Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 11 - 13 Οκτωβρίου

Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 11 - 13 Οκτωβρίου

Οκτώβριος 11, 2019 - 14:05
0 σχόλια

Το ArcadiaPortal.gr πιστό στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το Σαββατοκύριακο.

Όλες οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία συγκεντρωμένες για να επιλέξετε πώς θα περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

Το Señor υποδέχεται το φθινόπωρο

Ανάβαση Αχλαδόκαμπου 2019 με 74 συμετοχές

Εθελοντικός καθαρισμός στη λιμνοθάλασσα Μουστού

Δάρα: Πιστοποιημένα σεμινάρια καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης

Ημερίδα στην Τρίπολη για τον νέο Ποινικό Κώδικα

Εκπαιδευτική ημερίδα στην Τρίπολη για προστασία από φυσικές καταστροφές

Το Micro μ Festival στο Cine Ville Tripolis

Εγκαίνια της Βρύσης στο χωριό Λίμνη

Κινηματογράφος

ΕΝΗΛΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ

Πίσω από κλειστές πόρτες, διαδραματίζεται μια παγκόσμια ιστορία: Εκείνη ενός λαού παγιδευμένου σε ένα κολοσσιαίο χρέος. Μια επιβεβλημένη λιτότητα ενάντια στην ανθρωπότητα και την επιβίωση. Μια ιστορία όπου ο καθένας παίζει το δικό του ρόλο, όπου οι χαρακτήρες δεν είναι ούτε καλοί ούτε κακοί, αλλά καθοδηγούμενοι από τις συνέπειες της δικής τους αντίληψης για το τι είναι σωστό να κάνουν. Μια ασφυκτική παγίδα όπου οι ήρωες οδηγούνται στη διχόνοια. Μια αρχαία ελληνική τραγωδία στη σύγχρονη εποχή.

(Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του CineVille ΕΔΩ)

Αθλητισμός

Σάββατο (12/10)

Α' Αρκαδίας 16:00

-Ολυμπιακός Λεωνιδίου-Ερμής Μελιγούς

-Απόλλων Τυρού-Πανθυρεατικός

-Δημητσάνα-ΠΑΟΚ Τρίπολης

Β' Αρκαδίας

-Κανδήλα-Α.Ο. Νέων Τρίπολης

-Αχιλλέας-Βρασιές

Κυριακή (13/10)

Γ' Εθνική κατηγορία (6ος όμιλος)

-Παναρκαδικός-Κιθαιρών Καπαρελλίου

-Κόρινθος 2006-ΑΕΚ Τρίπολης

Γ' Εθνική κατηγορία (μπάσκετ - 1ος όμιλος)

-ΣΔΥ Τρίπολης-ΚΑΟ Κορίνθου

Α' Αρκαδίας 16:00

-Μαντινειακός-Ορχομενός Λεβιδίου

-Δόξα Μεγαλόπολης-Τεγέα

-Κορακοβούνι-Λεωνίδιο

Β' Αρκαδίας

-11:00 Νεστάνη-Πανιώνιος Μεγαλόπολης

-16:00 ΑΕ Μαρίου-Νικηταράς Δολιανών

Ολόκληρη η αγωνιστική κίνηση ΕΔΩ

Εξόρμηση

Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα Αρκαδίας

Το Δάρα βρίσκεται στην Εθνική Οδό 111 Τριπόλεως Πατρών, μετά τα χωριά Λεβίδι και Βλαχέρνα. Το χωριό είναι χτισμένο σε υψόμετρο 660 μέτρων και αμφιθεατρικά στους πρόποδες του βουνού Φαλκός που αποτελεί τμήμα της οροσειράς της Ορύξεως (των αρχαίων) ή τού σήμερα λεγόμενου Σαϊτά. Απέχει από την Τρίπολη 40 χλμ και από την Αθήνα 185.

Στο Δάρα λειτουργεί το Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού το οποίο συγκεντρώνει, διαφυλάσσει, εκθέτει, ερευνά και αξιοποιεί εκπαιδευτικά και επιστημονικά το υλικό και άυλο λαογραφικό πολιτιστικό περιεχόμενο του χωριού Δάρα και της όμορης γεωγραφικής περιοχής. Αποσκοπεί στην διατήρηση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς προκειμένου να διασωθούν η παράδοση, η ιστορία και τα τοπικά χαρακτηριστικά.»

Το Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Δαραίων με την επιθυμία να αποτελεί ένα παραδειγματικό πολιτιστικό σημείο για κάθε επισκέπτη και φιλοξενεί την αυτοδημιούργητη συλλογή έργων του Ιωάννη Μπακόπουλου (1902-1995), που φέρει ιδιαίτερα καλλιτεχνικά στοιχεία με εγχάρακτες και ανάγλυφες λεπτομέρειες. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, η υπογραφή του καλλιτέχνη που είναι εμφανής σε πολλά αντικείμενα τοποθετώντας την στον δικό της διακοσμητικό χώρο.

Η σύγχρονη Μουσειογραφική σύνθεση, που κρίθηκε πρότυπη λόγω του ύφους και των μέσων που χρησιμοποιούνται, βοηθάει τους επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με την τέχνη της ξυλογλυπτικής, την τοπική παράδοση και την ιστορική διαδρομή του χωριού.

Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα Αρκαδίας
E-mail: museum.folkculture.dara@gmail.com
Τηλ : 6973695481, 6974060843


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.