Οι πολίτες διαμαρτύρονται για αιθαλομίχλη στην Τρίπολη (video)

Οι πολίτες διαμαρτύρονται για αιθαλομίχλη στην Τρίπολη (video)

Ιανουάριος 31, 2014 - 10:05
4 σχόλια

Το σοβαρό θέμα της αιθαλομίχλης συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης

Στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 28 Ιανουαρίου ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέτρος Καλτεζιώτης, έφερε προς συζήτηση το θέμα της αιθαλομίχλης, καθώς αρκετοί δημότες ρωτούν τι γίνεται σχετικά με αυτό το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει στην Τρίπολη.

Όπως υποστήριξε ο κ. Καλτεζιώτης δέχεται διαμαρτυρίες από κατοίκους οι οποίοι αναφέρουν ότι τις βραδινές ώρες δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στις γειτονιές τους, καθώς η οσμή από τις καμινάδες είναι αρκετά ενοχλητική. Μερικοί κάνουν λόγο ότι κάποια νοικοκυριά ίσως δεν καίνε τα κατάλληλα ξύλα στις σόμπες και τα τζάκια τους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν στην ατμόσφαιρα τοξικά αέρια επιβλαβή για τον οργανισμό, καθώς η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα και να επιδεινώσει αλλεργίες.

Οι δημότες ρωτούν αν ο Δήμος Τρίπολης έχει ελεγκτικούς μηχανισμούς και αν μπορεί να επέμβει σε αυτό το τόσο σοβαρό θέμα. Ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης ανέφερε ότι έχει τοποθετηθεί ένας ειδικός μηχανισμός μέτρησης της αιθαλομίχλης, στην οροφή της Περιφερειακής  Ενότητας Αρκαδίας στην οδό 28ης Οκτωβρίου.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ Γιαννακούρας, ανέφερε ο δήμαρχος, ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει υπέρβαση των ορίων στην Τρίπολη. Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου οφείλει να κάνει ελέγχους για την μέτρηση της αιθαλομίχλης. 

Το Υπουργείο Υγείας κάνει συστάσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης, λόγω αυξημένων συγκεντρώσεων αιωρούμενων σωματιδίων (Α.Σ.10).

 

Video: 

youtube://v/9-0goCrBjgY


4 Σχόλια

Δηλαδή έβαλε πάνω σε ένα κτίριο η Περιφέρεια ένα μηχάνημα δανεικό από κάπου και καθάρισε; Κάποια πληροφόρηση για τις μετρήσεις στους πολίτες, υπάρχει; Η τοποθέτηση του μηχανήματος στο συγκεκριμένο σημείο καλύπτει όλη την πόλη ή μόνο την περιοχή πλησίον αυτού; Υπάρχει ενημέρωση από τον φορέα που τοποθέτησε το μηχάνημα; Από όσο γνωρίζω το μηχάνημα δεν ανήκει στην Περιφέρεια αλλά στο Πολυτεχνείο. Ο κος Μαντζουράνης, υπεύθυνος διεύθυνσης Περιβάλλοντος, μπορεί να μας ενημερώσει για το τι γίνεται με τις μετρήσεις και με το ποια περιοχή αντιπροσωπεύουν; Είναι σαφές ότι τις βραδινές ώρες η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Ας μας πουν ότι είναι φυσιολογικό να ανοίγουμε και τα παράθυρα να ευχαριστιόμαστε την κάπνα.

Εγω γιατι δεν βλέπω αποπνικτική την ατμόσφαιρα;Στον ιδιο χώρο ζω.Α ρε Τριπολιτσιώτες!! Ολο γκρίνια ανευ λόγου, και σε οτιδήποτε αντιπολίτευση ειτε καλό ειτε κακό!

Το βράδυ εσένα δεν σου μυρίζει τίποτα; Χαμπάρι δεν έχεις πάρει; Ρούχα απλώνεις για στέγνωμα και το πρωί βρωμάνε. Ποια αντιπολίτευση; Ο Καλτεζιώτης ανήκει στον συνδυασμό του Δήμαρχου. Εξάλλου δεν είναι ευθύνη του Δήμου το όλο θέμα. Η Περιφέρεια οφείλει να ενημερώσει τον κόσμο. Πολύ καλά έκανε ο Καλτεζιώτης και το έθιξε.