Οι νέες εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Οι νέες εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Νοέμβριος 24, 2019 - 09:33
1 σχόλια

Τον Ιανουάριο θα κατατεθεί το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, παρουσίασε αναλυτικά το νέο ασφαλιστικό αλλά και το νέο σύστημα εισφορών για τους 1,4 εκατομμύρια μη μισθωτούς. Παρουσίασε αναλυτικά, τα ποσά για την κάθε μια από τις επτά κατηγορίες επαγγελματιών.

Οι νέες εισφορές:

Έως 5 έτη: 126 ευρώ
Α επίπεδο: 210 ευρώ
Β επίπεδο: 252 ευρώ
Γ επίπεδο: 302 ευρώ
Δ επίπεδο: 363 ευρώ
Ε επίπεδο: 435 ευρώ
ΣΤ επίπεδο: 566 ευρώ
Ο υπουργός Εργασίας, εξήγησε ότι στις αρχές κάθε νέου έτους, ο επαγγελματίας θα μπορεί να επιλέγει το επίπεδο της εισφοράς και να το αλλάζει αν το επιθυμεί, καθώς το σύστημα θα είναι απόλυτα ελεύθερο.

Μιλώντας για τον ανταποδοτικό χαρακτήρα του νέου ασφαλιστικού, εξήγησε ότι ένας εργαζόμενος ο οποίος εργάζεται ως μισθωτός αλλά και ως ελεύθερος επαγγελματίας, θα έχει παράλληλη ασφάλιση όπως και τώρα αλλά θα πάρει μεγαλύτερη σύνταξη.

«Εννοείται (πως θα πάρει μεγαλύτερη σύνταξη). Εδώ μπαίνουμε σε άλλο περιβάλλον, ανταποδοτικότητας. Μιας δίκαιης αντιμετώπισης του ασφαλιστικού, που όποιος βάζει στον κουμπαρά του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, θα ανταμείβεται, και πολλά περισσότερα στο τέλος του εργασιακού του βίου», είπε ο κ. Βρούτσης.

skai.gr


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Πάμε σε άδικο σύστημα. Για άλλη μια φορά οι αλλαγές τις ΝΔ ωφελούν τους πλούσιους σε βάρος των φτωχότερων. Μειώνουν τα ποσά των μεγαλύτερων κλιμακίων αυξάνοντας τα ποσά των μικρότερων και αδύναμων. Γιατί αυτός που βγάζει περισσότερα να μπορεί να πληρώνει στην κατώτατη κατηγορία μαζί με αυτόν που βγάζει λιγότερα; Γιατί να μην υπολογίζεται σε ποσοστό επί του εισοδήματος όπως γίνεται τώρα; Απλά να μειωθεί το ποσοστό. Αυτό είπα και το ΣτΕ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.