Οι κενές θέσεις φαρμακείων στην Αρκαδία

Οι κενές θέσεις φαρμακείων στην Αρκαδία

Ιανουάριος 17, 2019 - 10:40
0 σχόλια

Με έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου γνωστοποιήθηκαν οι κενές θέσεις όπως έχουν διαμορφωθεί έως 31/12/2018για την χορήγηση άδειας ίδρυσης φαρμακείου στην Αρκαδία.

Οι αιτήσεις για ίδρυση φαρμακείου υποβάλλονται κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου από 01-02-2019 έως 15-02-2019 ηλεκτρονικά από τον αιτούντα στην ηλεκτρονική διεύθυνση siakotou@arcadia.gr της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Eνότητας Αρκαδίας Τμήμα Φαρμάκων και Φαρμακείων.

Σε περίπτωση αδυναμίας του αιτούντος να υποβάλει την αίτηση ηλεκτρονικά, η κατάθεση αυτής γίνεται από τον ίδιο στην ανωτέρω Διεύθυνση. Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις θα πρέπει να αποστέλλονται εργάσιμες ημέρες και εντός του ωραρίου της υπηρεσίας μας από (07.00-15.00) για να πρωτοκολλούνται αμέσως. Όσες αιτήσεις αποσταλούν πέραν του ωραρίου της υπηρεσίας καθώς και ημέρες αργιών θα πρωτοκολλούνται την επομένη εργάσιμη ημέρα.

Ο αιτών οφείλει εντός μηνός από τη υποβολή της αίτησης να υποβάλει στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας ηλεκτρονικά, ή σε περίπτωση αδυναμίας του ιδιοχείρως, ή με εκπρόσωπο δυνάμει εξουσιοδότησης θεωρημένης σύμφωνα με το νόμο για το γνήσιο της υπογραφής, τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά. Σε διαφορετική περίπτωση η αίτηση παύει να έχει ισχύ.

Οι αιτήσεις για απόκτηση άδειας ίδρυσης φαρμακείου κρίνονται συνολικά ως εξής, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η χρονική σειρά κατάθεσης των αιτήσεων του ενδιαφερόμενου σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του άρθρου 64 του ν.4509/2017 (ΦΕΚ201/Α΄):

α) Εάν συντρέχουν αιτήσεις φαρμακοποιών ή/και ιδιωτών μη φαρμακοποιών με αιτήσεις συνεταιρισμών φαρμακοποιών μελών της ΟΣΦΕ, προτιμώνται οι φαρμακοποιοί ή/και οι ιδιώτες που αξιολογούνται με τα κριτήρια κατά το επόμενο εδάφιο β) και έπονται οι συνεταιρισμοί.

β) Εάν συντρέχουν αιτήσεις φαρμακοποιών και ιδιωτών-μη φαρμακοποιών, προτιμάται κατά την εξής σειρά η αίτηση:

αα) εκείνου, που δεν έχει κατά το χρόνο χορήγησης άδειας ίδρυσης άλλη άδεια ίδρυσης φαρμακείου ο ίδιος και προκειμένου περί του ιδιώτη-μη φαρμακοποιού και ο δηλωθείς από αυτόν υπεύθυνος φαρμακοποιός,
ββ) στην οποία η άδεια εξάσκησης του επαγγέλματος του φαρμακοποιού (αιτούμενου φαρμακοποιού ή του δηλωθέντος υπεύθυνου από τον αιτούντα ιδιώτη) είναι η αρχαιότερη,

γγ) στην οποία ο φαρμακοποιός (ο αιτών φαρμακοποιός ή ο δηλωθείς από τον ιδιώτη αιτούντα υπεύθυνος φαρμακοποιός) προηγείται χρονικά στη λήψη του πανεπιστημιακού του πτυχίου της φαρμακευτικής σχολής και σε περίπτωση σύγχρονης λήψης του πτυχίου, ο φαρμακοποιός με το μεγαλύτερο βαθμό πτυχίου, και

δδ) του πολύτεκνου ή του τέκνου πολύτεκνης οικογένειας,

γ) Εάν συντρέχουν αιτήσεις περισσότερων του ενός φαρμακοποιών, η μεταξύ τους σειρά προτίμησης προκύπτει σύμφωνα με τα κριτήρια της υποπαρ. β της παρούσας παραγράφου, αναλογικά εφαρμοζόμενα.

δ) Εάν συντρέχουν αιτήσεις περισσότερων ιδιωτών, μη φαρμακοποιών, η μεταξύ τους σειρά καθορίζεται σύμφωνα με τα κριτήρια της υποπαρ. β της παρούσας παραγράφου, αναλογικά εφαρμοζόμενα.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Η αίτηση, τα δικαιολογητικά και ο πίνακας  ΕΔΩ

 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.