Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 11-13 Αυγούστου

Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 11-13 Αυγούστου

Αύγουστος 11, 2017 - 14:31
0 σχόλια

Tο ArcadiaPortal.gr πιστό στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το Σαββατοκύριακο. Όλες οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία συγκεντρωμένες για να επιλέξετε πώς θα περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

 

Ημερίδα για την αναβίωση των μονοπατιών της Κυνουρίας στον Άγιο Πέτρο

 

Μουσικοχορευτική βραδιά στο Βαλτεσινίκο

 
5o Φεστιβάλ μελιού και προϊόντων μέλισσας στην Βυτίνα Γορτυνίας
 

7ο Φεστιβάλ Μάνα Γη στη Γορτυνία

 

Προβολή ταινίας στη Βλαχέρνα

 

2η Ομαδική Εθελοντική Αιμοδοσία στο Δάρα Αρκαδίας

 

Beach Party με τους Imam Baildi στην Παραλία Χερονήσι στην Βόρεια Κυνουρία

 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους στο Ίσαρι

 

Γιορτή σαρδέλας και διαγωνισμός μουστακιού στο Βελημάχι Γορτυνίας

 

Πανηγύρι στη Σίταινα

 

Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους στο Ίσαρι

 

Με Μελίνα Κανά το 5ο Φεστιβάλ Λίμνης Λάδωνα

 

6ο Summer Party Νεολαίας Καστρίου

 

Οι Ιερές Ακολουθίες στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου

 

Αφή φλόγας «Λυκαίων Αγώνων» στην Ιερή Κορυφή του Λυκαίου Όρους

 

Έκθεση Πυρογραφίας στο Καστρί

 

Βραδιά Αρκαδικής Ποίησης με τον λογοτέχνη Γιώργο Χρονά

 

Η θεατρική παράσταση «Πήτερ Παν και Τίνκερμπελ - Στη Χώρα του Ποτέ» στο Λεωνίδιο

 

Αγρυπνία στην Αγία Ελεούσα Βλαχέρνας

 

Μουσική βραδιά στο Δάρα με τους «Καθ' Οδόν»

 

Γλέντι μέχρι πρωίας στον Πλάτανο Κυνουρίας

 

Γλέντι στα Άνω Δολιανά

 

Βιβλίο

 

Οι Δαιμονισμένοι του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι

Ειπώθηκε ότι ο κεντρικός ήρωας στο έργο αυτό υπήρξε υπαρκτό πρόσωπο. Συγκεκριμένα είπαν ότι ο μεγάλος συγγραφέας ενσαρκώνει στον ήρωα του Βερχοβένσκι, έναν εξτρεμιστή δολοφόνο, θέλοντας τάχα έτσι να χτυπήσει τις αντιλήψεις των αναρχικών της εποχής του, οι οποίοι, φυσικά, αντιπροσώπευαν ένα συνονθύλευμα από ιδεολόγους χωρίς καμιά συνοχή.
Η αλήθεια για μας είναι ότι ο συγγραφέας είχε διαφορετικούς οραματισμούς όταν έγραφε το έργο του. Ξέρουμε ότι έβλεπε την ανάγκη του ανθρώπου να αναγεννηθεί. Δεν άντεχε στην ιδέα ότι ο άνθρωπος έπρεπε να απομακρυνθεί από τον Θεό και τη χριστιανική πίστη. Οι ιδεολογικές αναταραχές της εποχής τον άφηναν ουσιαστικά αδιάφορο, αναλύοντας όμως τον παράγοντα "άνθρωπος" κατέληγε σε συμπεράσματα που οδηγούσαν αναπόφευκτα στη δημιουργία ηρώων που δεν μπορούσαν παρά να αντιπροσωπεύουν "υπαρκτούς" χαρακτηριστικούς τύπους. Το φαινόμενο αυτό είναι κανόνας. Σε κάθε έργο οι ήρωες, καλοί ή κακοί, αντιπροσωπεύουν μια κάποια πραγματική παρουσία, με άλλα λόγια κάθε ήρωας ενός μυθιστορήματος έχει και έναν "σωσία", αν δεν είναι στην κυριολεξία ένα μοναδικό "πρότυπο" του δημιουργού συγγραφέα, αλλά και σ' αυτή την περίπτωση ο κανόνας ουσιαστικά δεν αναιρείται.

Εξόρμηση

Στο δρόμο για την Καστάνιτσα (από την ορεινή Μελιγού), 5 χλμ. μετά τον Πλάτανο και 30 από το Άστρος, βρίσκεται η γραφικότατη Σίταινα, σκαρφαλωμένη στις πλαγιές του Πάρνωνα σε υψόμετρο 700 μ και στεφανωμένη  από πυκνό ελατόδασος. Ένα από τα γραφικότερα χωριά της Τσακωνιάς, μέσα σε εκπληκτικό φυσικό τοπίο. Η Σίταινα είναι χτισμένη κάτω από την ψηλότερη κορυφή του Πάρνωνα, σε υψόμετρο 700μ. και μέσα σε πυκνό δάσος από έλατα. Το χωριό διατηρεί τον παραδοσιακό του χαρακτήρα με τα καλντερίμια, τα πετρόχτιστα σπίτια, τις πολλές βρύσες, τους κατάφυτους κήπους, τα πέτρινα αλώνια, αλλά και με τον ζωντανό τσακώνικο πολιτισμό. Από το χωριό ξεκινούν μία σειρά συναρπαστικών διαδρομών, που προσφέρονται για πεζοπορία. Έξω από το χωριό υπάρχει και η ερειπωμένη μονή Σέλλας, της οποίας σώζεται μόνο το καθολικό. Μονοπάτια οδηγούν στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, στη μικρή και στη μεγάλη Τούρλα, στην πηγή της Λεκάς και στα φαράγγια του Πάρνωνα, που σχηματίζει ο ποταμός Βρασιάτης (φαράγγι Βρασιάτη, Λούλουγκα, Μαζίας, Ζαρμπάνιτσας).


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.