Οι μαθητές του Λεωνιδίου τίμησαν τους αγωνιστές του 1821 (vid)

Οι μαθητές του Λεωνιδίου τίμησαν τους αγωνιστές του 1821 (vid)

Μάρτιος 24, 2018 - 14:25
0 σχόλια

Μαθητές και μαθήτριες όλων των σχολείων του Λεωνιδίου τίμησαν το πρωί της Παρασκευής 23ης Μαρτίου τους αγωνιστές του 1821, με κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων Ηρώων και τις προτομές των Τσακώνων αγωνιστών Μανώλη Δούνια και Καπετάν Γιωργάκη Μανωλάκη.

Το πρόγραμμα του αυριανού εορτασμού έχει ως εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Ώρα 07:00 π.μ θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των Εκκλησιών.
Ώρα 10:00 τέλεση επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό της Μητροπόλεως. Μετά το τέλος της Δοξολογίας, θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον εκπαιδευτικό Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Δολιανίτη Εμμανουήλ. 
Στη συνέχεια, Σχολεία, Αρχές, Οργανώσεις κλπ, με πομπή θα κατευθυνθούν στο Ηρώο της Πόλεως, όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων με εκφώνηση της σειράς κατάθεσης από τον Τελετάρχη, σύντομη ομιλία Δημάρχου και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών. Η τελετή θα κλείσει με τον Εθνικό μας Ύμνο.
Θα επακολουθήσει παρέλαση των μαθητών με τις Σημαίες των σχολείων τους προς τιμήν των αγωνιστών του 1821. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με παραδοσιακούς δημοτικούς χορούς από τους μαθητές της Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης.
γ. Ακολουθεί Δεξίωση στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Λεωνιδίου.

Πηγή: leonidion.gr

Ειδήσεις: 
Video: 

Οι μαθητές του Λεωνιδίου τίμησαν τους αγωνιστές του 1821


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.