Οι πελαργοί φωλιάζουν στη Μάκρη (pics)

Οι πελαργοί φωλιάζουν στη Μάκρη (pics)

Μάιος 26, 2016 - 14:36
0 σχόλια

Πελαργοί έχουν κάνει την εμφάνισή τους τις τελευταίες ημέρες στο χωριό Μάκρη του Δήμου Τρίπολης και ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε τις φωλιές τους αλλά και τα ίδια τα εντυπωσιακά πουλιά.

Ο πελαργός είναι ένα από τα πιο γνωστά και πιο εντυπωσιακά είδη πουλιών των Ελληνικών υγροτόπων αλλά και των πόλεων και χωριών.

Η πρώτη δουλειά του πελαργού που θα φτάσει στον τόπο όπου θα κλωσήσει, είναι να φροντίσει να εγκατασταθεί σε μια παλιά φωλιά, κατά προτίμηση τη δική του. Αυτή έχει διάμετρο 70-80 εκ. και βρίσκεται χτισμένη πάνω σε κολώνες, στις στέγες και στις καμινάδες των σπιτιών, σε εκκλησίες και καμπαναριά, σε μεγάλα δέντρα, σε ερείπια, σιλό και γενικά σε σημεία που να έχουν ελεύθερο χώρο γύρω για να ελέγχει για πιθανούς θηρευτές.

Στη σελίδα «ΠΑΛΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΤΥΠΟΙ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ  ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑΣ» έχουν δημοσιευθεί πολύ ωραίες φωτογραφίες από τις φωλιές που έχουν φτιάξει οι πελαργοί στη Μάκρη. Οι φωτογραφίες ανήκουν στην Matou Kal και στην Ελένη Φούτρη.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.