Οι προοπτικές και οι δεσμεύσεις για τη μεταλιγνιτική εποχή στη Μεγαλόπολη (pics,vid)

Οι προοπτικές και οι δεσμεύσεις για τη μεταλιγνιτική εποχή στη Μεγαλόπολη (pics,vid)

Ιανουάριος 21, 2020 - 20:24
1 σχόλια

Συνέντευξη Νίκα- Βλάση - Θωμά

Στην Τρίπολη βρέθηκε την Τρίτη 21 Ιανουαρίου, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς, σε συνέχεια της επίσκεψής του στη Μεγαλόπολη.

Ο υφυπουργός επισκέφθηκε μαζί με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα τη λιγνιτική μονάδα της ΔΕΗ Μεγαλόπολης 4 συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζομένων και στελέχη της επιχείρησης, τη μονάδα φυσικού αερίου της ΔΕΗ Μεγαλόπολη 5, τα ορυχεία και τον χώρο τηλεθέρμανσης και τέλος το δημοτικό συμβούλιο Μεγαλόπολης.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο υφυπουργός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, μαζί με τον υφυπουργό Εξωτερικών και βουλευτή Αρκαδίας Κώστας Βλάση, και τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Ο κ. Νίκας αφού υποδέχθηκε τους υφυπουργούς, μίλησε για την κοινή προσπάθεια της κυβέρνησης και της περιφέρειας για να μην υπάρξει κραδασμός στην τοπική κοινωνία της Μεγαλόπολης με το κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ.

Υπάρχουν χρηματοδοτικά εργαλεία και τα ζητήματα της μεταλιγνιτικής εποχής έχουν γίνει γνωστά στην κυβέρνηση, έτσι ώστε να υπάρξει μία δίκαιη μετάβαση

Ο κ. Βλάσης κατά την τοποθέτησή του τόνισε ότι η κυβέρνηση στέκεται δίπλα στους Μεγαλοπολίτες, όπως και σε όλους τους Έλληνες, επισημαίνοντας ότι η  κυβέρνηση προσπαθεί να εξασφαλίσει όσο περισσότερα κονδύλια για την μεταλιγνιτική εποχή.

Στόχος, όπως είπε, να γίνει η Μεγαλόπολη μία σύγχρονη πόλη και να παραμείνει το δεύτερο ενεργειακό κέντρο της χώρας και αυτό μπορεί να γίνει με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς και αν διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίες που υπάρχουν στη ΔΕΗ.

Ο κ. Θωμάς λαμβάνοντας τον λόγο μίλησε για την επίσκεψή του στην Μεγαλόπολη, αλλά και την ΒΙΠΕ Τρίπολης.

Δεσμευόμαστε για τις θέσεις εργασίας στην ΔΕΗ, αλλά και στις περιοχές γύρω από τη ΔΕΗ, είπε, αναλύοντας τα κριτήρια με τα οποία θα γίνει η μετάβαση ύστερα από το κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στα χρήματα που υπάρχουν και θα «πέσουν» στη Μεγαλόπολη, προκειμένου να γίνουν επενδύσεις.

Να ανασκουμπωθούμε και να συμφωνήσουμε για το όραμα της περιοχής, είμαι αισιόδοξος, καθώς ο κόσμος δείχνει πολύ εργατικός και έχει τις δυνατότητες να πάει τη Μεγαλόπολη μπροστά

Τέλος, ο κ. Θωμάς μίλησε για το Master Plan της κυβέρνησης το οποίο θα είναι έτοιμο και θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο του 2020, και θα περάσει από διαβούλευση.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Συνέντευξη Νίκα- Βλάση - Θωμά


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.