Οι λίστες με τους ληστές

Οι λίστες με τους ληστές

Νοέμβριος 23, 2017 - 19:17
0 σχόλια

Πέντε λίστες με ληστές του κράτους αναρτήθηκαν χθες στον ιστότοπο της Βουλής των Ελλήνων και παρουσιάστηκαν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο μαζί με τον προϋπολογισμό για το 2018. Αυτόν τον φαρμακερό προϋπολογισμό ο οποίος είναι γεμάτος φόρους, κρατήσεις και απώλειες για όλους.

Οι πέντε λίστες λειτουργούν σαν λαχταριστή και οπωσδήποτε λιπαρή σάλτσα στη μεγάλη και ακατέβατη μπουκιά που πρέπει να μασήσει ο Έλληνας για να πληρώσει όλους τους φόρους που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2018 σαν καλό παιδάκι.

(Κοίταξε, παιδάκι, τι κάναμε: Κάναμε πολλούς ελέγχους και βρήκαμε όλους τους κακούς που σε κλέβουν. Να τα ονόματά τους.)

Πρόκειται για καραμπινάτες περιπτώσεις λαθρεμπορίας και φοροδιαφυγής για τις οποίες συνολικά έχουν επιβληθεί πρόστιμα 2,568 δισ. ευρώ.

Όλοι τούτοι εκμεταλλεύτηκαν κάθε παραθυράκι και κάθε κόλπο, παρανόμησαν και κέρδισαν μη δίνοντας στον κρατικό κορβανά που στενάζει ούτε ένα σεντ.

Το κράτος, λοιπόν, ανάρτησε τις λίστες με τους ληστές: ονόματα, επιχειρήσεις, τα πάντα όλα στη φόρα, να τα βλέπει ο λαουτζίκος.

Και την ίδια ώρα που βλέπουμε φαρδύ-πλατύ το «Αγία Ζώνη ΙΙ» και τους ιδιοκτήτες του στη λίστα, παίρνει ακόμα μία παράταση η ολοκλήρωση του συστήματος εισροών-εκροών από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, που θα επιτρέψει στους λαθρεμπόρους να κάνουν χρυσές δουλειές έως το 2019. Το σύστημα ανάλυσης και αξιοποίησης δεδομένων παρακολούθησης του συστήματος εισροών-εκροών στα καύσιμα θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 31/12/2018. Αυτό σημαίνει ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων, το σύστημα εισροών-εκροών που έχουν εγκαταστήσει τα πρατήρια σε όλη τη χώρα από τα τέλη του 2014 και για το οποίο έχουν δαπανηθεί συνολικά (δημόσιοι και ιδιωτικοί πόροι) περί τα 150 εκατ. ευρώ, δεν πρόκειται να λειτουργήσει πριν από τις αρχές του 2019!

Αλλά θα βλέπουμε ονόματα κρεμασμένα σε μανταλάκια! Θα βλέπουμε λίστες λαθρεμπόρων να πηγαίνουν αργά-αργά στη Δικαιοσύνη και θα τρώμε όλο μας το φαγάκι.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τρόπος επικοινωνίας των συστημάτων εισροών-εκροών στις φορολογικές αποθήκες των εταιρειών εμπορίας με το πληροφοριακό σύστημα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων...

Οι λίστες με τους ληστές είναι χρήσιμες για να ξεχνιόμαστε λιγάκι. Για να χαρούμε με το ρεζιλίκι των μεγαλοεπιχειρηματιών που πιάστηκαν στη φάκα. 

Μόνο που η φάκα είναι εικονική.

Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί όλων των φοροφυγάδων και των λαθρεμπόρων;..

Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, θα καταβληθούν; Ή ώσπου να αποφασίσει η Δικαιοσύνη θα παραγραφούν οι υποθέσεις επειδή, πώς να το κάνουμε, όλο και κάποιος νόμος θα θεσπιστεί προς όφελος των μπαταχτσήδων; Εκλογές έρχονται...

(Και η ΣΕΚΑΠ βρίσκεται στις λίστες για υπόθεση λαθρεμπορίας, αλλά ο Ιβάν την πήρε καθαρή με νόμο από τη Βουλή για τα μάτια του μόνο.)

Πάντως η «μαρίδα» πληρώνει: «Από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, προκύπτει ακόμη ότι το 2016 η φορολογική διοίκηση απέστειλε 742.922 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, ειδοποιώντας τους με τον τρόπο αυτό προκειμένου να τακτοποιήσουν την οφειλή τους. Από τους οφειλέτες αυτούς ανταποκρίθηκαν οι 442.711 και εισπράχθηκαν 274,76 εκατ. ευρώ»...

Όχι άλλες λίστες με ληστές! Δεν χρειαζόμαστε ονόματα στα μανταλάκια. Εξάλλου δεν ντρέπονται εκείνοι που βλέπουν τα ονόματά τους στις λίστες. Από τη στιγμή που τους δεσμεύουν μόνο το 50% των καταθέσεών τους και μπορούν σε μια αργόσυρτη Δικαιοσύνη και σε ένα διεφθαρμένο κράτος να «βρουν το δίκιο τους», δεν έχουν και πολλά να φοβηθούν.

Άσκηση θάρρους για εμάς τους υπόλοιπους: Να ρίξουμε μια ματιά στον προϋπολογισμό του 2018...

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 
Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.