Οι «Κούκλες» στο θέατρο άλσους Αγίου Γεωργίου

Οι «Κούκλες» στο θέατρο άλσους Αγίου Γεωργίου

Ιούλιος 28, 2019 - 18:53
0 σχόλια

Η καλλιτεχνική ομάδα “Αλητέχνες” από το Γύθειο Λακωνίας παρουσιάζει το παιδικό θεατρικό έργο για μεγάλους “Κούκλες” σε κείμενο-σκηνοθεσία Νεκτάριου Μπουτεράκου.

Θα παρακολουθήσετε μια παράσταση για μεγάλους, η οποία εστιάζει σε σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σημερινά παιδιά με τους παρακάτω ηθοποιούς:
Νέλλη Βλαχάκου, Τώνια Καράμπελα , Ιφιγένεια Κατσίπου, Πάνος Πλαγιαννάκος , Κυριακή Περδικάρη, Πίτσα Σουγλάκου.
Συγγραφή έργου – Σκηνοθεσία: Νεκτάριος Μπουτεράκος.

Η ιδέα για το συγκεκριμένο παιδικό έργο προέκυψε από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σημερινά παιδιά, καθώς και την ψυχολογία τους. Στην ουσία είναι ένα σκληρό έργο, αλλά ο τρόπος απόδοσής του θα είναι αρκετά εύπεπτος και με απόλυτο σεβασμό απέναντι στα ίδια τα παιδιά αλλά και στους γονείς τους. Αυτό που θέλουμε να περάσει στο κοινό είναι πως δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από τα προβλήματά μας, αντίθετα πρέπει να βρίσκουμε το θάρρος να τα αντιμετωπίζουμε. Κι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης είναι η αποδοχή τους.

Το σκηνικό θα είναι λιτό, μόνο με πέντε μεγάλα κουτιά παραταγμένα στη σειρά με περιτύλιγμα δώρου, όπου θα βρίσκονται μέσα οι πέντε κούκλες.

Η σκηνοθεσία θα είναι γρήγορη και σχεδιασμένη έτσι ώστε να γίνεται αντιληπτό το νόημα του έργου από τα παιδιά μέσω των εικόνων περισσότερο και κατ’ επέκταση του λόγου. Το έργο από μόνο του είναι διαδραστικό, η συμμετοχή του κοινού απαραίτητη για την εξέλιξη του έργου, αλλά και για να μπορέσει να ταυτιστεί με τους ήρωες.

29/07 Δευτέρα
ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΥΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
20:00

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 5€


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.