Οι πολίτες της Τρίπολης κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις για τα σκουπίδια

Οι πολίτες της Τρίπολης κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις για τα σκουπίδια

Φεβρουάριος 28, 2015 - 17:24
6 σχόλια

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

 

            Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ για να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη με τα σκουπίδια.

            Διευκρινίζουμε τα εξής:

Όλο το Δ.Σ. του Δ. Τρίπολης έχει ευθύνες, ο καθένας στο βαθμό που του αναλογεί, και όλες οι Δημοτικές Αρχές που πέρασαν απ’ το Δήμο. Όμως εξ αντικειμένου τη μεγαλύτερη ευθύνη φέρει αυτή τη στιγμή η παρούσα Δημοτική Αρχή.
Δεν είμαστε αρμόδιοι να γνωρίζουμε αν φέρει μεγαλύτερες ευθύνες ή όχι η Περιφέρεια. Όμως όταν δια στόματος κ. Νικολάκου μας λέει να «κόψουμε το λαιμό μας» δεν δείχνει τη δέουσα αλληλεγγύη και συνεργασία για ένα πρόβλημα που απειλεί ήδη την υγεία όλων μας.
Το να χωροθετήσεις ένα ΧΥΤΥ στον Δ. Τρίπολης ο οποίος έχει μία πολύ μεγάλη έκταση, δεν απαιτεί τους χρόνους που ισχυρίζεται ο κ. Δήμαρχος. Θέλει μία σειρά εγκρίσεις από Υπηρεσίες, ΟΜΩΣ στην παρούσα φάση ποια Αρμόδια Υπηρεσία θα πάρει την ευθύνη να καθυστερήσει έστω και μία ημέρα την απαιτούμενη από αυτήν έγκριση; Αλήθεια την περιβαλλοντική μελέτη για Μεγαβουνι γιατί δεν την προχωρεί? Εκεί ποιος του φταίει?

 Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι από την πρώτη μέρα που ανέλαβε καθήκοντα η παρούσα Δημοτική Αρχή το πρόβλημα ήταν γνωστό και έχουν ήδη περάσει 6 μήνες!

 Απλά θέλει τόλμη και ισχυρή Βούληση. Δεν μπορεί ο κ. Δήμαρχος να «υποχωρεί» στις απαιτήσεις 15 κατοίκων του καθενός οικισμού και να κρατάει όμηρο ολόκληρη πόλη.

Το Λεβίδι δεν είναι λύση ούτε προσωρινή. Μιλάμε για παράνομο ΧΑΔΑ που έπρεπε ήδη να έχει «κλείσει» και ο οποίος βρίσκεται σε περιοχή Natura στην «καρδιά» του Μαινάλου. Ο Δήμος Τρίπολης εκτείνεται σε τόσες «ερημιές» και ξεροβούνια, δεν χρειάζεται να μολύνουμε το Μαίναλο.
Αν κοιτάξουμε στους γύρω Δήμους της Περιφέρειας και όχι μόνο, θα διαπιστώσουμε ότι ήδη πολλοί από αυτούς κάνουν πιο ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων τους με διαλογή στην πηγή και ανακύκλωση σε πολύ μεγάλα ποσοστά με οικονομικά οφέλη για τους δημότες.

Ο Δήμος Τρίπολης εκτός από το να λύσει το προσωρινό μεν Τεράστιο δε, πρόβλημα της αποκομιδής των ήδη υπαρχόντων απορριμμάτων της Τρίπολης, θα πρέπει από τώρα να προσανατολιστεί σε τέτοιου είδους λύσεις και να ζητήσει τεχνογνωσία από γειτονικούς δήμους (π.χ. Δήμος Ευρώτα, Δήμος Καλαμάτας, Δήμος Ελευσίνας κτλ).

Ταυτόχρονα θα πρέπει με τη βοήθεια φορέων και συλλόγων που έχουν περιβαλλοντικές ευαισθησίες να ξεκινήσει άμεσα καμπάνια ενημέρωσης και εκπαίδευσης των πολιτών για την ανακύκλωση.

