Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 13 - 15 Οκτωβρίου

Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 13 - 15 Οκτωβρίου

Οκτώβριος 13, 2017 - 17:50
0 σχόλια

Tο ArcadiaPortal.gr πιστό στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το Σαββατοκύριακο.

Όλες οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία συγκεντρωμένες για να επιλέξετε πώς θα περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

Εορταστικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Αγίου Κοσμά του Μελωδού στην Τρίπολη

Έκθεση ζωγραφικής της Σοφίας Καλογεροπούλου στην Τρίπολη

«Γευστικό ταξίδι στη Μεσόγειο» στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης Δημητσάνας

Το 7ο MICRO μ Festival στο Cine Ville Tripolis

Εκδήλωση «Τα εδέσματα του μούστου» στην Βλαχέρνα

Πεζοπορία από τους Τσάκωνες Περιπατητές

Rafting στον Λούσιο με τον ΕΟΣ Τρίπολης

Αγώνας Motocross στη Μεγαλόπολη

Έναρξη κατηχητικού έργου Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας

Κινηματογράφος

ΤΟ ΑΥΤΟ - IT

H μικρή πόλη Ντέρι τρομοκρατείται από μια σειρά θανάτων μικρών παιδιών και εφήβων. Μια παρέα εφτά φίλων θα ανακαλύψουν ότι πίσω από τις δολοφονίες κρύβεται ο Pennywise, ένας δαίμονας που έχει την μορφή κλόουν αλλά μπορεί και να μεταμορφωθεί στον μεγαλύτερο φόβο του εκάστοτε θύματος του. Θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τους φόβους τους και να βάλουν τέλος μόνιμα στην θανάσιμη δράση του Pennywise;
Το ομώνυμο, best seller αριστούργημα του Stephen King, που κυκλοφόρησε το 1986, μεταφέρεται στην μεγάλη οθόνη από τον σκηνοθέτη Άντι Μουσιέτι και μια ομάδα ταλαντούχων νεαρών ηθοποιών. Ο ανερχόμενος Bill Skarsgard πραγματοποιεί μια εξαιρετική ερμηνεία ως Pennywise, ικανή ίσως να τον στείλει και στα βραβεία Oscar!

(Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του CineVille ΕΔΩ)

Αθλητισμός

Σάββατο (14/10)

Super League

-(18:15) Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης

Α2 Μπάσκετ Ανδρών 17:00

-Αρκαδικός-Α.Ε. Λάρισας

Α' Αρκαδίας 16:00

-ΑΕΚ-Ορχομενός

-Ερμής Μελιγούς-Απόλλων

Κυριακή (15/10)

Γ' Εθνική κατηγορία 16:00

-Λεωνίδιο  – Παναρκαδικός

Α' Αρκαδίας 16:00

-Δόξα Μεγαλόπολης-Βρασιές

-Αχιλλέας-Πανιώνιος Μεγαλόπολης

-Κορακοβούνι-Πανθυρεατικός

-Μαντινειακός-Τεγέα

Δείτε ολόκληρη την αγωνιστική κίνηση του Σαββατοκύριακου ΕΔΩ

Εξόρμηση

Η Δημητσάνα, επιβλητική και αμφιθεατρικά χτισμένη στις πλαγιές του Μαινάλου, 59 χλμ. βορειοδυτικά από την Τρίπολη, τριγυρισμένη από κατάφυτες πλαγιές, εντυπωσιάζει με τα πέτρινα σπίτια και γοητεύει με τα λιθόστρωτα δρομάκια της, τις εκκλησιές και το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης αλλά και τα γεφύρια, τις κρήνες, τους μύλους και όλες τις ομορφιές που κρύβει ο Λούσιος ποταμός, που ρέει κοντά στον οικισμό. Η Δημητσάνα γνώρισε μεγάλη ακμή κυρίως από τον 17ο και ως τις αρχές του 20ου αιώνα. Οι κάτοικοι ασχολήθηκαν με το εμπόριο και τη μεταλλοτεχνία και η οικονομική άνθηση έφερε και την πνευματική ακμή της πόλης με την περίφημη Ελληνική Σχολή, ενώ παράλληλα έγινε διάσημη για τις εγκαταστάσεις υδροκίνησης που λειτουργούσαν αλευρόμυλους, νεροτριβές, βυρσοδεψία αλλά κυρίως μπαρουτόμυλους και πήρε το προσωνύμιο το «οπλοστάσιο του Αγώνα» του 1821. Σήμερα η Δημητσάνα με το πλούσιο παρελθόν, τα μνημεία και τα αρχαιολογικά και προβιομηχανικά αξιοθέατα, τις φυσικές ομορφιές, τις κομψές εκκλησιές, τα εντυπωσιακά φημισμένα μοναστήρια και τα ονομαστά χωριά τριγύρω αποτελεί από τις πιο ενδιαφέρουσες περιοχές της Αρκαδίας.

