Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 09-11 Ιουνίου

Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 09-11 Ιουνίου

Ιούνιος 09, 2017 - 14:19
0 σχόλια

Tο ArcadiaPortal.gr πιστό στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το Σαββατοκύριακο.

Όλες οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία συγκεντρωμένες για να επιλέξετε πώς θα περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

«Το σακάκι που βελάζει» από το Θεατρικό Εργαστήρι Άστρους

Aγώνας Skiritida Run #2 τον Ιούνιο

3o Προσκοπικό Μουσικό Φεστιβάλ Τρίπολης

Η εορτή του Αγ. Λουκά του Ιατρού στον ΙΝ Νεομάρτυρος Παύλου Τρίπολης

3ος Ορεινός Ημιμαραθώνιος Άνω Δολιανών και 5ente

Εορτασμός Ημέρας τιμής Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας

Εορτασμός 196ης Επετείου της Α΄ Πελοποννησιακής Γερουσίας στην Στεμνίτσα

Ανάβαση Αχλαδόκαμπου 2017

Ποδηλατάδα και πικ-νικ για καλό σκοπό στην Τεγέα (vid)

Τελετή λήξης του τουρνουά Smash tennis open 2017

Έρχεται το 3ο Οδηγικό Πανηγύρι

Πρόταση για φαγητό

Hungry 

Νεομάρτυρος Δημητρίου 11, Τρίπολη Δείτε ΕΔΩ

Κινηματογράφος

WONDER WOMAN

Η Νταϊάνα, πριγκίπισσα των Αμαζόνων, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεμίσκυρα. Όπως όλες οι Αμαζόνες, εκπαιδεύεται για να υπηρετήσει τον ένα και μοναδικό σκοπό τους. Την προστασία της ανθρωπότητας. Μια μέρα, ένας πιλότος της Βρετανικής πολεμικής αεροπορίας θα συντριβεί στη θάλασσα της Θεμίσκυρας και θα τον σώσει η Νταϊάνα. Ο πιλότος θα προειδοποιήσει τις Αμαζόνες για έναν μεγάλο πόλεμο που ήδη έχει εκατομμύρια θύματα από χημικά όπλα. Τον Πόλεμο που θα τελειώσει όλους τους πολέμους! Η Νταϊάνα θα αποφασίσει να φύγει από την πόλη της και να δώσει τέλος στον πόλεμο αυτό, ανακαλύπτοντας έτσι την πραγματική της δύναμη και πεπρωμένο!

Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ

Εξόρμηση 

Η Στεμνίτσα, ένα από τα πιο όμορφα και ιστορικά χωριά της Αρκαδίας, στον δρόμο ανάμεσα στη Δημητσάνα και την Καρύταινα στις πλαγιές του Μαινάλου, τυλιγμένη με κερασιές, καρυδιές και πλατάνια, είναι χτισμένη κοντά στον Λούσιο ποταμό και στην αρχαία Γόρτυνα αλλά και σε φημισμένα πλούσια μοναστήρια. Η Στεμνίτσα την περίοδο της οθωμανικής κυριαρχίας εξελίχθηκε σε σημαντικό κέντρο μεταλλοτεχνίας και οι πλανόδιοι κυρίως τεχνίτες της (χρυσικοί, ασημικοί, σιδεράδες, καμπανάδες, χαλκωματάδες, κουδουνάδες κ.ά) δημιούργησαν έργα εξαιρετικής τέχνης και πέρα από τα σύνορα της Αρκαδίας. Στη γύρω περιοχή της Στεμνίτσας βρίσκονται τουλάχιστον 20 εξαιρετικής τέχνης μεταβυζαντινές εκκλησίες και η Μονή Φιλοσόφου, η Μονή Τιμίου Προδρόμου, η Μονή Αιμυαλών και η Μονή Καλαμίου Ατσιχόλου, όλες σπουδαία κέντρα ασκητισμού και πλούσιας ορθόδοξης παράδοσης. Τα πέτρινα πυργόσπιτα, τα άφθονα νερά και οι πολλές κρήνες, τα υπέροχα ντόπια γλυκίσματα σε τοποθεσία μοναδικού φυσικού κάλλους και με τη σύγχρονη τουριστική υποδομή, την καθιστούν ιδανικό τόπο παραθερισμού αλλά και χειμερινών διακοπών.