Με βάση όλα τα παραπάνω ζητάμε από την παρούσα Δημοτική Αρχή:

Να δημοσιεύσει (με αριθμούς πρωτοκόλλου, ημερομηνίες κτλ) τις επιστολές και γενικά τις ενέργειες που έχει κάνει για τη λύση του προβλήματος.
Να ενημερώσει το Λαό της Τρίπολης ποιες Υπηρεσίες εμπλέκονται στην έγκριση του νέου ΧΥΤΥ στο Μεγαβούνι ή οπουδήποτε αλλού και ποια είναι η Υπηρεσία που την καθυστερεί.
Για οποιοδήποτε ΧΥΤΥ επιλέξει να ζητήσει την ομόφωνη έγκριση του Δ.Σ. ώστε όλοι μαζί να πάρουν την ευθύνη.
ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΘΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΕΙΜΕΝΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΣΔΑ

ΕΙΤΕ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΚΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΑΥΡΙΟ ΚΙΟΛΑΣ ΣΕ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥ
ΕΙΤΕ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Γ. ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΠΑΛΙ ΧΩΡΙΣ ΧΡΟΝΟΒΟΡΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΙΝΕΙ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΠΩΣ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ. Ο κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΑΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΛΟΙΠΟΝ !

            Καλούμε επίσης την Περιφέρεια Πελ/σου να δείξει την απαιτούμενη αλληλεγγύη και συνεργασία στο μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει για την Πόλη και να πάψει να «κωφεύει» στις Ανάγκες του Δήμου Τρίπολης.

            Αποφασίζουμε να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας.

 

            Το παρόν να δημοσιευτεί σε όλα τα ΜΜΕ καθώς και να αποσταλεί και στους φορείς, συλλόγους κτλ

Ειδήσεις: 

6 Σχόλια

Ολοι στους δρομους.ολοι εξω με τα σκουπιδια να τα παμε στο δημαρχειο.ολοι στις συγκεντρωσεις μπας και βρεθει λυση.πεθαινουμε.γ ρ η γ ο ρ α...νεοι μεγαλοι...ολοι...

Φράξιμο με πολλά σκουπίδια όλων των εισόδων και γκαράζ των κτιρίων, στις καρέκλες των οποίων κάθονται οι ανίκανοι που εκλέξαμε και τους κάναμε άρχοντες. Είναι τόσο πολύ μικροί για αυτές τις μεγάλες θέσεις. Αντί να κοιτάξουν πως θα ανταποκριθούν καλύτερα στα καθήκοντα των θέσεων που τους αναθέσαμε, το μόνο που τους απασχολεί είναι με τι ψέμματα θα μας αντιμετωπίσουν για να παίξουν τα παιχνίδια τους. Την Δευτέρα όλοι εκεί φορτωμένοι με πολλά σκουπίδια. Ή μαζεύουν άμεσα τα σκουπίδια από τους δρόμους ή την Τρίτη παραιτούνται όλοι τους. Δεν έχουν άλλη επιλογή. Συνδημότες, πολύ αργήσαμε.

Όλοι εκεί.............Να τους τρίξουμε τα δόντια........ Να δούνε τι εστί βερίκοκο............. Εμ τι νομίζανε, ότι θα ανεχόμασταν την κοροϊδία τους για πολύ ακόμη.

ΑΝ ΘΕΛΑΝΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝ ΑΝΑΚΥΨΕΙ. ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΤΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΚΟΜΗ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ...... ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, ΜΙΑ ΓΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΙΑ ΕΚΕΙ , ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ. ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΝ.........

Όπως βλέπετε την ΥΓΕΙΑ μας δεν την υπολογίζει κανένας........ δεν κάνει κανένας ένα βήμα πίσω για να βρεθεί μια λύση και να ξεβρωμίσει η πόλη..... ο καθένας το χαβά του..... Δεν τους απασχολεί καθόλου το ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα αρχίσουμε να θρηνούμε θύματα από τις αρρώστιες. Ο μόνος λόγος που μας θέλουν ζωντανούς είναι για να τους ψηφίζουμε όταν έρχονται εκλογές και είναι υποψήφιοι. Τι ΚΑΤΑΝΤΙΑ !!!!!!!!!!!!!! και όμως την δεχόμαστε. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΔΙΚΟ ΜΑΣ !!!!!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.