Η Δημητσάνα, τριγυρισμένη από κατάφυτες πλαγιές, επιβλητική και αμφιθεατρικά χτισμένη στις πλαγιές του Μαινάλου, 59 χλμ. βορειοδυτικά από την Τρίπολη, εντυπωσιάζει με τα πέτρινα σπίτια της και γοητεύει με τα λιθόστρωτα δρομάκια της, τις εκκλησιές και το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, αλλά και τα γεφύρια, τις κρήνες, τους μύλους και όλες τις ομορφιές που κρύβει ο Λούσιος ποταμός που ρέει κοντά στον οικισμό.

Η Δημητσάνα βρίσκεται σχεδόν 1 χλμ. πάνω από τον Λούσιο ποταμό, που στην περιοχή έχει αφενός μια άγρια παρθένα ομορφιά με πλούσια χλωρίδα και πανίδα, παλιές βιοτεχνικές εγκαταστάσεις που εκμεταλλεύονταν τη δύναμη των νερών και, αφετέρου στο φαράγγι του υπάρχουν μονές, ασκηταριά και ερημητήρια που αναπτύχθηκαν κυρίως στα μεταβυζαντινά χρόνια. Όλες αυτές οι ομορφιές είναι προσβάσιμες με μονοπάτια παλιά αλλά και καινούργια, που διευκολύνουν τους πεζοπόρους.

Ο παραδοσιακός, πέτρινος οικισμός της Δημητσάνας γοητεύει με την άρτια υποδομή του –καταλύματα, εστιατόρια, ταβέρνες–, με τα παραδοσιακά προϊόντα (γλυκά, κρέας, μέλι, ζυμαρικά), με τα κτίρια-μνημεία του πλούσιου οικονομικά και πνευματικά παρελθόντος του αλλά και με τα μουσεία και τις δυνατότητες περιπατητικών εκδρομών στον περιβάλλοντα χώρο.

Η περιήγηση στην πόλη της Δημητσάνας επιτρέπει στον επισκέπτη να θαυμάσει από κοντά κομψές εκκλησίες (Αγίας Κυριακής, Αγίου Γεωργίου, Αγίου Χαραλάμπους, Μεταμόρφωση του Σωτήρος, κ.ά.) και το Εκκλησιαστικό Μουσείο, που στεγάζεται στο αναπαλαιωμένο σπίτι του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄. Τα παλιά αρχοντικά, μεταξύ των οποίων το μοναδικό πενταώροφο σπίτι του Ξένιου με τοιχογραφίες, που σήμερα είναι διαμορφωμένο σε ξενώνα, ο ολομάρμαρος πύργος καμπαναριού, τα πέτρινα γεφύρια, οι κρήνες, οι θαυμάσιες εκδρομούλες στα «κατάφυτα» μοναστήρια (Παλιά και Νέα Μονή Φιλοσόφου, Μονή Τιμίου Προδρόμου, Μονή Αιμυαλών), το φαράγγι του Λουσίου και τα κοντινά όμορφα χωριά Παλαιοχώρι, Μάρκο και Ζάτουνα, το καθένα με μοναδικότητες και άξιες θέασης γωνιές, όλα ολοκληρώνουν μια μοναδική αρκαδική εμπειρία.

Eξόρμηση από το mythicalpeloponnese.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.