αρκαδίας, της Τεγέας. Στο επίκεντρο βρίσκονται τα ιερά της και δη το ιερό της Αθηνάς Αλέας, ένα από τα πιο φημισμένα πελοποννησιακά ιερά.  

Υπάρχουν τέσσερις αίθουσες οι οποίες είναι χωρισμένες σε θεματικές ενότητες που παρουσιάζονται εκθέματα που χρονολογούνται από τους προϊστορικούς μέχρι και τους αρχαϊκούς χρόνους, επίσης υπάρχει και η υπαίθρια έκθεση.

Το μουσείο είναι ανοιχτό κάθε μέρα εκτός Δευτέρας και οι ώρες κοινού είναι 8:00 -  15:00. Όλοι οι Αρκάδες πρέπει άμεσα να επισκεφθούν το μοναδικό αυτό μουσείο που το σίγουρο είναι ότι θα τους μαγέψει.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.