Η Στεμνίτσα, ένα από τα πιο όμορφα και ιστορικά χωριά της Αρκαδίας, στον δρόμο ανάμεσα στη Δημητσάνα και την Καρύταινα, στις πλαγιές του Μαινάλου, τυλιγμένη με κερασιές, καρυδιές και πλατάνια, είναι χτισμένη κοντά στον Λούσιο ποταμό, την αρχαία Γόρτυνα αλλά και σε φημισμένα πλούσια μοναστήρια.

Η Στεμνίτσα, που λεγόταν Υψούς, ιδρύθηκε πιθανότατα τον 12ο αιώνα και στα χρόνια του Βυζαντίου ήταν γνωστή ως τόπος όπου έφτιαχναν καμπάνες. Την περίοδο της οθωμανικής κυριαρχίας εξελίχθηκε σε σημαντικό κέντρο μεταλλοτεχνίας και οι πλανόδιοι κυρίως τεχνίτες της (χρυσικοί, ασημικοί, σιδεράδες, καμπανάδες, χαλκωματάδες, κουδουνάδες κ.ά) δημιούργησαν έργα εξαιρετικής τέχνης και πέρα από τα σύνορα της Αρκαδίας. Σήμερα, συνεχίζοντας τη μακρά αυτή παράδοση, λειτουργεί εδώ και η Μέση Τεχνική Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας.

Στη γύρω περιοχή της Στεμνίτσας βρίσκονται τουλάχιστον 20 εξαιρετικής τέχνης μεταβυζαντινές εκκλησίες. Ενδεικτικά σημειώνουμε τη Ζωοδόχο Πηγή (15ος αι.), τους Τρεις Ιεράρχες (17ος αι.), τον Άγιο Γεώργιο (1810) και την Παναγιά Μπαφέρω (17ος αι.). Σε μικρή απόσταση με όχημα ή και μετά από πολύ όμορφες περιπατητικές εκδρομές βρίσκονται οι φημισμένες Μονή Φιλοσόφου, Μονή Τιμίου Προδρόμου, Μονή Αιμυαλών και Μονή Καλαμίου Ατσιχόλου, όλες σπουδαία κέντρα ασκητισμού και πλούσιας ορθόδοξης παράδοσης.

Με κατεύθυνση νότια από τη Στεμνίτσα, λίγο μετά το χωριό Ελληνικό, σε μαγευτική τοποθεσία βρίσκεται η αρχαία Γόρτυς. Ο αρχαιολογικός χώρος είναι προσβάσιμος και στο τέλος πεζοπορικών διαδρομών έχει ευρήματα από την αρχαιότητα έως και τους βυζαντινούς χρόνους: ιερά του Ασκληπιού, ναοί, λουτρικές εγκαταστάσεις, δημόσια οικοδομήματα, οχυρωματικοί περίβολοι, οικίες αλλά και πέτρινα γεφύρια και βυζαντινές εκκλησίες, όλα αφηγούνται τη μακρά ιστορία αυτής της πόλης που ιδρύθηκε από τον δισέγγονο του μυθικού γενάρχη Αρκά.

Ο περίπατος στον οικισμό αποκαλύπτει στον επισκέπτη επιβλητικά πέτρινα πυργόσπιτα, όπως το τριώροφο της οικογένειας Ροΐλου και Γιαννάκου Κολοπανά, καθώς και τις οικίες Μπουρνάζου και Χατζή, όπου στεγάζεται και το Λαογραφικό Μουσείο. Εδώ αναπαρίστανται τα εργαστήρια παραδοσιακών επαγγελμάτων, όπως του αργυροχόου, του καμπανά, του γανωματή, του κηροπλάστη κ.ά. και στεγάζεται μία ενδιαφέρουσα συλλογή με μεταβυζαντινές εικόνες, έργα κεραμικής, κεντητικής, ξυλογλυπτικής, υφαντά, ενδυμασίες κ.λπ. Οι πολλές πέτρινες θολωτές κρήνες, η εντυπωσιακή θέα από το ύψωμα Κάστρο, τα υπέροχα ντόπια γλυκίσματα (δίπλες, μπουρέκια κ.ά), η εξαίρετη τουριστική υποδομή σε καταλύματα και χώρους εδεσμάτων, τα πέτρινα πυργόσπιτα, τα άφθονα νερά, όλα σε τοποθεσία μοναδικού φυσικού κάλλους ανάμεσα στο ελατόδασος και τις ομορφιές από το φαράγγι του Λούσιου, καθιστούν τη Στεμνίτσα ιδανικό τόπο παραθερισμού αλλά και χειμερινών διακοπών.

Εξόρμηση από το mythicalpeloponnese.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.