Οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ Μεγαλόπολης στη λίστα προς πώληση

Οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ Μεγαλόπολης στη λίστα προς πώληση

Ιούλιος 18, 2017 - 21:02
0 σχόλια

Όπως είχε αποφασιστεί, τη λίστα με τις προς πώληση λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ απέστειλε προς έγκριση στις Βρυξέλλες η κυβέρνηση, προκειμένου να αποφύγει την πώληση υδροηλεκτρικών μονάδων, κάτι για το οποίο επιμένουν οι δανειστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η λίστα περιλαμβάνει τη μονάδα Μελίτη Ι στη Φλώρινα, με άδεια λειτουργίας έως το 2040, αλλά και του Αμυνταίου που λειτουργεί υπό καθεστώς περιορισμένων ωρών λειτουργίας μέχρι το 2020, και άρα χρειάζεται γενναίες επενδύσεις αναβάθμισης.

Στις εναλλακτικές, συμπεριλαμβάνονται κάποιες από τις μονάδες της Μεγαλόπολης που έχουν όμως χαμηλή απόδοση λόγω της ποιότητας λιγνίτη της περιοχής, αλλά και την Πτολεμαΐδα V, η οποία, όμως, βρίσκεται υπό κατασκευή.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να ικανοποιήσει τόσο τους δυνητικούς αγοραστές των μονάδων όσο και τη ΔΕΗ, η οποία θέλει να διατηρήσει τον σταθμό του Αγίου Δημητρίου που αποτελείται από 5 μονάδες, με συνολική ισχύ 1.450 MW, ο οποίος για λόγους λειτουργικούς θεωρείται αδύνατον να προσελκύσει επενδυτικό ενδιαφέρον.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.