Οι «παλιοσειρές» της Α' Αρκαδίας

Οι «παλιοσειρές» της Α' Αρκαδίας

Ιούλιος 14, 2019 - 18:32
0 σχόλια

Λένε πως το μόνο πράγμα που δεν μπορείς να σταματήσεις και να τα βάλεις μαζί του είναι χρόνος. Σωστα... Τι γίνεται όμως όταν η αγάπη για το ποδόσφαιρο αποτελεί μέγιστο παράγων θέλησης στο μυαλό και στο σώμα;

Προφανώς και δεν μπορείς να τα βάλεις με τον χρόνο όντας γαρ αμείλικτος και με τους κανόνες του που το συνοδεύουν, όμως δεν μπορείς να τα βάλεις και με τις επιθυμίες σου οι οποίες σε οδηγούν κάθε Σαββατοκύριακο στο γήπεδο και τις καθημερινές να δίνεις το παρών στην προπόνηση.

Ναι να παίξουν νέοι, ναι το βάρος οφείλουν όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο να πέσει στα νέα παιδιά, ναι και βέβαια χαιρόμαστε να βλέπουμε στα Αρκαδικά γήπεδα νέα παιδιά να μπαίνουν στο γήπεδο και να παίζουν ποδόσφαιρο, να προσπαθούν να βγάλουν το ταλέντο τους και να παίρνουν ευκαιρίες, και πολλά ακόμα που μπορούμε να γράψουμε ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι "παλιοί" όπου και αυτοί στέλνουν το δικό τους μήνυμα στους νεότερους και αξίζουν μια αναφορά.

Και όταν λέμε μήνυμα εννούμε παράδειγμα αγάπης για το ποδόφαιρο που σε βάζει στην διαδικασία να αφοσιώνεσαι με πίστη και μεράκι στο άθλημα λες και τώρα για πρώτη φορά μπαίνεις σε γήπεδο και ξεκινάς το παιχνίδι.​ Να λοιπόν ένα καλό μάθημα για τους νεότερους...

Και ας περάσουμε λοιπόν στο προκείμενο. Το άρθρο μας αναφέρεται σε παίχτες με την δική τους αξιοσέβαστη πορεία είτε στα Αρκαδικά γήπεδα είτε και σε άλλα, με σταδιοδρομία σε Εθνικές κατηγορίες, που έχουν γράψει ο καθένας από αυτούς αρκετά χιλιόμετρα μέσα στα γήπεδα και στο περσινό πρωτάθλημα της Α' Αρκαδίας απέδειξαν (άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο) πως το λέει η καρδιά τους και τους ταιριάζει η γνωστή λαική ρήση "σαν παλιό καλό κρασί".

Κάποιοι εξ' αυτών είχαν ρόλο και μάλιστα αυξημένων απαιτήσεων, κάποιοι άλλοι πιο συμπληρωματικό και κάποιοι άλλοι όταν χρειάστηκε έδωσαν το παρών και μαζί τον καλύτερο τους εαυτό για τις ομάδες τους όταν είχαν ανάγκη από τις υπηρεσίες τους.

Οι εκπρόσωποι της δεκαετίας των 70s που έχουν πατήσει τα 40 ήταν συνολικά 6. Ο Δημήτρης Τσιόγκας ( γεννημένος το 1977),  που αγωνίστηκε στο δεύτερο μισό στον Ολυμπιακό Λεωνιδίου, ο Χρήστος Εγγλέζος (γεννημένος το 1977) του Απόλλωνα Τυρού, ο Γιάννης Κωνσταντόπουλος (γεννημένος το 1978) που ήταν και πάλι ο βασικός κίπερ της Τεγέας, ο Νίκος Δρόσος (γεννημένος το 1978) που αγωνίστηκε στον Ορχομενό, ο Σπύρος Λεπεντζής (γεννημένος το 1978) που επανεμφανίστηκε στα Αρκαδικά γήπεδα για λογαριασμό των Βρασιών αλλά και ο Ανδρέας Ρουμπής (γεννημένος το 1979) που φόρεσε την φανέλα του Κορακοβουνίου.

Από και πέρα στους μεγαλύτερους χρονολογικά που είδαμε να αγωνίζονται στο περσινό πρωτάθλημα της Α' Αρκαδίας ήταν ο Θεόφιλος Ραπτόπουλος (γεννημένος το 1980) του Πανθυρεατικού, ο Πιτ Κυρίος (γεννημένος το 1980) του Λεωνιδίου, ο Ανδρέας Κουλεντιανός (γεννημένος το 1981) του Κορακοβουνίου, ο Λάζαρος Αβίντογλου (γεννημένος το 1981) του Ολυμπιακού Λεωνιδίου, ο Τάκης Παναγούλιας (γεννημένος το 1981) του Μαντινειακού που στο τέλος της σεζόν αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, ο Μιχάλης Γολεγός (γεννημένος το 1981) του Λεωνιδίου και ο Κώστας Μπάρλας (γεννημένος το 1982) του Ερμή Μελιγούς.

Όπως φαίνεται κάποιους από αυτούς θα τους δούμε ξανά και την νέα χρονιά στα Αρκαδικά γήπεδα, κάποιους άλλους πάλι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τις προθέσεις τους παρόλα αυτά κατάφεραν και έκαναν αισθητή την παρουσία τους την περσινή σεζόν στο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.