Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 01-03 Σεπτεμβρίου

Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 01-03 Σεπτεμβρίου

Σεπτέμβριος 01, 2017 - 19:14
0 σχόλια

Tο ArcadiaPortal.gr πιστό στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το Σαββατοκύριακο. Όλες οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία συγκεντρωμένες για να επιλέξετε πώς θα περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

 

Γιορτή της Θάλασσας των Ναυτικών και του Ψαρά στον Τυρό

 

Γιορτή κρασιού 2017 στο Ζευγολατιό

 

43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ

 

8ος λαϊκός αγώνας βουνού «ANAτρέχω στην Αρκαδία»

 

 

Βιβλίο

Η Μάγισσα

Συγγραφέας: Läckberg Camilla

Η εξαφάνιση ενός μικρού κοριτσιού από μια φάρμα έξω από τη Φιελμπάκα ξυπνά τραγικές μνήμες. Στο ίδιο ακριβώς μέρος, πριν από τριάντα χρόνια, είχε εξαφανιστεί ένα τετράχρονο κοριτσάκι που αργότερα βρέθηκε δολοφονημένο.
Για την απαγωγή και τον φόνο της μικρής είχαν κατηγορηθεί δύο έφηβες. Η μία από αυτές παρέμεινε στη Φιελμπάκα, όπου ζει μια ήσυχη ζωή. Η άλλη επιστρέφει για πρώτη φορά μετά τη δίκη, ως διάσημη ηθοποιός πια· πρωταγωνιστεί σε μια ταινία για την Ίνγκριντ Μπέργκμαν που γυρίζεται στην περιοχή.
Ο Πάτρικ βρίσκει παρατραβηγμένη την εικασία οι δύο υποθέσεις να συνδέονται, ωστόσο την ερευνά μαζί με τους συναδέλφους του. Η Ερίκα, που σκέφτεται να γράψει βιβλίο για την υπόθεση, βοηθά τις έρευνες.
Όσο όμως προχωρούν, συνειδητοποιούν ότι κάποια από τα μυστικά έχουν τη ρίζα τους πολύ πιο βαθιά στο παρελθόν.
Λέγεται πως μια γυναίκα, που κατηγορήθηκε ως μάγισσα και κάηκε στην πυρά τον 17ο αιώνα, καταράστηκε τις οικογένειες που την κατέδωσαν…

Εξόρμηση

Λουτρά Ηραίας

Οι Ιαματικές Πηγές Λουτρών Ηραίας βρίσκονται στηνΑρκαδία, στην δυτική Γορτυνία, στην περιοχή τηςΗραίας. Είναι στο ομώνυμο χωριό και είναι οι μόνες στην κεντρική Πελοπόννησο. Ανήκουν στον Δήμο Γορτυνίας και θεωρούνται από τις σημαντικότερες ιαματικές πηγές στην Ελλάδα. 

Το υδροθεραπευτήριο είναι το παλιότερο στην ελληνική επικράτεια και λειτουργεί με υπουργική απόφαση από τις 4/7/1900. Οι Ιαματικές Πηγές Λουτρών Ηραίας ήταν γνωστές κι από την αρχαιότητα.

Η Αρχαία Ηραία ήταν μεταξύ των χωριών Άγιος Ιωάννης και Λουτρά. Οικιστής ήταν ο Ηραιεύς, γιος του Λυκάονα. Οι κάτοικοι λάτρευαν τον θεό Διόνυσο, κατ’ άλλη δε εκδοχή λάτρευαν την θεά Ήρα. Σύμφωνα με τον Παυσανία και τα αρχαία κείμενα, η Αρχαία Ηραία ήταν αξιόλογη πόλη με αγορά, λουτρά και μεγάλους δρόμους, περιστοιχισμένους με δενδροστοιχίες, δάφνες και μυρσίνες. Στην Ηραία κόπηκε το 550 π.Χ. το πρώτο νόμισμα της Αρκαδίας, το αργυρούν τριώβολο, με κεφαλή της θεάς Ήρας στην μια όψη, στη δε άλλη, την επιγραφή ERA.

Σήμερα την λειτουργία του υδροθεραπευτηρίου διαχειρίζεται η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗ.Κ.Ε.Γ.). Διαθέτει 20 πολυτελείς καμπίνες με 20 μπανιέρες, εκ των οποίων 3 είναι για υδρομασάζ. Τα θειούχα νερά των πηγών είναι ενδεδειγμένα ιατρικά, με θεραπευτικές ιδιότητες για:

αρθρίτιδες, αυχενικό σύνδρομο, γυναικολογικά,κυκλοφορικό και νευρικό σύστημα, οστεοπόρωση, ρευματισμούς και ίσως τα καλύτερα για τη θεραπεία ήπατος και χολής.

Περίοδος  λειτουργίας 15 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου 2017

Ώρες λειτουργίας 8.00 π.μ. έως 15.00 μ.μ., καθημερινά

Φωτογαρφία από apn.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.