Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 12 - 14 Ιανουαρίου

Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 12 - 14 Ιανουαρίου

Ιανουάριος 12, 2018 - 14:00
0 σχόλια

Το ArcadiaPortal.gr πιστό στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το Σαββατοκύριακο.

Όλες οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία συγκεντρωμένες για να επιλέξετε πώς θα περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

Κοπή πίτας και Γενική Συνέλευση για την Παγγορτυνιακή Ένωση

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας Πολιτιστικού Συλλόγου Άστρους

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας κόβει την πίτα του

Κόβει την πίτα της η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος

Κοπή πίτας για τον Σύλλογο Εκδρομέων Τρίπολης

Κοπή πίτας για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Σοφίας Κυνουρίας

Ετήσιο γλέντι για το χορευτικό συγκρότημα Αρκαδιανή

Εκδήλωση φίλων της ΙΜ Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως στην Αθήνα

Κοπή πίτας για το Ίδρυμα «Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος»

Κοπή πίτας Θεατρικής Ομάδας Τρίπολης

Κινηματογράφος

THE POST: ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Για αρκετά χρόνια η Αμερική έκρυβε από το λαό της την αλήθεια σχετικά με τον πόλεμο στο Βιετνάμ. Η πρώτη γυναίκα ιδιοκτήτρια εφημερίδας μαζί με έναν δυναμικό εκδότη, θα ξεκινήσουν έναν αγώνα δρόμου και σασπένς με σκοπό να αποκαλύψουν την αλήθεια στον κόσμο. Ο Steven Spielberg σκηνοθετεί τους Tom Hanks και Meryl Streep στη νέα δραματική ταινία που έχει βασιστεί στα πραγματικά γεγονότα που σημάδεψαν την μεγαλύτερη κόντρα ανάμεσα στη δημοσιογραφία και τις κυβερνήσεις της Αμερικής. Τη μουσική της ταινίας την υπογράφει ο John Williams (Star Wars, Indiana Jones, Jurassik Park)!

(Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του CineVille ΕΔΩ)

Αθλητισμός

Σάββατο (13/01)

Α2 Κατηγορία Ανδρών

-17.00 Αρκαδικός-Δούκας

Α' Αρκαδίας (15:00)

-Βρασιές – Πανθυρεατικός

Κυριακή (14/01)

Super League

-(17:15) Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΛ

Γ' Εθνική Κατηγορία (5ος όμιλος) 15:00

-Παναρκαδικός-Διαγόρας Βραχνέικων

-Ζάκυνθος-Λεωνίδιο

Α' Αρκαδίας (15:00)

-Αχιλλέας - Ορχομενός Λεβιδίου

-Πανιώνιος Μεγαλόπολης – Μαντινειακός

-Ερμής Μελιγούς - Δόξα Μεγαλόπολης

-ΑΕΚ Τρίπολης – Κορακοβούνι

-Απόλλων Τυρού - Τεγέα

Δείτε ολόκληρη την αγωνιστική κίνηση ΕΔΩ

Εξόρμηση

Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου

Αν σου αρέσει το σκι και το snowboard, το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου είναι ιδανικός προορισμός. Βρίσκεται στην κορυφή Οστρακίνα του ομώνυμου βουνού, περίπου 30 χλμ. από την Τρίπολη και 162 χλμ. από την Αθήνα. Η πρόσβαση είναι εύκολη και ο δρόμος ομαλός, γι’ αυτό είναι ιδανικό για οικογένειες με παιδιά και ενδείκνυται για εκδρομές.

Το χιονοδρομικό αυτό κέντρο λειτουργεί από το 1965, προσφέροντας μία πληθώρα δραστηριοτήτων, από χειμερινά σπορ και παιχνίδια στο χιόνι μέχρι χαλάρωση στο κεντρικό σαλέ με θέα το υπέροχο βουνό.

Το όρος Μαίναλο δεσπόζει στο κέντρο της Πελοποννήσου και ανήκει στο νομό Αρκαδίας. Το χιονοδρομικό του κέντρο βρίσκεται στο οροπέδιο της Οστρακίνας, σε υψόμετρο 1.580 μ. Έχει άμεση πρόσβαση από τις εθνικές οδούς Αθήνας-Τρίπολης και Τρίπολης-Πύργου, ενώ η κοντινή του απόσταση από την Τρίπολη (30 χλμ.) και την Αθήνα (165 χλμ.) το έχει αναδείξει σε δημοφιλή προορισμό για όσους αγαπούν τα χειμερινά σπορ και τις εξορμήσεις, στη χιονισμένη φύση.

Το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου είναι το δεύτερο παλαιότερο της χώρας, μετά του Σελίου, στη βόρεια Ελλάδα. Ανήκει στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Τρίπολης, και ξεκίνησε την επίσημη λειτουργία του το 1968, ενώ ανεπίσημα είχε ξεκινήσει να λειτουργεί τέσσερα χρόνια νωρίτερα.

Ο πρώτος αναβατήρας εγκαταστάθηκε το 1965 και δύο χρόνια αργότερα τοποθετήθηκε πιο σύγχρονος, εργοστασιακός αναβατήρας, ο οποίος εξυπηρέτησε το κέντρο για παραπάνω από 35 χρόνια. Επί μία δεκαετία, από το 1968 έως το 1978, το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου φιλοξένησε το πρωτάθλημα νότιας Ελλάδας, καθώς θεωρήθηκε ιδανικό τόσο από άποψη οργάνωσης του κέντρου όσο και λόγω των συνθηκών χιονόπτωσης.

Από τις αρχές του 2011 ξεκίνησαν σημαντικές προσπάθειες αναδιοργάνωσης και αναδιαμόρφωσης του κέντρου, με την πολύτιμη συνδρομή του Δήμου Τριπόλεως. Στόχος ήταν αυτό να αναδειχθεί σε έναν ελκυστικό προορισμό και να γίνει πόλος έλξης όχι μόνο δεινών αθλητών, αλλά και οικογενειών, που θα μπορούν εδώ να απολαμβάνουν τη μοναδική φύση του Μαινάλου σε όλο το χιονισμένο μεγαλείο της. Σημαντικό είναι επίσης ότι επιλέχθηκε να διατηρηθεί το εισιτήριο σε χαμηλή τιμή, ώστε να είναι προσιτό σε όλους (στα 10 ευρώ η κάρτα των αναβατήρων, τιμή σταθερή, ακόμα και σαββατοκύριακα και αργίες). Τα αποτελέσματα των προσπαθειών αυτών ήταν εντυπωσιακά: μέσα σε έναν χρόνο η προσέλευση στο χιονοδρομικό κέντρο ξεπέρασε τους 80.000 επισκέπτες.

Το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 9 π.μ ως τις 4 π.μ. Διαθέτει επτά πίστες όλων των επιπέδων, που εξυπηρετούνται από τρεις συρόμενους αναβατήρες, ο ένας baby, δυναμοκότητας 1.500 ατόμων την ώρα. Στο χώρο του κέντρου λειτουργεί οργανωμένο σαλέ.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.